Nådde én million kroner!

Årets P3aksjon er over og takker for seg med to rekorder.

P3aksjonen er over for i år og programlederne Niklas Baarli, Mathias Nylenna, Ronny Brede Aase og Silje Reiten Nordnes forlater P3-teltet i Spikersuppa med hele 80 timer sammenhengende radio og en ny innsamlingsrekord bak seg.

I år nådde P3aksjonen 1 million innsamlede kroner

– gjennom herlige lyttere, ivrige forbipasserende og lykkelige auksjonsvinnere.


Se også: Se alt som skjedde under P3aksjoen 2012 her!

– Det er helt surrealistisk at 80 timer har gått så fort og så problemfritt, sier Niklas i den søttiniende timen med radio fra Spikersuppa.

Sterke følelser

Og følelsene har vært i høygir. Årets tema, LHBT-personers rettigheter, har både engasjert og berørt mange. Temaet vekket spesielt sterke følelser hos Silje og Niklas.

– Årets tema har selvfølgelig truffet meg ekstra hardt. Det angår jo meg, men jeg føler meg- etter alle historiene vi har fått fortalt- utrolig privilegert som er født i Norge. Jeg har virkelig kjent det ekstra på kroppen under årets aksjon, fortalte Silje da den 80 timer lange sendingen var over.

– Jeg har hatt et ekstra hjerte med i saken

Homofile Niklas har også merket at P3aksjonen har betydd noe spesielt for ham i år.

– Temaet er veldig personlig og jeg merket jeg har hatt et ekstra hjerte med i saken. Jeg har vært koblet personlig og vist mye følelser. Jeg har for eksempel grått for åpen mikrofon for første gang og opp til flere ganger under sendingene, sier Niklas.

En million!

De færreste hadde turt å håpe på at aksjonen skulle klare å samle inn over en million kroner, men like før P3aksjonen ble avsluttet tikket de siste kronene før millionen inn. Tilsammen samlet P3 inn over 1.100.000 kroner.

– Vi hadde håpet på å slå fjoråret med 700 000 kroner

– Det har vært utrolig gøy og samtidig 80 beinharde timer. Det var en helt utrolig og forløsende følelse å bikke den millionen. Vi hadde liksom håpet på å slå fjoråret med 700 000 kroner, også klarte vi å samle inn over 400 000 kroner mer, sier Niklas.

– Det desidert morsomste er å se folk gi med et smil. Å lage fest, prate piss og danse i studio for en god sak har vært utrolig moro, sier en sliten og gira Mathias.

Magiske lyttere

– Nå føles det helt fantastisk. Vi har fått muligheten til å belyse en viktig sak i tillegg til å fjase og tulle i studio. Det har vært helt magisk. Lytterne våre har bare bevist at de er noen deilige mennesker som støtter, har giverglede og er helt fantastiske, sa Ronny i mer eller mindre lykkerus.

– Fjas fra oss og kjærlighet fra lytterne

Også Niklas er henrykt over givergleden til P3s lyttere og valgte at sendingen skulle avsluttes med Diana Ross’ “Im Coming Out”.

– Det har vært fjas fra oss og masse kjærlighet fra lytterne som har vært helt fantastiske. Er det en karaokeversjon du har funnet frem, Ronny?

25 Responses to “Nådde én million kroner!”

 1. Sjur Fredriksen

  Gratulerer med vell gjennomført aksjon i år!
  Det har vært vell brukte timer å følge med på streamen! 🙂

 2. Anonym

  Kjempebra 🙂 Hvor mye kostet riggingen på spikersuppa? Og 80 timer med et ukjent antall personer i studio som drar ut overtid osv NRK egentlig? Bare for å se hvor mye man egentlig fikk ut av p3 aksjonen. Jeg vil mye heller se overskuddet enn totale innsamlingssummen.

    • Maria Lindberg

     P3 gjør ikke dette bare for å samle inn penger, men også for å inspirere og kanskje til og med lære lyttere og seere en ting eller to om hvordan det er å være homofil både i Norge og andre europeiske land. Såvidt jeg har forstått fikk programlederne besøk av en gutt som ville komme ut av skapet foran hele Norge på radioen, vi fikk også tekstmeldinger av folk som hadde tatt motet til seg og kommet ut til venner og bekjente. Hvor mye P3aksjonen koster vet jeg ikke, men jeg er ganske sikker på at helgas aksjon har påvirket mange på en positiv måte – og ikke bare de som får hjelp gjennom pengene vi har samlet inn til Amnesty.  

  • Anton Nym

   Må heller ikke glemme SMS inntektene. For hver melding folk sendte til 20kr økte tellerverket på p3.no med 12kr…

   Her kunne kanskje NRK vært flinkere til å opplyse om hvor mye av smsprisen som gikk til aksonen og ikke bare si “overskuddet” og “nrks inntekter”. Jeg nøyde meg med å kun sende en SMS gjennom hele aksjonen, men putta godt på bøssa som kom på døra. Hadde jeg bodd i Oslo hadde jeg puttet pengene på bøssa utenfor teltet.

   Men bortsett fra kostnadene med å drive showet tror jeg engasjementet og informasjonen rundt saken er mye viktigere enn noen hundretusen kroner.

 3. Anonym

  er det i det hele tatt mulig å få hele P3askjonen på podkast? Jeg ville ha hørt på hele greia 🙂 <3

  • Anton Nym

   Jeg fikk ikke med meg første døgn, men lagret mp3-streamen fra de siste 52 timene av sendinga samt deler av det som gikk live på nrk3. Men dette kan vel ikke deles videre. Hadde derimot vært fint om NRK klippet ut det de ikke kan ha med og la det ut som podcast.

  • Christian Thon

   Pleier også å rippe litt til mp3 i ny og ne, men av en eller annen grunn ikke denne gangen. Siden NRK har fått så stramma regler på musikkbruk, vil det bli vanskelig å legge ut Mathias’ tale offesielt, ettersom soundtracket til “Armageddon”-filmen ligger under.

 4. Mariska Vossen

  Hee Hee! we danced the gangnamstyle at thursday the 18 of octobre at 3 o’clock in the night. where can we find the movie or the fragment? It was really nice! 

 5. Nils Einar Brandtzæg

  Dette var helt fantastisk, gleder meg til neste år 😀

 6. Jorid Sunnset

  Er det mulig å få kjøpt de armbånda dere viser helt på starten av filmen i denne artikkelen noe sted? 🙂