Se video fra Norges største fantasytreff

Bli med på Desucon Fantasy 2014.

Lørdag 4. april var Oslo full av hobbiter, alver, drager og Pokemonfigurer. Reporter i Verdens Rikeste Land, Silje Ese Haugen, har besøkt Norges største fantasysamling. Der var også noen av de trofaste kildene hennes fra emomiljøet på Oslo S.

Over 1000

– Jeg gikk rundt med åpen munn og gapte. Det var så mye rart og fantastisk å se på. Mange hadde brukt alt de har av sparepenger på å lage kostymene sine, sier Silje om opplevelsen.

Over 1000 møtes på Desucon Fantasy 2014 for å dyrke interessen for fantasy, spill, sci-fi og cosplay, og ikke minst for å få nye venner.

Her kan vi være oss sjøl, sammen med andre folk som er som oss.

– Veldig mange er veldig nerdete. Det er det som er greia med cosplay. Her kan vi være oss sjøl, sammen med andre folk som er som oss, sier en alvejente du møter i videoen.

Les også: Lager film om norsk nerdekultur

desucan fantsy

Free Hugs-regler

Silje Ese Haugen, fra VRL, fikk en god følelse av å være på fantasy-treffet, selv om hun skilte seg ut med å ikke ha kostyme.

– Alle gikk rundt og klemte på hverandre, uansett om de ikke kjente hverandre.

Klemming er en så stor del av Desucon at arrangøren har laget noen klemme-regler. Kombinasjonen massivt kostyme og massiv klemming har tydeligvis skapt problemer tidligere.

Her er et knippe regler, for deg som ikke har vært på fantasy-treff før:

En klem skal jo være behagelig

“Har du på deg et kostyme du er redd skal bli ødelagt, er det kanskje ikke så lurt å ha med seg et Free Hugs-skilt på Desucon. Det er heller ikke så lurt å ha på seg gjenstander som armbånd med nagler o.l., ettersom dette lett kan skade folk. En klem skal jo være behagelig, tross alt”.

  • Ikke gi klemmer til noen som ikke har bedt om det.
  • Ikke stå i ro med et Free Hugs-skilt
  • Ikke sperr dører, trapper o.l.

2

Hva med Gandalv?

Veldig mange av karakterene fra spill og filmverden har våpen, og Desucon har selvfølgelig en rekke regler for hva som er lov og ikke lov. Det står blant følgende om pisk på arrangørens nettside:

Løs pisk som kan brukes, slipper ikke inn

“Pisk skal være sammenkveilet (snurret sammen) og skal være fastmontert til kostyme eller lignende. Dvs: løs pisk som kan brukes, slipper ikke inn.”

Under punktet “Staver og stokker” står det også at en stokk ikke kan overstige en totalhøyde på 2 meter.

Hadde Gandalv fra Ringenes Herre kommet seg inn på det populære fantasy-treffet, mon tro?

Se video fra besøket i toppen av artikkelen.