Nådde én million kroner!

Årets P3aksjon er over og takker for seg med to rekorder.

P3aksjonen er over for i år og programlederne Niklas Baarli, Mathias Nylenna, Ronny Brede Aase og Silje Reiten Nordnes forlater P3-teltet i Spikersuppa med hele 80 timer sammenhengende radio og en ny innsamlingsrekord bak seg.

I år nådde P3aksjonen 1 million innsamlede kroner

– gjennom herlige lyttere, ivrige forbipasserende og lykkelige auksjonsvinnere.


Se også: Se alt som skjedde under P3aksjoen 2012 her!

– Det er helt surrealistisk at 80 timer har gått så fort og så problemfritt, sier Niklas i den søttiniende timen med radio fra Spikersuppa.

Sterke følelser

Og følelsene har vært i høygir. Årets tema, LHBT-personers rettigheter, har både engasjert og berørt mange. Temaet vekket spesielt sterke følelser hos Silje og Niklas.

– Årets tema har selvfølgelig truffet meg ekstra hardt. Det angår jo meg, men jeg føler meg- etter alle historiene vi har fått fortalt- utrolig privilegert som er født i Norge. Jeg har virkelig kjent det ekstra på kroppen under årets aksjon, fortalte Silje da den 80 timer lange sendingen var over.

– Jeg har hatt et ekstra hjerte med i saken

Homofile Niklas har også merket at P3aksjonen har betydd noe spesielt for ham i år.

– Temaet er veldig personlig og jeg merket jeg har hatt et ekstra hjerte med i saken. Jeg har vært koblet personlig og vist mye følelser. Jeg har for eksempel grått for åpen mikrofon for første gang og opp til flere ganger under sendingene, sier Niklas.

En million!

De færreste hadde turt å håpe på at aksjonen skulle klare å samle inn over en million kroner, men like før P3aksjonen ble avsluttet tikket de siste kronene før millionen inn. Tilsammen samlet P3 inn over 1.100.000 kroner.

– Vi hadde håpet på å slå fjoråret med 700 000 kroner

– Det har vært utrolig gøy og samtidig 80 beinharde timer. Det var en helt utrolig og forløsende følelse å bikke den millionen. Vi hadde liksom håpet på å slå fjoråret med 700 000 kroner, også klarte vi å samle inn over 400 000 kroner mer, sier Niklas.

– Det desidert morsomste er å se folk gi med et smil. Å lage fest, prate piss og danse i studio for en god sak har vært utrolig moro, sier en sliten og gira Mathias.

Magiske lyttere

– Nå føles det helt fantastisk. Vi har fått muligheten til å belyse en viktig sak i tillegg til å fjase og tulle i studio. Det har vært helt magisk. Lytterne våre har bare bevist at de er noen deilige mennesker som støtter, har giverglede og er helt fantastiske, sa Ronny i mer eller mindre lykkerus.

– Fjas fra oss og kjærlighet fra lytterne

Også Niklas er henrykt over givergleden til P3s lyttere og valgte at sendingen skulle avsluttes med Diana Ross’ «Im Coming Out».

– Det har vært fjas fra oss og masse kjærlighet fra lytterne som har vært helt fantastiske. Er det en karaokeversjon du har funnet frem, Ronny?