Ny musikk på P3

Maya Vik, Lido og Highasakite er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg åtte nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

CLMD + Sirena – «Wild Men»

CLMD har de to siste somrene herjet med hits som «Black Eyes & Blue» og «Stockholm Syndrome» og kommer i år sent, men godt med «Wild Men». I fjor hadde de med seg Frøder på «Stockholm Syndrome» mens det var Highasakite-vokalist Ingrid Helene Håvik som sang på «Black Eyes & Blue». Denne gangen er det derimot den Barcelona-fødte Stockholmartisten Sirena synger melodilinjene som Ingrid Helene Håvik har skrevet. «Wild Men» er kanskje en den luneste låta CLMD har laget, men ikke helt uten guttas gode stekepartier. Sirena er forresten en av favorittartistene Icona Pop.

«Wild Men» har verdenspremiere P3 hos Wolfgang Wee nå på fredag.

Highasakite – «Darth Vader»

Har du ikke helt funnet låta du skal nynne deg i godt humør på i sommer i mens du klipper gress med gressallergi eller kjører grytidlig på jobb mens «alle» andre har ferie? – Frykt ikke, Darth Vader til unnsetning. På en slags måte i hvert fall: «Darth Vader» er tredjesingelen fra Highasakites andrealbum Silent Treatment og inneholder et do-do-do-do-do-parti som det må være umulig å ikke nynne på. Og heldigvis så er låta så bra at du blir glad av det. Bare hør her:

FACT – «Miles Away»

Hvor ofte hører du musikk fra Japan? Vi blir ikke overrasket om sjelden er svaret ditt. Vi hører ikke så mye vi heller, men av og til dukker det opp noen skikkelig friske band fra teknologilandet i øst og FACT er et av de mest fascinerende. I likhet med Issues blåser FACT bort alt som heter sjangerkonvensjoner og dundrer heller på med en kombinasjon av hastigheten til et punkband, instrumentene til et metalband og melodilinjene til et popband – med et lite strøk av japansk-populærkultur selvfølgelig. En drømmekombo for deg som er glad i fengende og livsbejaende musikk.
Funfact: I 2012 ble britiske Adam Graham en del av FACT.

Lido – «I Love You»

Jepp, Lido er LidoLido med en Lido mindre. Med kun én Lido beveger onkelbarnet til Radioresepsjonens Bjarte Tjøstheim, Peder (som han egentlig) mer mot kompis og kollega Cashmere Cats lydbilde, og som det funker! «I Love You» er tittelsporet og førstesingelen på ungguttens debut-EP som Lido. Funky bass, enorme synther, fengende samples, energirike trap-rytmer og Peders karakteristiske stemme er bare noen av ingrediensene som gjør låta til en slags musikalskgryterett som vi gleder oss til å servere på lufta.

Hvitmalt Gjerde – «Et kyss til»

Bergens surf/garasjerockhåp Hvitmalt Gjerde har allerede gjort seg bemerket som et liveband av rang, og har også gitt ut et kritikerrost album og vært Ukas Urørt hos oss. «Et Kyss Til» er deres mest fengende låt hittil, og er også å finne i den kommende filmatiseringen av Lars S. Christensens «Beatles», der bandet også opptrer – da under navnet The Snowflakes.

Maya Vik – «Fighter»

«Fighter» er Maya Viks sterkeste singel til nå i solokarrieren, og med låtskiverhjelp fra rapperen Chris Lee og produksjon av Nasty Kutt (Karpe Diem/Jaa9&OnklP), har låtene hennes blitt dratt mer i retning av hiphop enn funk, og dét kler hun godt.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/155969593″ params=»auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true» width=»100%» height=»100″ iframe=»true» /]

Oslo Ess – «Det brenner under beina mine»

Ny singel fra Oslo Ess’ nyeste album Alle hjerter deler seg er et sedvanlig melodisterkt nytt bidrag i bandets sterke katalog av norsk-på-norsk-rock, denne gangen også med ska-elementer man kan tro Åsmund Lande og Peter Larsson har tatt med seg fra sitt tidligere band The Upstrokes.

WDSTCK – «Flowers»

WDSTCK, eller Woodstock, er en bergenstrio som tidligere har leflet med hiphopproduksjon og annet, men som nå gir seg den dansbare sommerpoppen i vold med «Flowers», som etablerer Mats Brun, Simen Thunes Hope og Didrik Thulin som et slags norsk Miike Snow.