Norske artister nektes innreise i USA

– Trump gjør egentlig bare som han vil, sier WNDR.

27. januar gikk USAs nye president, Donald Trump, hardt ut mot flere land i midtøsten da han skrev under et dokument som nekter personer av muslimsk opprinnelse innreise i USA. De neste 90 dagene har statsborgere fra sju muslimske land mistet muligheten til å krysse den amerikanske grensa.

Det fører til komplikasjoner for artister med aner fra midtøsten, uavhengig av hvilket land de lever i nå. Blant artistene som støter på problemer finner vi norske WNDR og Marie Sahba.

Skremmende utseende

Elektronika-artisten WNDR hadde allerede fått visum og innreisetillatelse for å delta på musikkfestivalen «South by southwest» i Texas fra 10. mars. For noen dager siden fikk han imidlertid melding om at visumet var trukket tilbake.

– Trump gjør jo egentlig bare som han vil. Det er jo helt vilt, sier WNDR til Christine i P3.

Videre begynner han og programlederen å diskutere muligheten for at utseendet hans kan ha hatt en innvirkning på resultatet.

– Jeg har jo ikke et vanlig utseende. Jeg har tatoveringer i ansiktet, og dreadlocks, som alle andre gangsterrappere i USA, sier artisten som nå håper at visaproblemene vil ordne seg før mars.

Hør hele intervjuet med WNDR her.

Artikkelen fortsetter under videoen. 

 

Flere med problemer

WNDR er imidlertid ikke den eneste artisten som har fått problemer med å skulle stille på «South by southwest»-festivalen. Den iranske artisten Raam Emami bak rockeprosjektet King Raam har allerede blitt nødt til å melde avbud.

– Jeg er livredd for å komme til USA og bli anholdt og latterliggjort av grensekontrollen. Dette er ikke det Amerika folk drømmer om å reise til lenger, skriver artisten i en mail til Billboard.

Festivalen har selv sendt ut en pressemelding hvor de forteller at de jobber fortløpende med å løse problemene de utenlandske artistene støter på under søknadsprosessen.

Les også: – Vi må kvitte oss med Donald Trump

Foto: NRK P3
FRA IRAN: Foreldrene til Marie Sahba er fra Iran, og derfor vil hun selv få problemer med innreise til USA. Foto: NRK P3

Far fra Iran

– Jeg får ikke innreise til USA i dagens verden fordi faren min er fra Iran. Det er helt sjukt i hodet egentlig, sier hun til Ruben, før hun legger til:

– Men med Donald Trump ved roret ser det ut som om den båten der synker ganske raskt, litt sånn som Titanic.

Det å ikke komme seg gjennom grensekontrollen passer imidlertid ikke så godt med planene til Sahba, som forteller at hun håper på å erobre hele verden med sin rocka popmusikk.

– Det blir vanskelig å ta over hele verden om jeg ikke engang kommer meg over grensa til USA, spøker hun i programmet.

Hør hele intervjuet med Marie Sahba her.

Les også: Ukritisk til USA