Video: Jaga Jazzist med kjendiskor

Jaga Jazzist tok med et stjernespekket kor til studiokonsert i P3.

Jaga Jazzist er i utgangspunktet et instrumentalband. Når de likevel først trenger korister, er det ingen hvem som helst som stiller opp. Da de spilte studiokonsert hos Ruben på P3 fikk de hjelp av et kor bestående av Truls, Apothek, Øystein Greni fra Bigbang, Bendik og flere andre av Norges største artistnavn.

Anmeldelse: Jaga Jazzist – Starfire (5/6)

– «Oban» (låta som ble koret på, red. anm.) har et veldig stort kor- og strykeparti. Den var egentlig skrevet for radioteatret, men så endte den opp på plata i stedet. Vi tenkte at hvis ikke låta i seg selv var pompøs nok, så måtte vi få inn koret for å få det til, sier Lars Horntveth.

– Det var veldig «We Are The World»-stemning under øvingen tidligere, legger Martin Horntveth til. De to brødrene var med på å starte Jaga Jazzist i hjembyen Tønsberg for 21 år siden.

Hør intervju og studiokonsert med Jaga Jazzist i Ruben.

Jaga Jazzist live hos Ruben.

Stanger hodet i veggen

Under studiokonserten fremførte de eksklusivt nytt materiale fra det ferske albumslippet «Starfire», som P3s anmelder ga en sterk femmer. Lars understreker hvor viktig det er med stilskifte for å holde liv i 20-årsjubilanten Jaga.

– Vi har alltid hatt en filosofi om å prøve å gjøre det motsatte av det vi har gjort før. Det er viktig å finne på noe nytt for ikke å bli lei. Når vi har holdt på i over 20 år blir det vanskeligere og vanskeligere å finne på noe triks og fiks. Så vi stanger hodet i veggen helt til vi får det til.

Femdoblet antall keyboardister

Eksperimentelle Jaga Jazzist hadde på «Starfire» som mål å strippe ned det musikalske uttrykket. Lars er likevel ikke helt sikker på om resultatet gjenspeiler utgangspunktet.

– Vi har forsøkt å strekke musikken ut, og gjøre det er mer minimalistisk. Nå, to år etterpå, har det allikevel blitt ganske «packed». Det har blitt tungt med synthesizere. Plutselig hadde vi ikke bare én keyboardist, men fem!