Ny musikk på P3

A-Laget, Lana Del Rey, Mastodon og Ondt Blod er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg hele elleve nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Ondt Blod – «Hvit støy»

Helt fra toppen av Norge (Kirkenes), kommer landets nye hardcorehåp Ondt Blod. I fjor ble de Ukas Urørt og ble spillelistet hos oss med muskuløse «Frykt og avsky». Den låta var en av flere godlåter på ungguttas debut-EP Kuler til kvelds. 15. mai slipper Ondt Blod sin andre EP og med førstesingel «Hvit Støy» viser de at utviklingen er like eksplosiv som uttrykket. Kantete riffing og illsint vokal blir forløst av et mannskor-refreng av episke dimensjoner.

Mastodon – «High Road»

I juni kommer Mastodon endelig med oppfølgeren til The Hunter (2011), og «High Road» er førstesingel fra Once More Around The Sound som er produsert av Nick Raskulinecz (Deftones, Ghost og Foo Fighters). Saftig riffing, buldrende trommer og et suggererende refreng er bare noen av ingrediensene som gjør «High Road» til en av de mest fengende Mastodon-låtene noensinne. Once More Around The Sun kommer en gang i juni og bandet har selv uttalt at de har spilt inn et sommeralbum. Om det utsagnet stemmer er usikkert (de er en ganske tøysete gjeng), men er det fargerike lydbildet til «High Road» en indikator kan det faktisk stemme.

http://youtu.be/x0-EyHT1lJk

Ed Sheeran – «Sing»

Britiske Ed Sheeran blir kanskje ikke sett på som verdens hippeste fyr, men med «Sing» tar han noen lettbeinte dansesteg i hippere retning. Den akustiske og Pharrell-produserte singelen er både funky og fengende – og ja, til og med dansbar! «Sing» minner faktisk ganske så mye på Justin Timberlakes «Like I Love You» og når den rødhårede trubaduren i tillegg durer på med noe som kan ligne på rapping igjen (gjort det før si: Ed Sheeran – «You Need Me, I Don’t Need You») er det lov til å spørre; kanskje Ed Sheeran er hippere enn vi tror?

Hedegaard – «Happy Home»

Danske Rasmus Hedegaard har holdt det gående i Danmark i noen år allerede, men det er først med fjorårets «Happy Home» at han virkelig har fått fart på karrieren. Med den danske varianten av Bernhoft med på laget i Lukas Graham har han laget en låt som kommer til å garantert kommer til å gi Danmark litt oppsving i Norge i god tid før fellesferien.

Manchester Orchestra – «The Ocean»

Problemet med følsomme menn med gitar er jo at det å høre på er lydekvivalenten av et håndtrykk med en fuktig polvott. Da kommer Manchester Orchestra – fra Alberta – inn fra sidelinjen. På sitt fjerde album, Cope, forener de uttrykket til Band Of Horses ca. «The Funeral» med et himmelvidt støyrockbegrep, og resultatet er svært besnærende, fengende og gromt.

http://youtu.be/URa2sG770rI

Lana Del Rey – «West Coast»

“West Coast” er første singel fra Lana Del Reys kommende Ultraviolence, og muligens hennes vakreste låt til nå. Det nattlige, beats-flørtende lydbildet hun hadde på gjennombruddlåter som «National Anthem», «Blue Jeans» og «Video Games» har blitt byttet ut med lun surfgitar, melodireferanser til Stevie Nicks’ «Edge Of Seventeen» og produsentfingrene til Dan Auerbach fra Black Keys.

The Lionheads – «Everything Will Mean Something»

Femmannsbandet fra Oslo har tidligere vært P3-listet med låtene “City on Fire” og “Exit”. Den nye singelen er hentet fra et nytt album, som etter alt å dømme dukker opp til høsten, etterfulgt av en klubbturné. Se da Lionheads gjestet Christine tidligere i år.

Milky Chance – «Stolen Dance»

Vokalist Clemens Rehbein og DJ Philipp Dausch utgjør tyske Milky Chance, som I fjor fikk en kjempehit med «Stolen Dance» i land som Tyskland, Østerrike, Polen, Nederland, Frankrike og Belgia. Per dags dato har den 25 millioner spillinger på Youtube. Nå har Norden også fått øyne og ører opp for den tyske duoens superhit, som fort kan bli en sommerfavoritt når folk skulle bli lei Mr. Probz.

Luke Sital Sing – «Greatest Lovers»

Luke er en ny, upcoming britisk singer-songwriter, som har blitt supportet av BBCs musikkeksperter, samt hatt en låt inne på Topp 100 singellisten i UK det siste året. Musikken hans blir sammenlignet med artister som Jeff Buckley, Bon Iver og Ben Howard.

A-Laget – «Kulare å pule»

Store P, Girson og Vågard fra Bergen har holdt sammen i tykt og tynt og aldri mistet taket på grisepraten. Nå som støvet etter Store Ps slipp av Regnmannen akkurat har lagt seg er de tilbake som trio. Med «Kulare å pule» gir de oss sin mest fengende og radiovennlige liggelåt til nå. Endelig er det vår, tenker vi om det.

Kiesza – «Hideaway»

Kanadiske Kiesza er litt av en norgesvenn å regne. Hun har både bidratt til å skrive Sandra Lyngs «Don’t Care» og var med på Donkeyboys «Trigger Finger». Nå høster hun applaus, spesielt i England, for sin debutlåt «Hideaway», som med sin retro dance-stil kommer til å blåse en varm og frisk bris over P3.