Vil stoppe Me.ga

Kim Dotcom støter på motstand fra flere som ønsker å stoppe hans planer om en ny fildelingshimmel.

For noen dager siden annonserte den tyske superhackeren Kim Dotcom at han i januar lanserer en oppfølger til Megaupload – Me.ga.

kommunikasjonsminister i Gabon, Blaise Louembe, holdt en pressekonferanse for å fortelle at han ikke vil ha Kim Dotcoms nye fildelingsnettsted på landets domene. Foto: NTB Scanpix / Celia Lebur, AFP Photo.
kommunikasjonsminister i Gabon, Blaise Louembe, holdt en pressekonferanse for å fortelle at han ikke vil ha Kim Dotcoms nye fildelingsnettsted på landets domene. Foto: NTB Scanpix / Celia Lebur, AFP Photo.

– Vil sloss mot nettkriminalitet

Men det tok ikke lang tid før det dukka opp problemer for den uforbederlige fildelingsentusiasten. Myndightene i Gabon, landet som har rettighetene til .ga-domenenavnene, gikk raskt ut og tok avstand fra planene.

– Jeg har instruert departementet mitt om umiddelbart å suspendere nettsiden www.me.ga, sa kommunikasjons-minister Blaise Louembe, og fortalte at han ville beskytte opphavsretten og sloss mot nettkriminalitet.

– Gabon skal ikke være en plattform eller et skjulested handlinger som tar sikte på å bryte opphavsretten, eller brukes av skruppelløse mennesker, sier Louembe videre.

– Ta det med ro

Det tok ikke lang tid før Kim Dotcoms reaksjon kom, via Twitter.

Kim Dotcom bor i en gigantisk villa på New Zealand. Nå skal han gjemme sin forretning for amerikanske myndigheter. Foto: NTB Scanpix / Michael Bradley, AFP Photo.
Kim Dotcom sier han har alternative planer om domenet fra Gabon ikke er tilgjengelig. Foto: NTB Scanpix / Michael Bradley, AFP Photo.

– Ta det med ro. Vi har et alternativt domene. Dette bare demonstrerer den heksejakten den amerikanske regjeringa er ute på, skreiv han.

Han beskylder videre myndighetene i Gabon for å «dømme» ham for ting han ennå ikke har gjort.

– Ministeren i Gabon broker en tidsmaskin for å analysere lovligheten av et framtidig Mega. Nettkriminalitet! Får en premie på fem dollar fra FBI, ironiserer han.

 – Vi er de ekte piratene

Myndighetene i Gabon er ikke de eneste som forsøker å stikke kjepper i hjulene på Dotcoms planlagte fildelingsparadis. Etter utspillet fra kommunikasjonsministeren har en gruppe tatt over me.ga-domenet sender brukerne av nettsida til en nylig oppretta Twitter-profil.

Bak står en gruppe som kaller seg Omega. De har blant annet lagt ut en rekke sitater fra diverse filosofer og har ifølge TorrentFreak lite til overs for Kim Dotcom.

– Vi er de ekte piratene, de ekte anarkistene, forteller gruppa blant annet til TorrentFreak.

– Kim Dotcom bare utnytter oss alle sammen og ønsker også å utnytte artistene, sier de blant annet og sammenlikner Dotcom med musikkindustrien.

– Kim Dotcom er verken bedre eller verre enn Universal. Han er sjøl en industri, bare her for å forurense.

Videre truer gruppa med å selge me.ga-domenet til en av Dotcoms hovedfiender – Universal, og gi ti prosent av inntektene til undomsarbeid i Gabon.