Ny musikk på P3

Kygo, Muse og Kendrick Lamar er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg sju nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Kygo – «Stole The Show»

Norges utvilsomt største musikkeksport akkurat nå heter Kyrre Gørvell-Dahll, aka Kygo. Det var selvfølgelig knyttet store forventninger til hans andre solosingel, «Stole The Show», som ble sluppet denne uken og som hadde radiopremiere i P3morgen, en låt som minne litt om forgjengeren «Firestone» som har herjet hitlistene de siste månedene. Og i likhet med «Firestone», har Kygo også denne gangen med seg en helt ukjent gjestevokalist, med navn Parson James fra USA. Kygo slo igjennom via musikktjenesten Soundcloud, hvor han har oppnådd over 100 millioner avspillinger på diverse remixes fra de siste to årene.

Eva & The Heartmaker – «Give In»

Den folkekjære duoen består av Eva Weel Skram, som ble kjent gjennom Idol i 2005, og mannen hennes Thomas Stenersen. Siden 2006 har de gitt ut fire album med flere kjente låter som «Traces of You», «Signals» og «Johanna». I disse dager starter bandet sin nye norgesturné, hvor de blant annet skal spille på Rockefeller, som de solgte ut ved sitt forrige besøk i 2013. Deres nye, elektropregede singel «Give In» er hentet fra et nytt album som kommer til høsten.

Kendrick Lamar – «King Kunta»

Dine favorittrapperes favorittrapper Kendrick Lamar var plutselig albumaktuell han, og Comptonkaren med Duracell-tunga skuffet ikke med det veltitulerte To Pimp A Butterfly. Albumet er ikke akkurat fylt med radioflørtende spor, men lydbildet og låtskrivingen er så delikat at Kendrick kan overraske med et par hits likevel. Og «King Kunta» er et godt sted å starte; en større-enn-livet-bassgang, varme gitarstrøk og en hes Lamar som ydmykt slipper linjer som «Bitch where were you when I was walking? Now I run the game, got the whole world talkin’».

Cezinando – «Sykt jævla kult»

19 år gamle Kristoffer Cezinando er kanskje norges største raptalent, i hvert fall om du spør rapperene selv. En klassisk rappernes rapper altså (ref. Kendrick Lamar). Heldigvis når guttens skarpe tunge frem også til de av oss som ikke uttrykker oss med flyt, enderim og sinna spytting. Denne uka er Cezinando også Ukas Urørt med «Sykt Jævla Kult» og Urørtredaksjonen begrunner det slik: «Befriende fremtidsrettet rapper som oser energi og egenart! «Sykt Jævla Kult» er et vittig, rappkjeftet og sylskarpt tilskudd til norsk hiphop.»

Sjekk Ukas Urørt-intervjuet og den fargerike videoen til «Sykt Jævla Kult»:

Chris Holsten – «Layers»

Sjansen er stor for at du allerede har hørt Chris Holstens stemme, etter å ha vært gjestevokalist på Broilers 2014-hit «Rays of Light». Nå satser 21-åringen fra Lillestrøm, som har takket nei til både MGP og Beat for Beat for å satse på solokarrieren, for fullt med eget låtmateriale. Til å gjøre debutsingelen «Layers» har han fått med seg produsenten til Emilie Nicolas, samt en remix gjort av Bærumsgutten Rykkinfella.

Muse – «Psycho»

Det syvende studioalbumet til Muse skal hete Drones, og slippes i juni. Matthew Bellamy har sagt at dette albumet skal være tilbake til rockrøttene, og altså færre elektroniske impulser og fikse beats enn de hadde på det noe omdiskuterte The 2nd Law, der vi blant annet fikk et noe ublidt møte med dubstep. Både singelen og albumet har et temmelig antimilitaristisk tema, og «Psycho» er samtidig det mest riffsterke og direkte trioen har utgitt på svært lenge. Produksjonen er av Robert «Mutt» Lange, som har produsert alt fra AC/DC til Shania Twain. Grei CV.

Foo Fighters – «Congregation»

Sonic Highways gir Foo Fighters seg USAs musikkbyer i vold, og lager én låt per by, samtidig som at den akkompagnerende HBO-serien følger prosessen. Selv om dette ikke er i nærheten av å være bare vellykket, er «Congregation» blant albumets bedre, der de har samarbeidet med Nashville-artisten Zac Brown.