– Det er dritfett. Jeg har hatt lyst til å spille på et norsk lag helt siden jeg begynte med Fortnite, og det blir digg å ha kontor i Oslo, sier Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen om signeringen, som ble bekreftet til P3.no fredag ettermiddag.
I 2019 vant e-sportstjernen verdensmesterskapet i Fortnite duos, bare 16 år gammel. Han stakk av med en premiepott på nesten 13 millioner kroner, og er fortsatt regjerende verdensmester etter at fjorårets arrangement ble avlyst.
Best blant hundrevis av millioner
I disse dager fokuserer Emil mest på russetid og eksamener, men han planlegger å spille på fulltid av fra høsten av.
– Det er det jeg har hatt som plan for meg selv. Nå er det noen måneder med skole igjen, men når jeg er ferdig skal jeg kjøre fullt ut med både competitive-turneringer og streaming, sier Emil til P3.no på telefon fra hjembyen Tønsberg.
Nå har han signert en lukrativ kontrakt med den norske organisasjonen Nordavind, som ansetter ham på fulltid som Fortnite-spiller. Dette betyr at han forlater den tyske organisasjonen M10, hvor han har spilt på deltid det siste året.
– Nordavind føles mer som et lag. I hvert fall nå som jeg ikke kan reise til utlandet, synes Emil.
Fortnite er en av verdens mest populære spill. Ifølge tall utgiveren Epic Games gikk ut med i 2020, har spillet 350 millioner registrerte brukere, og i desember spilte over 15 millioner Fortnite-fans sammen i spillets største online-arrangement hittil.
Stein Willmann, daglig leder i Nordavind, er begeistret når han bekrefter signeringen av Emil til P3.no.
– Som verdensmester og en av de største Fortnite-profilene i verden, passet han perfekt inn hos oss som en norsk klubb som vil fortsette å hente hjem flere internasjonale mesterskapsmedaljer. Utover det e-sportslige har Emil en lidenskap for ungdomskultur knyttet til kunst, musikk og fashion – elementer som alle passer meget godt med våre fremtidsplaner for Nordavind, legger han til.
Egen dokumentarserie på NRK
Emil er en av hovedpersonene i dokumentarserien «Gamerne», som har premiere på NRK 7. mars. I serien får vi blant annet følge ham på tur til Tyskland og Fortnite-bootcamp med M10 i 2020. Men også under forberedelsene til russetida i 2021.
– Det er viktig å ha kompiser og skole og andre ting å gjøre utenom spillinga, sier han i dokumentaren.
I scenen sitter han i sin Mercedes CLA 180, på vei til en frikveld med russegjengen. Bilen har han eid siden før han var gammel nok til å få seg lappen: Den var det første han unnet seg med den gigantiske premiepotten fra Fortnite-VM.
– Det er mange som tror at hvis du spiller mest, så blir du best, og at det bare handler om antall timer du putter inn i spillet. Men jeg har lært at det å ha noe å balansere spillinga med er veldig viktig.
Som Norges store e-sporthelt kan han oppleve å bli løpt ned av ivrige, unge fans på gata, som vil ha selfies og autografer. I dokumentarserien får vi også se ham i formelle sammenhenger som offisielle skolebesøk, og som ordførerens æresgjest under åpningsseremonien for et lokalt, norsk gaming-kulturhus.
– Når jeg er med gutta så føler jeg at det er en pause fra Fortnite-verdenen. Istedenfor å føle at jeg må oppføre meg profesjonelt, så kan jeg bare være meg selv og slappe av. Så det er veldig digg. Jeg føler jeg må catche litt opp på det sosiale jeg har gått glipp av de siste årene på grunn av fokuset på spillingen.
Klarte å balansere skole og stjernestatus
Mye tid har gått med til spillingen på elitenivå, men selv om Emil vant 13 millioner kroner første året av videregående, var det aldri aktuelt å hoppe av skolegangen. Isteden fikk han tilpasset undervisningen på Re videregående skole etter VM-seieren, slik at han kunne fortsette å reise verden rundt som topputøver.
– Skolen er generelt veldig forståelsesfull for det jeg driver med. Og vi har kommet til en ordning: Når jeg drar på turnering og har ting å gjøre, så kan jeg gjøre skolearbeidet online eller levere etter jeg har vært der, forklarer han i dokumentaren.
Nå er det bare å fullføre de siste eksamenene, og så kose seg med russetiden og en siste sommer med barndomsvennene. Før mange av dem flytter fra Tønsberg og begynner på høyere utdanning til høsten. Da er tiden inne for at Emil vier all sin tid til fulltids Fortnite-spilling for Nordavind i Oslo. I alle fall i noen år.
– Mange tenker liksom bare nåtid: De vet de er gode i Fortnite og dropper ut av skolen. Men når de er ferdige med det, så må de jo ta opp alle fag og på skolen igjen. Så jeg tenker det er greit å bare fullføre det nå, sier Emil om avslutningen på tretten års skolegang.
– Jeg vet at jeg ikke kommer til å spille Fortnite til jeg er femti. Så det er jo greit å ha en plan B å falle tilbake på.
TV-serien «Gamerne» følger blant annet Emil. Den har premiere på NRK 7. mars.
Les mer om gaming: