Videorama!

Mye natur og masse god musikk i ukens beste videoer. Namedropping: Bruno Mars, Nicki Minaj, Billy Talent, Bon Iver, The xx, Hanne Kolstø.

Nicki Minaj/Cassie – “The Boys”

Sterke farger og lite klær er stikkord når Nicki Minaj og Cassie gjør sitt beste for å få oppmerksomhet fra herrer i videoen til ”The Boys”. Tror saktens Nicki brenner ned en hel frisørsalong også. Gode purrelyder fra Minaj her som en slags bonus. Om du trenger bonus. Prrrr. Prrrr.

M. Ward – ”Me And My Shadow”

Det er langt fra Justin Bieber til M. Ward, men i Wards nye video fortelles historien om en ung og elsket artist som er styrt og hundset av sin eldre kvinnelige scifi-manager. Ikke det at Bieber er styrt av en eldre kvinnelig scifi-manager, altså. Men vi er nok i Bieber-land når sammenligninger skal dras likevel. Conan O’ Brien dukker også opp i videoen. Som seg selv. ”Me And My Shadow” er hentet fra M. Wards album A Wasteland Companion.

The xx – ”Chained»

26. november spiller The xx på Sentrum Scene i Oslo, og i mellomtiden kan du nyte bandets video til låten ”Chained” fra det nye albumet Coexist som fikk en firer med seg på turen av oss i P3musikk. Det handler mye om vann i videoen. Ekstremt mye om vann. Og om fine bilder.

Enslaved – ”Thoughts Like Hammers”

Vi tåler litt mer vann. Denne gang helt enorme mengder vann. Norske Enslaved river til med en av sine mange sterke låter fra sitt nye album Riitiir som fikk god medfart av vår anmelder nylig. Flere av medlemmene i Enslaved er ekstremt opptatt av fiske, og bandet er jo ekte sønner av norsk natur, så hvorfor ikke bare kjøre på med flotte bilder fra naturen i videoen? Ikke for de som føler seg litt tissetrengt.

http://youtu.be/dQz0_m16SaU

Bruno Mars – ”Locked Out Of Heaven”

Noen som husker Bruno Mars? Mest sannsynlig kommer du til å høre mye fra mannen fremover. Den småfunky og frekke låten ”Locked Out Of Heaven” er allerede listet på P3, og Brunos nye album Unorthodox Jukebox er ikke langt unna. Videoen til nevnte sang er kanskje ikke så spennende, men låten er mer enn bra nok.

Bon Iver – ”Beth/Rest”

Bon Iver er en favoritt hos mange, og det er faktisk Justin Vernon fra Bon Iver som har laget bandets nye video. En mystisk filmatisk fortelling om et par i en slags magisk skog som finner lysende steiner samtidig som de er full av kjærleik. Eventuelt handler det om to stykker som holder på å lage crystal meth i hvite Breaking Bad-drakter og tilfeldigvis har fått i seg litt av det de produserer….

Billy Talent – ”Surprise Surprise”

Kanadiske Billy Talent gjorde visstnok en svært bra konsert på Sentrum Scene onsdag, og neste onsdag kan du se bandet på Lydverket på tv. Men aller først kan du kose deg med en samfunnskritisk vise fra Billy Talents nye plate Dead Silence som jeg synes er fortreffelig. I videoen til ”Surprise Surprise” får Billy Talent krige i fly og det hele.

Hanne Kolstø – ”Carousel”

Hanne Kolstø leverer en svært flott video til “Carousel” fra hennes helt nye plate Flash Black. En herre danser i trange hipsterbukser, en kvinne (tror jeg..) danser med liksminke, fly danser i luften og noen snurrer rundt og brenner asfalt med rallybil. Det ser meget bra ut. Tro meg.

Method Man/Freddie Gibbs/StreetLife – ”Built For This”

Snart kommer filmen The Man With The Iron Fists som er RZAs debut som filmskaper. Filmen kommer med et stjernetungt soundtrack der Kanye West, M.O.P. og Black Keys leverer musikk. En hel del kompanjonger fra RZAs Wu-Tang Clan er også med. Blant annet Method Man som i videoen til ”Built For This” traver rundt i Chinatown og blir forstyrret av en hel del klipp fra den kommende filmen.

El-P – ”Stay Down”

Rapperen El-P har fått med seg Jaleel Bunton fra TV On The Radio i videoen til ”Stay Down” der ting tar av hos publikum. Om det er musikken eller illegale stoffer som får den kvinnelige fansen til å bli blodtørstig vites ikke, men det går hvertfall hardt ut over tøydukken Mr. Killums mot slutten.

Bowhill – “Prajna”

Bowhill kommer fra Norge og lager vakker elektronisk musikk. I denne videoen blandes den spinkle og vevre musikken med både det maskuline og det feminine når sangen ”Pranja” blir fulgt av bilder i svart-hvitt av kvinnelaget til Oslo Rugby Klubb. Veldig staselig.

Wiz Khalifa/2 Chainz – “It’s Nothing”

Definitivt ikke historiens beste rap-låt. Ei heller en veldig god video der Khalifa poserer litt ute i et ørkenlignende område. Men Wiz Khalifa er jo sånn passe fremoverstormende, så han fortjener sin plass i ukens videosummering. Albumet O.N.I.F.C. (Only Nigga In First Class) skal etter planen komme i desember etter diverse utsettelser.

The Wanted – “I Found You”

The Wanted raste kjapt opp i to millioner visninger av sin nye video “I Found You” der bandet er på jakt etter en kidnappet pike. Karene traller litt mens de hamler opp med kidnapperne, og overrasker litt med slutten på historien.

Regina Spektor – ”How”

Regina Spektor fikk som forventet masse skryt for sin nye plate What We Saw From The Cheap Seats. Siste video ut fra albumet er ”How” der du får se Regina i diverse kostymer og settinger. Alltid med veldig stylet hår. Er man i video så er man i video. Greit å pynte seg litt.

Anne Marie Almedal – ”Memory Lane”

En av landets beste stemmer tilhører Anne Marie Almedal. For eldre lesere kjent fra Velvet Belly, men siden det bandet forsvant har hun laget musikk på egenhånd. I november kommer hennes nye album Memory Lane, og i første video som er en kompanjong til tittelkuttet får du se mye fin natur. Det er generelt masse natur i denne ukens videoer. Naturister hele gjengen.

Why? – ”Bitter Thoughts”

Rapen til Why? er så laidback at Yoni Wolf må legge seg litt ned på en plastikkbekledt sofa i videoen til “Bitter Thoughts”. Han blir så sliten. Men la deg ikke skremme av laidbackheten. Why? er solide. ”Bitter Thoughts” er hentet fra platen Mumps som er ute nå.

Sigur Rós – ”Fjögur Pianó”

Sigur Rós har hatt et finurlig prosjekt gående en stund nå der en rekke regissører fikk et beskjedent budsjett til å lage videoer til låter fra bandets siste album Valtari. Nå har Sigur Rós kåret en vinner, og det ble Annafelle Lius video til låten «Fjögur Pianó». Ikke spør meg hvorfor den videoen vant blant alle de andre fine kortfilmene. Tror stikkordet er kunst. Ganske naturlig når det handler om det mest kunstneriske bandet av de alle….

Deathbed Reunion – ”Half Past Years”

Det har kommet mye god og tung rock fra Rogaland de siste årene med Kvelertak og Purified In Blood i front. I dag slipper Overthrow sitt debutalbum, og neste i rekken er Deathbed Reunion som har skrevet kontrakt med Indie Records og som slipper ep om noen uker. Musikkvideoen til ”Half Past Years” kom denne uken, og lover bra for fremtiden.

Englestøv – ”København”

Norske Englestøv forsøker seg på noe mystisk med utgivelsen Å Dra Og Aldri Vende Tilbake som kommer i slutten av november. Det handler om både en bok og en plate, der en historie fortelles fra han og hennes perspektiv i henholdsvis bokform og musikk. Forvirrende. Men du kan lese mer via bandets nettsider. Og musikkvideoen til låten «København» fra albumet kan du se under. Selvsagt med en hel del naturbilder.

Off! – ”Wrong”

De gamle herrepunkerne i Off! fortsetter å slippe fantastiske retro-videoer til låter fra sin nye plate. Denne gang handler det hele om Jack Black og en vintage slåssescene. Magisk.