– Ville bare blitt med for pengenes skyld

Den evige sagaen om en Oasis-gjenforening fortsetter.

Ryktene om en Oasis-gjenforening svirrer stadig, selv om medlemmene gang på gang har avvist dem. Samtidig sørger rockerne som regel for å la døren være akkurat åpen nok til å holde folk interesserte.

Les også: Nittitallshelter på gjenforeningsturné

Denne gangen er det Noel Gallagher som sier at han kunne godt blitt med på en gjenforening av den ikoniske britpop-gruppen – så lenge nok penger legges på bordet.

Utelukker veldedighet

Oasis under en pressekonferanse i Hong Kong i 2006. (Foto: NTB Scanpix, Paul Yeung)
Oasis under en pressekonferanse i Hong Kong i 2006. (Foto: NTB Scanpix, Paul Yeung)

Noel Gallagher forlot lillebror Liam og resten av Oasis etter en krangel i 2009, noe som førte til at bandet ble oppløst.

Siden bruddet har ryktene om en gjenforening av gruppen svirret, men Noel sier i et ferskt intervju at de faktisk aldri har mottatt et tilbud om å forene krefter igjen.

– Ingen har tilbudt oss noe. Selv når jeg har vært i samme rom som Liam har ingen sagt at vi burde gjenforenes, forteller Noel til Q.

I intervjuet åpner Noel for å stå på scenen med Oasis igjen, men påpeker samtidig at det ikke er et frieri fra hans side.

– Ville jeg gjort det for veldedighet? Aldri. Vi er ikke de folkene. For Glastonbury-festivalen? Jeg tror ikke Michael Eavis (festivalsjef, journ.anm) har så mye penger, sa Noel og la til:

– Men vil vi gjenforenes en dag? Så lenge alle er i live og fremdeles har hår på hodet, er det alltid en mulighet. Men bare for pengenes skyld.

Skeptisk til gjenforeninger

Storebror Noel Gallagher sier også at han generelt sett er skeptisk til band som gjenforenes etter flere års pause.

– Led Zeppelin, The Smiths, The Jam – de burde alle gjenforenes! Men hvorfor? Så en haug med middelaldrende mennesker på konserten kan si: «De er ikke så gode som de pleide å være»?

– Det hadde vært det samme med Oasis. «Nei, vi er ikke så gode som vi pleide å være».

Se musikkvideoen til Oasis – «Live Forever»: