Videorama!

Det er de store artistenes uke på musikkvideo-fronten. The Killers, Muse, Karpe Diem, Biffy Clyro og Rita Ora dukker alle opp sammen med annet musikalsk gull.

Karpe Diem/Yosef – “Påfugl”

Karpe Diem har hatt litt av et år gjennom 2012. Duoen har virkelig blitt tatt inn i varmen av pressen, og har sanket voldsom ros for både konserter og musikk. Karpe Diem avslutter året med å slippe videoen til versjonen av ”Påfugl” som Yosef fra Madcon gjester på. Mye sakte film og god tekst i denne stilfulle videoen. De er påfugler, må vite. Kra motherfucker, kra.

Muse – ”Follow Me”

Det var surt for flere tusen Muse-fans da bandet måtte avlyse konserten i Oslo nylig, men edelt nok annonserte bandet to nye konserter i Norge neste sommer. Nå kan Muse-folket se hva de gikk glipp av via bandets nye video til ”Follow Me” som er tatt opp på siste turné. Gigantisk live-produksjon kan nytes mens man tenker på at konsertene i Norge neste år blir enda mer ekstravagante.

Razika – ”Oslo”

Razikas radiohit ”Oslo” har fått delt respons på selve teksten som handler om en by alle har en mening om. Strengt tatt handler vel låten om hjemlengsel, i dette tilfellet til Bergen, som er noe de fleste kan relatere til. Videoen til ”Oslo” kom i dag, og viser en kar i hovedstaden som plutselig finner ut at han må til Bergen. Dermed løper han hele veien. Med et par innlagte pauser. Stress. Men det blir fine naturbilder av det hele.

The Killers – “Miss Atomic Bomb”

The Killers ga oss sin årlige julesang for bare noen dager siden, og følger pent opp med den delvis animerte videoen til “Miss Atomic Bomb” fra årets Battle Born-album. Det handler om kjærligheten som aldri ruster og om sviket som aldri leges. For de som liker tegneserier og følelser er dette anbefalt. Broren til Julia Roberts dukker også opp. Alltid et pluss.

Jessie Ware – “Sweet Talk”

Vår favoritt Jessie Ware har laget noen svært fine videoer til sangene sine tidligere, og leverer også på høyt nivå i “Sweet Talk” der to barn spiller rollene som Ware og produsent, mens Ware selv er mammaen. Søtt.

Biffy Clyro – “Black Chandelier”

Ny video fra Biffy Clyro? Jeg var spent, men ble litt skuffet av den rolige starten. Skuffelsen la seg fort siden Biffy Clyro etter en stund pøser på med store gitarer og ditto refreng. Alt er som det skal være fra skottene. Nytt album Opposites kommer snart. Jeg gleder meg. Mye svart i videoen, bortsett fra bandet da, som kjører baris. Akkurat som de gjør live.

The-Dream – “Used To Be”

Slick moderne soul har hatt sitt gjennombrudd i Norge i år, og blant artistene med flest gode ord rundt ørene finner vi The-Dream som nå relanserer sitt album 1977 som først ble sluppet gratis på nett i august. For andre uke på rad dukker det opp ny video fra The-Dream også. Drømmeren kjører på. I videoen (og låten) klager The-Dream på damen sin, som så klager tilbake. Mye syt på en gang rent tekstmessig. Hva med bare å være venner? Stor sigar, lys stemme, kjør.

Skylar Grey/Eminem ”C’mon Let Me Ride”

Skylar Grey er relativt ung, men har allerede samarbeidet med Dr. Dre, Rihanna, Lupe Fiasco og Eminem. Ikke dårlig. På singelen ”C’mon Let Me Ride” har hun faktisk med seg sistnevnte på korte hint til Queen-slageren ”Bicycle Race” og litt rapping. I videoen tar Skylar et kraftig oppgjør med modellene som kjæresten hennes er litt vel opptatt av i sine kulørte magasiner. Småmorsom sak. Sangen er hentet fra den kommende andreplaten til Skylar Grey som skal hete Don’t Look Down.

Rita Ora – ”Radioactive”

Rita Ora er skikkelig poppis i England der hun allerede har kunnet se nedover på resten av hitlisten tre ganger med singlene sine. I videoen til ”Radioactive” får du mye romfartseffekter, en del fiffige klær, og ikke minst noen Kaizers Orchestra-fans som holder røde flagg.

Dirty Projectors – ”Offspring Are Blank”

Indiefavorittene i Dirty Projectors gjestet nylig Oslo, og ga denne uken ut video til den litt rocka åpningslåten på siste plate Swing Lo Magellan. Videoen er laget av klipp fra en kortfilm som frontfigur Dave Longstreth laget for noen måneder siden, og består av vandring på en søppelplass med beskyttelsesdrakt samt bilder av bandet som spiller i naturen. Ikke så spennende at du sitter maten i halsen akkurat.

http://youtu.be/FEYdQtrwSyg

Wavves – ”Sail To The Sun”

De amerikanske rockerne i Wavves skal levere nytt album i løpet av 2013 og har allerede fått ut første låt. ”Sail To The Sun” er en kort og grei Wavves-sang, mens videoen leverer meget bra i sin fremstilling av en tv-pastor som på fritiden er mer opptatt av pilleknipsing og nakne damer enn han er av Jesus og den hellige ånd.

Toro Y Moi – “So Many Details”

Toro Y Moi er som vanlig nedpå i musikken sin som denne gang er hentet fra platen Anything In Return som kommer i januar. Ting går sakte i videoen også, men siden låten heter ”So Many Details” bryr jeg meg litt vel mye om nettopp detaljene. Toro Y Moi har fått seg en pen partner i videoen (troverdig), hun sminker seg i badekaret (er dette vanlig, jenter?), han har dansegulv og klubb i huset sitt (ganske uvanlig), og han forlater den pene piken i privat-jet (ok, nå tror jeg ikke på dette lenger).

Fun-fact: Når ”So Many Details” når 250.000 visninger på Youtube låses en ny video fra albumet opp. Så langt mangler nesten 200.000 treff, men det er lov å hjelpe til.

Frightened Rabbit – ”The Woodpile”

Et av den britiske indiens håp i 2013 er skotske Frightened Rabbit som leverer svulstig og stor (begge deler ment på mest positive måte) alternativ rock på rekke og rad. Siste video ut er til låten ”The Woodpile” som kommer på album neste år. Videoen er en fiffig sak i sakte film som handler om en ulykke i en kiosk i USA. Men hvilken type ulykke er det egentlig?

Arash/Sean Paul – ”She Makes Me Go”

Enormt mange lettkledte damer er det som preger eurodance-låten som Arash og Sean Paul nyss har fått laget video til. Det er ikke rart damene er lettkledte for det er jo skikkelig varmt hos Arash, men at han har mange kvinnelige venner tror jeg ingenting på. Du kan se noen kjappe klipp av Aylar om du klarer å holde øynene helt åpne de tre minuttene videoen varer.

Rival Sons – ”Until The Sun Comes”

California-rockerne i Rival Sons jobber iherdig for tiden. Bandet var knapt nok ferdig med suksessrik turnering på forrige plate før årets Head Down dukket opp. Da bar det rett ut på veien til utsolgte hus igjen. Nordmenn har trykket Rival Sons til sitt bryst, noe to utsolgte konserter på Rockefeller blant annet viser, og leverer her en animasjonsvideo med mye ørken og motorsykkel.

MNDR – “Feed Me Diamonds”

Den amerikanske elektroduoen MNDR har laget en svært god poplåt med sin “Feed Me Diamonds” som samtidig er en hyllest til den serbiske kunstneren Marina Abramovic . Videoen derimot handler om en herre som pøser seg full av sminke, setter på løsrumpe, og deretter opptrer som dragqueen.

El Perro Del Mar – ”Hold Off The Dawn”

Vår svenske favoritt El Perro Del Mar overbeviste stort med albumet Pale Fires, og gjestet nylig hovedstaden med sin smarte pop. Hvordan det er å se El Perro Del Mar live kan du så smått oppleve i hennes nye video der hun opptrer i blått lys med svære øredobber. Jeg heier på henne.

Mmm – ”Dark Motion”

Mmm er norske Ida og Johanne som for tiden kan høres via radio med singelen ”Dark Motion” som nylig også fikk video. Der kan du se duoen på scenen, i heimen, foran speilet og på skitur. Musikalsk leverer Mmm god elektronisk pop. Lovende. Masse pluss for å spille kurong i videoen. Old-school.

Gallows – ”Cross Of Lorraine”

Engelske Gallows hadde virkelig press på seg da vokalist Frank Carter forlot bandet og de overtalte kanadiske Wade MacNeil til å ta over mikrofonen. All tvil ble blåst vekk av det selvtitulerte albumet som kom tidligere i år, og ikke minst av bandets fremdeles strålende konserter. I Gallows nye video til ”Cross Of Lorraine” er de på hjemmebane i Camden i London, og du kan sjekke energien i liveutgaven. Stemning.

Alexander Spit – ”A Breathtaking Trip”

Advarsel! Kvinne uten klær, kjøring i påvirket tilstand, rusmisbruk og galskap når California-rapperen Alexander Spit tar en roadtrip med magiske sopp og Jack Daniels innabords.