Ny musikk på P3

Marble Pools, The Kooks og Tokyo Police Club er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg sju nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Marble Pools – «Windowpanes»

Marble Pools er nok et ungt norsk band som viser at veien fra opplasting av låt på Urørt og spillelisting på P3 kan være ganske så kort. For to uker siden ble det Oslo-basert bandet Ukas Urørt med «Windowpanes», dette sa Urørtredaksjonen om bandet: «Marble Pools sparker seg opp av undergrunnen med en låt som er lyden av å sole seg på båtdekk i brottsjø utenfor Balearene. «Windowpanes» er en snål, varm og uvanlig karismatisk poplåt som vil ta bandet langt».

PS. Marble Pools er for fans av Tame Impala og Vampire Weekend.
PPS. Marble Pools kommer ut med en EP i sommer.

Tokyo Police Club – «Miserable»

På tross av bandnavnet så er Tokyo Police Club faktisk fra Canada og selv om låttittelen kanskje antyder noe annet, de lager den musikalske ekvivalenten av lykke. «Miserable» er en kompakt og effektiv poprock. «Miserable» er en av flere popfontener fra canadiernes fjerdealbum Forcefield som kom 25. mars i år.

Brooke Candy – «Opulence»

Brooke Candy. Merk deg det navnet (ja, det er hennes ordentlige navn). Hun er en 24 år gammel rapper fra California. Faren hennes er økonomisjef i Hustler (et drøyere blad enn Penthouse og Playboy) og foreløpig er hun mest kjent for sin rolle i musikkvideoen til Grimes’ «Oblivion» (over 17 millioner visninger). Men nå er det på tide at jenta med en stil og tilstedeværelse et sted mellom Nicki Minaj og Lady Gaga får fart på sin egen karriere. Og med «Opulance» skyter hun fart i det meste. Den sinnssyke videoen til singelen hadde premiere på Perez Hilton sin hjemmeside og har innhold som får Miley Cyrus – som Brooke selvfølgelig har klint med – til framstå som en søndagsengel. Nok prat, sjekk ut galskapen her:

Ji Nilsson – «Heartbreak Free»

Svenske Ji Nilsson henger i samme vennegjeng med andre flinke svenske artister som Noonie Bao og Beatrice Eli, har blått hår og har laget en fantastisk r&b-inspirert låt med sterke referanser til både Spice Girls og Brick & Lace. Vi advarer: Denne låten er sterkt avhengighetsdannende.

Pharrell – «Marilyn Monroe»

41 åringen fra Virginia har hatt fantastisk år, både som artist, gjesteartist, låtskriver og produsent på smashtitler som «Blurred Lines», «Get Lucky» og ikke minst hans egen ganske etterlengtede verdenshit «Happy». Som soloartist har han imidlertid bare to album på CV-en, In My Mind fra 2006 og G I R L fra i år, som inneholder samarbeider med Justin Timberlake, Daft Pank og Alicia Keys. Singelen «Marilyn Monroe», som i skrivende stund er skivas nest mest populære låt i Spotify, gjør han derimot alene, eller det vil si nesten alene, da Kelly Osbourne bidrar med noe snakkevokal her og der.

The Kooks – «Around Town»

Brighton-bandet The Kooks var å høre på P3 allerede i 2006 med deres verdenskjente «Ooh La», som lå og koste seg på P3s a-liste i flere uker. Med tre studioalbum i ryggen, alle med sterke listeplasseringer i både UK og Tyskland, kommer nå deres fjerde, titulert Listen, som har fått slippdato 1.september. Flere av låtene fra skiva, som EP-utgivelsen «Down», bloggfavoritten «Bad Habit» og andresingelen «Around Town», er allerede ute i det fri, hvor den sistnevnte er den som blir å høre på P3 fremover.

Klangkarussell – «Netzwerk (Falls Like Rain)»

Klangkarussell består av de to østerrikerne Tobias Rieser og Adrian Held. Sammen har de produsert elektronisk musikk siden 2011 og de hadde en stor hit i Europa med sin aller første låt, fjorårets «Sonnentanz (Sun Don’t Shine)». Nå følger de opp i samme stil: Myk elektronika med enda mykere vokal.