Videorama!

Sjekk ut det ferskeste av det ferske av ukas musikkvideoer. Katy Perry, Linkin Park, Pybanen og 2 Chainz er blant artistene som byr på seg selv.

Lana Del Rey – «Ultraviolence»:

Lana Del Reys nyeste album Ultraviolence fikk P3s anmelder til å trille tre øyne på terningen og skrev blant annet:

– Lana Del Rey dyrker det mystiske – men Ultraviolence er mer ensformig enn sofistikert.

Nå er musikkvideoen til tittelsporet klar, en video som er filmet med en iPhone. Se vakre Lana som er klar for bryllup. Eller?

Beck – «Heart Is A Drum»:

Beck slapp albumet Morning Phase for et halvt år siden, og først nå kommer musikkvideoen til et av høydepunktene på skiven, «Heart Is A Drum». Selvfølgelig er den kryptisk, svart-hvitt og med et mørkt tema. Det er jo Beck vi snakker om.

Common ft. Big Sean – «Diamonds»:

Common er tilbake med sitt tiende album, Nobody’s Smiling, som han håper skal rette søkelyset mot problemene i hjembyen Chicago. Det kommer også frem av videoen, hvor bilder av «mordhovedstaden» blir projisert på de to rapperne.

2 Chainz – «Freebase»:

2 Chainz hyller sitt store idol, Michael Jackson med sin nye musikkvideo. Videoen er nemlig en versjon av Jacksons store slager «Thriller».

http://youtu.be/p3weukfPsi4

Janelle Monáe – «Electric Lady»:

Den funky albumet Electric Lady ble sluppet i fjor. Først nå deler den amerikanske sangeren musikkvideoen til tittelsporet på platen.

Videoen viser en typisk festkveld for Janelle, hvor hun stjeler showet med koreografert dans. I tillegg tar hun med seg kjendisvennene sine på fest, som for eksempel T.I., Estelle, Esperanza Spalding og Kimbra.

Hva med å la oss andre festløver få litt oppmerksomhet også?!

Real Estate – «Had To Hear»:

Real Estate har bestemt seg for å ikke blåse hele budsjettet på en påkostet musikkvideo til «Had To Hear», som er hentet fra albumet Atlas.

De tok rett og slett med seg regissør Richard Law og et videokamera da de spilte konsert i Mexico City. Den fornøyelige videoen viser bandet som henger ut, koser seg med severdighetene, får litt sol på huden og slapper av.

Bill Callahan – «Javelin Unlanding»:

Amerikaneren Bill Callahan er mannen på månen i musikkvideoen til sporet «Javelin Unlanding». I den finurlige videoen går Bill i bane rundt jorda og ser ned på det vakre skaperverket. Vel verdt en titt.

Pybanen – «Stemmene»:

Bergenserne i Pybanen er tydeligvis ikke fans av Bybanen, men det gjør ingenting når de lager så fet musikk som dette. Album skal visstnok være på vei, og imens kan du kose deg med denne stilige musikkvideoen.

Hilary Duff – Chasing the Sun:

Hadde du klart å glemme Hilary Duff aka Lizzie McGuire? BAM! Her er hun!

Låten handler om å ta livet som det faller seg, nyte hvert øyeblikk og alle de andre klisjeene du kan komme på. Videoen kommer heldigvis litt for sent for å ødelegge sommeren din.

Kasabian – «bumblebeee»:

Sporet «bumblebeee» er hentet fra den sommerferske platen 48:13. Ifølge Kasabian-wikien (ja, de har egen wiki) så er låtnavnet hentet fra summelyden i starten av låten.

Veldig stilig video, som er vel verdt en titt (med mindre du lider av kjøterskrekk).

Nick Jonas – «Chains»:

Boybandet, Jonas Brother, som bestod av brødrene Joe, Kevin og Nick gikk i fjor hvert til sitt, men nå er sistnevnte tilbake med ny låt og musikkvideo. Og han har blitt voksen. Eller eldre da. Se den mystiske og gråe videoen til «Chains». No more Disney, hvert fall.

Katy Perry – «This Is How We Do»:

Katy Perry er tilbake i stilen vi kanskje er mest vant til å se henne i. Fargerik, leken og i en haug ulike antrekk. «This Is How We Do» er hentet ut fra hennes siste album Prism som P3s anmelder trillet terningkast fire på.

Se videoen – akkurat som vi elsker å se Perry.

Linkin Park – «Final Masquerade»:

Singelen «Final Masquerade» er hentet fra det friske The Hunting Party-albumet, som ble sluppet tidligere i sommer.

Musikkvideoen er filmet og regissert av Mark Pellington, som også står bak andre ikoniske videoer som Pearl Jams «Jeremy» og U2s «One». Her sparer gutta ikke på kruttet, og blåste trolig store deler av årsbudsjettet på denne herligheten.

The Gaslight Anthem – «Rollin’ And Tumblin'»:

«Rollin’ And Tumblin'» er første smakebit på det kommende Get Hurt-albumet. Svart-hvitt-videoen viser det amerikanske rockebandet fyre opp et utrolig dyktig dansekompani.

Foxygen – «How Can You Really»

Jeg liker det jeg ser. Foxygen ser smågale ut i videoen til «How Can You Really» der vokalist Sam France danser rundt på et kontor i en glitrende magetopp. Men hvor fett er det ikke? Den nye, nydelige singelen passer perfekt til sensommeren. Det er bare å nyte det.