Nå kan du avgjøre hvem som skal vinne Spellemann for «Årets låt»

Stem på din favoritt – hva var fjorårets beste låt?

Oppdatert: Avstemmingen ble lukket klokken 12:00 fredag. 

Årets Spellemann skulle opprinnelig gå av stabelen i Chateau Neuf i Oslo lørdag 28. mars i år. Slik ble det ikke.

Musikkfesten, der man hedrer fjorårets musikalske bragder, har vært holdt hvert eneste år siden første gang i 1973. Heldigvis blir et en markering i år også, om enn ganske annerledes enn tradisjonen tilsier.

I år deles prisene ut i løpet av flere dager, og mottakelsene samles opp i «NRK Alltid sammen» førstkommende fredag. Der kan man se prisene som blir delt ut av blant annet «P3morgen», «Christine», «Nitimen» og «Lindmo».

Lørdag kveld vises et sammendrag av prisutdelingen på NRK 1, og da vil også «Årets låt» avsløres. Men først skal den stemmes frem!

Her kan du lese om de nominerte, og stemmen din avgir du her! Du har tre stemmer du kan gi ut.

De nominerte er:

Arif – «Hvem er hun»

«En låt for alle som leter etter den rette», sier Arif sjøl om sangen. Det tok riktignok to år før smashen ble ferdigstilt, og den har markert seg sterkt i pop-segmentet siden lansering. Arif er nominert i tre klasser i årets Spellemann: årets album og årets tekstforfatter – i tillegg til årets låt med «Hvem er hun». Rapperen har totalt sju Spellemann-nominasjoner, hvorav en Spellemannpris i klassen urban for albumet «HighEnd / Asfalt» i 2015.

 

Isah og Dutty Dior – «Hallo»

En av fjorårets landegleder kan vi takke disse to gutta for. Fra før av har Dutty Dior og Isahs joviale r&b-hit blitt belønnet med pris i samme klasse, men da på den nyeste utgaven av P3 Gull. Det er første gang artistene har blitt nominert til Spellemann-priser – tre hver. Isah er nominert til urban-prisen for EP-en Sukkerspinn & hodepine, årets låt og årets gjennombrudd og Gramostipend. Dutty Dior har like nominasjoner som kollegaen, men da for miksteipen «Para/Normal» i klassen urban.

 

Keiino – «Spirit in the sky»

Med miksen av elektroniske elementer, pop og joik vant Keiino folkets stemmer – tross kritikk – da de ble kåret til vinneren av Melodi Grand Prix 2019. NRKs anmelder skriver blant annet at «denne mektige europopen smyger inn i hjernebarken hos de aller fleste». I Spellemann-sammenheng er det første gang trekløveret, som består av Tom Hugo, Fred-René Buljo og Alexandra Rotan, blir nominert.

Kygo feat. Store P, Lars Vaular – «Kem kan eg ringe»

Årets Spellemann 2015 tok med seg kolleger fra hjemlige trakter da den internasjonale EDM-stjerna ga ut sin første norske låt under sommermånedene i fjor. Den funky elektropop-låta med den distinkte lyden av talk box, som flankeres av Spellemann-vinnerne Store P og Lars Vaulars solide bidrag, gjør at Kygo er oppe i elleve Spellemann-nominasjoner.

 

Nicolay Ramm – «Raske briller»

Humorlåta «Raske briller» ble opprinnelig laget i forbindelse med et TV-program – og popsangen fikk umiddelbar suksess. Nicolay Ramm, som for folk flest er mest kjent som en TV-programleder, har regelrett levert en festlåt som tar for seg norsk drikkekultur med et skråblikk.

 

Rat City feat. Isak Heim – «Kind of love»

Den første offisielle debutsinglen til gjengen bak Rat City fikk virkelig bein å gå på da den traff internettet for et år siden. Blandingen av pianodrevet dance, strykere og ikke minst allsangvennlighet har løfta låta til en favoritt hos mange nordmenn. Forøvrig er grunnleggerne av Rat City brødrene Kent og Cato Sundberg fra bandet Donkeyboy, som i 2009 stakk av med tre Spellemann-priser.

 

Ruben – «Lay by me»

Det er en potent pakke av følelser når den tandre produksjonen på «Lay by me» møter den såre stemmen til Ruben. Popballaden har gått sin seiersgang, og det samme gjelder EP-en sporet er løftet fra. Både låt og EP er nominert, sistnevnte i klassen popartist. Ruben ble for første gang Spellemann-nominert i 2018 i klassen årets låt for «Walls», og årets gjennombrudd og Gramostipend.

 

Sigrid – «Don’t feel like crying»

Dramatiske strykere og en oppløftende tekst om å beholde maska tross noe kjipt, er lik en megahit. Sigrid, som er oppe i tosifra antall Spellemann-nominasjoner, hvorav en årets nykommer og Gramostipend-pris i 2017, har også hatt stor suksess med «Don’t feel like crying» utenfor landets grenser. Sporet er løftet fra debutalbumet «Sucker Punch».

Har du bestemt deg? Stem her!

Resultatet får du på NRK1 lørdag kveld kl. 22.00, og på P3.no. Avstemmingen avsluttes fredag.