Ny musikk på P3

Marion Ravn, Future og Kråkesølv er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg hele elleve nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Future – “Look Ahead”

Nayvadius Cash, født Nayvaduis D. Wilburn og nå bedre kjent som Future er (super)aktuell med sitt andrealbum Honest, og det er velfortjent ifølge P3s anmelder. Men nok om Future nå. Spørsmål: Hva var hovedgrunnen til at vi har spillelistet “Look Ahead”? Svar: Et fantastisk sample som løfter “Look Ahead” opp på den glitrende afrikanske stjernehimmelen. Og hvem skal vi takke? Jo, først og fremst et ektepar som møtte hverandre på Instituttet for unge blinde i Mali en eller annen gang på 70-tallet; Amadou & Mariam. Også Santigold da, som synger refrengene på samplede “Dougou Badia”. Puh. Av og til er noen linjer med musikkhistorie det herligste som finnes, bare hør her:

Loveless + Thomas Eriksen – “How To Love You”

Den ferske (og helnorske) elektronikaduoen Loveless introduserte seg i fjor med en lekker edit av Urørt-juvelen Sigrid Raabes “Two Fish”. Editing er vel og bra det, men nå overbeviser unggutta virkelig med sin første singel “How To Love You”. Og med seg på vokal har de med seg norges beste pop-crooner Thomas Eriksen. Samarbeidet har resultert i en real gavepakke for deg som er glad Storm Queen, Disclosure og Duke Dumont. “How To Love You” hadde premiere hos Christine på P3 som du kan høre her.

Arshad Maimouni – “Nabolagstjerne”

Arshad Maimouni (“Definere meg” og “Valuta, glitter og gull”) er fortsatt på vei opp og fram, men etter oppmerksomheten som har fulgt Osloguttens første singler er han blitt en “Nabolagstjerne”. Tredjesingelen som er produsert av hans bestekompis og nå norgestjerne Kaveh (og Simon Tekeste) er Arshads tyngste låt til nå og minner ganske så mye om en av fjorårets største bangere: Kendrick Lamar – “Swimming Pools (Drank)”. Over den sløye rytmen K har lagt ned tar Arshad et aldri så lite oppgjør med janteloven med sin overbevisende og myke røst.

Sondre Lerche – “Bad Law”

I det man trodde at Sondre Lerche helt hadde glemt å lage snerten poprock fordi han var opptatt med å lage filmmusikk, være The Voice-dommer og generelt kose seg i Brooklyn, New York kommer Lars Vaulars fetter med “Bad Law”. “Bad Law” dirrer av overskuddsenergi og spilleglede. Kort oppsummert slik er “Bad Law”: Over et stramt komp hugger Lerche gitaren nærmest i to før versene raser over i en fuzz-eksplosjon som gir deg lyst til å skru opp lyden. Deretter lirker bergenseren fram et falsett-hook i Timberlake-klasse: “Baby it’s a bad, bad law. It’s bad, bad law, Geronimo”.

Kråkesølv – “E du me mæ”

Bodøværingene i Kråkesølv slapp 28.mars sitt fjerde album, Kråkesølv(Kråkesølv – Kråkesølv). Og et samspilt pressekorps var svært begeistret, P3s anmelder inkludert (https://p3.no/musikk/gode-som-gull/). «E du me mæ» er åpningssporet og viser hvorfor bandet er landets ukronede konger av sympatisk kraftfull poprock.

Miniature Tigers – “Oblivious”

OK, 80-tallet begynner å bli et forslitt tiår i dagens populærmusikk, men fuck it – det VAR mye bra på den tiden. Brooklyn-gruppa Miniature Tigers har til gode å fylle store scener, men med denne appetittvekkeren før nytt album i slutten av mai, er det ingen grunner til at de ikke skal treffe flere. Med et distinkt synthriff, en småmorsom tekst og en uimotståelig melodi, er “Oblivious” nærmest perfekt for varme vårdager over en kald brus. Fortrinnsvis på boks.

Tuba Tuba – “Hemmelig klubb”

Seks Oslo-gutter utgjør det lystige bandet Tuba Tuba, som i forfjor var å høre på P3s spillelister med låten “Inni planeten”. Etter debutalbumet fra 2012 har den energiske og samspilte gjengen nå forandret kursen radikalt og inntatt diskoens moderne verden, med sin karakteristiske norskspråklige vokal.

Gabriel Rios – “Gold” (Thomas Jack Remix)

Gabriel Rios er halvt puertorikansk, halv belgisk, og holder fortiden til i New York. Singelen “Gold” er opprinnelig en utgivelse fra 2013, men har nylig fått seg en glimrende 2014-remiks av Sydney-produsenten Thomas Jack, som, i likhet med norske Kygo, har blitt en Soundcloud-stjerne i løpet av det siste året, via sine populære remixes.

Marion Ravn – “In Dreams”

Denne damen trenger vel ingen introduksjon. Fra M2M-suksessen på starten av 2000-tallet, til en noe varierende solokarriere på 2000-tallet, høres det nå ut som at Marion endelig har funnet sin musikalske retning, i form av et lystig, organisk popsound, med en ørliten touch av både folkmusikk og ABBA. Den splitter nye singelen “In Dreams” er hennes første utgivelse siden fjorårets albumslipp Songs From A Blackbird.

PS! 25.mai feirer Marion sin 30-årsdag! Da er det sprøtt å tenke på at hun har vært i musikkbransjen i hele 15 år allerede.

Coucheron – “Deep End”

Tjue år gamle Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen, født og oppvokst på Nesøya i Asker, har allerede rukket å markere seg som en av de hotteste, unge produsentene fortiden. For to år siden ble remiksen hans av Ushers “Climax” plukket ut som vinnerlåten blant flere tusen bidrag i en stor remikskonkurranse, noe som banet vei for en spennende kontrakt med Atlantic Records i USA, samt muligheter for å jobbe med noen av verdens største stjerner. Etter en vellykket showcase på by:Larm tidligere i år og et lengre opphold i Los Angles den siste tiden, er Norges nye produsentstjerne nå aktuell med sin internasjonale debut EP, hvor “Deep End” er første smakebit.

Gabrielle – “5 fine frøkner”

Etter å ha gitt ut album i både 2012 og 2013, som inneholder velkjente hitter som “Ring meg”, “Bordet” og “Regn fra blå himmel”, holder bergenserjenta trykket oppe med nytt materiale i 2014 også. På sin nye partysingel får X Factor-stjerna fra 2009 produsenthjelp fra den spennende Stavanger-gutten Joakim Haukaas, som nylig har produsert en av Britney Spears’ siste låter, “Tik Tik Boom”. Hør låten her.