Videorama!

Kjærlighet, nakenhet, blodbad og mye sensuell vrikking i ukens beste musikkvideoer. Rollelisten inkluderer Lars Vaular, Team Me, Neil Young, Azealia Banks og Green Day.

Azealia Banks – «Luxury»

Vi starter i New York med Azealia Banks som i videoen til «Luxury» fra mixtapen Fantasea danser seg rundt i sin hjembys gater. Greit med litt feelgood stemning fra Azealia etter de siste dagers Twitter-feide med Munchi angående bruk av låten «Esta Noche» fra samme mixtape. De to er høyst uenige om sangen kan slippes som singel. Men nå video.

Team Me – ”With My Hands Covering Both Of My Eyes..”

Jeg skal ikke prøve å forklare hva som skjer i den nyeste videoen til Team Me. Stikkord er drømmer, vennskap og dun. Det jeg kan fortelle er at Team Me garantert er et av landets beste band akkurat nå.

Lars Vaular/Jonas V – “Mye Mere”

Oslo-borgeren Lars Vaular og gatetypen Jonas V fra Bergen kjører tung technobeat på sin siste singel ”Mye Mere”. I videoen står de to på et svaberg og forsøker å kjøre opp en god Beastie Boys-videovibb. Går bra det. Filmet i Øygarden. Ekte. Heldig med været.

Grizzly Bear – «Yet Again»

Grizzly Bears nye album Shields har bunkret opp en del fine anmeldelser, og siste video ut er en merkelig historie om en kunstløper som går gjennom isen i hallen, og transporteres hit og dit, før hun til slutt får et slags sammenbrudd. Ser bedre ut enn jeg kan forklare det…

Alexandra Joner – ”Come Inside Me”

Du har hørt alle spøkene allerede, så jeg hopper over tittelen og konsentrerer meg om låten og videoen. Som jeg begge skjønner lite av. Er dette bra popmusikk? I så fall har jeg mistet totalt oversikt over hva som er bra og hva som er helt utrolig dårlig. Nuvel. I videoen får du se Alexandra danse og vrikke på seg i kongesuiten på Stordalens hotell Comfort Grand Central og ute i skogen. Det er da noe.

Green Day – ”Stay The Night”

Green Day leverer videoer fra sin småsvake nye plate på løpende bånd. Kanskje ikke rart at det går fort når de to siste videoene kun har vært av bandet som spiller i øvingslokalet. Fjerde singel ut er uansett ”Stay The Night”.

Sigur Rós – ”Ekki Múkk”

Valtari-prosjektet til Sigur Rós der de har gitt et lite beløp til forskjellige filmskapere for å lage videoer til sangene på bandets siste album fortsetter. Denne gang er det Nick Abrahams som har produsert en nydelig og rørende film til ”Ekki Múkk” der skuespiller Aiden Gillen (kjent fra The Wire) er ute i skogen sammen med en snegl og en rev. Vakker. Som også mange av de andre musikkvideoene i dette prosjektet har vært.

Calvin Harris feat. Florence Welch – ”Sweet Nothing”

Skotske Calvin Harris har lovet en lang rekke superkjendiser på sin kommende plate 18 Months. Jeg namedropper i vilden sky Rihanna, Ellie Goulding, Dizzee Rascal, Tinie Tempah og Kelis. Det får holde. I sin nye video har Calvin fått med seg Florence Welch fra Florence And The Machine som synger på en litt glorete strippeklubb mens kjæresten (eller eksen) blir banket gul og blå i gatene utenfor. Er det kanskje henne som har bestilt overfallet? Ikke vet jeg. Florence tar av seg en del av klærne også. FYI.

Juicy J. feat. 2 Chainz og Lil Wayne – “Bandz A Make Her Dance”

Når 2 Chainz er involvert handler det også ofte om strippere. Så også i denne videoen til Juicy J fra Three 6 Mafia. Hele sangen handler vel strengt tatt om strippeklubber og om kvinnens kjønnsorgan. Bonus i videoen er en frekk hodeskalle-effekt på ansiktet til Juicy J., og en hel rekke smekre kvinner.

No Doubt – “Push And Shove”

No Doubt er tilbake med nytt album, og tittelkuttet har fått en video der bandet viser for alle hvor skikkelig dødskult de har det sammen akkurat nå. Selve musikken har en distinkt reggae/dancehall-vibb. Ganske sexy. Holder seg godt hun der Gwen også.

Ellie Goulding – ”I Know You Care”

Ellies nye plate Halcyon kommer 8. oktober og hennes nye singel ”I Know You Care” brukes akkurat nå i filmen Now Is Good med Dakota Fanning og Jeremy Irvine, og i videoen til sangen får vi derfor servert en hel del klipp fra nevnte film. Pluss litt syngeklipp fra pikerommet av Ellie selv. Er det et bilde av Patti Smith hun har bak der?

Supermale – ”Fashion Moves”

Supermale er tre karer som tidligere spilte i Pony The Pirate, og som nå har blitt veldig opptatt av bart. Ikke bare har alle tre sånn tynn hipsterbart, og mener at en Supermale er en dansbar mann med bart. Supermale kjører også et knallhardt bartefokus i sin første video. Det handler om tvangsbarbering. Oventil.

Axewound – ”Exorchrist”

Blod, okkultisme, zombier. Joda. Klart det handler om metal. Axewound er den nye supergruppen som huser medlemmer fra Cancer Bats, Bullet For My Valentine og Glamour Of The Kill, og sammen lager de meget fengende moderne metal. Det er mange zombier som spiser på hverandre i videoen, men i motsetning til i serien The Walking Dead er alle zombiene her pene kvinner uten klær på.

Dum Dum Girls – ”Lord Knows”

Dum Dum Girls fra Los Angeles er en favoritt med sine skringrende gitarer og fine popmelodier. Ikke så mye gitar på låten ”Lord Knows” som er hentet fra ep-en End Of Daze, men bra likevel. Videoen viser Dum Dum Girls som hvitkledte hekser som tryller frem en skjorteløs herre fra et lite bål… Helt sant.

Neil Young & Crazy Horse – ”Walk Like A Giant”

Neil Young & Gjengen skal snart gi ut album med kun egne låter, og ikke covere sånn som forrige gang. 30. oktober kommer Psychedelic Pill, og første video er til ”Walk Like A Giant” som bringer god gammel Crazy Horse-lyd. Videoen viser masse psykedeliske bilder som jeg får vondt i hodet av. Men låten er god.

Jean Grae – “Kill Screen”

Jean Grae er en meget flink rapper som tidligere gikk under navnet What? What?, og som tidligere blant annet har jobbet med Talib Kweli og The Herbaliser. Hun klarer seg helt fint alene også. Som her i ”Kill Screen” som kommer med en video Jean Grae har laget helt selv. Full av blod og galskap.

Anina – ”Brain Break”

Bak artistnavnet Anina skjuler Anine Stang seg. En artist som har hatt platekontrakt med Universal, som har jobbet med folk fra Guns N’ Roses, som har laget listepop og spilt support for A1, og som nå har flyttet til Sverige og lagt seg til en litt mer gotisk stil. Sjekk det hele i videoen til ”Brain Break”.