Ny musikk på P3

Tove Lo, Refused og Skepta er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg ti nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Yoguttene – «Sånn vi levar»

Da var det på tide å få Yoguttene på P3-listene igjen, Norges maskerte hiphop-jokere gjør seg ekstra godt på våren Litt som russen, eksamen og fest i parken. Og på «Sånn vi levar» får vi endelig innsikt i hvordan mystiske Jenny, Tone, Linni og Anka faktisk lever (du har jo lurt på det!). Og uten å avsløre for mye: «Vi kan helle ut nå flaskar, men vi søler ikke vann». «Er Norges første gutteband med Prada-plagg og masker på». «Flyare enn måken». «Røykar til eg sovnar, shottar Fernet til eg våknar». «Jeg jobbar denne helgen så jeg må feste hele uken». Vi konkluderer med at de lever litt som studenter flest, minus maskene da.

Lorentz – «Robyn Fenty»

Svenske Lorentz er fader meg en ekte sjarmis. Ikke bare har han mastergrad i autotune og klubbete kjærlighetslåter i Robynklasse. Han kaller også opp denne låta etter Rihanna (du vet jo hva Ri egentlig heter), og åpner den med den ekstremt tidsriktige emojiflørt-linjen: «What’s up, vad ska du göra sen? Smileyn med solglasögonen» – han er både søt og kul han Lorentz Johannes Alexander Berger, smileyn med blunkefjes.

Skepta – «Shutdown»

Grime er virkelig på vei inn i rampelyset igjen. Vet du ikke hva grime er? Trykket du ikke på hyperlenken som åpnet denne teksten? Da kan vi gi deg en kjapp innføring; grime er i følge Wikipedia en britisk sjanger som oppstod i London tidlig på totusentallet, og er en blanding av UK garage, drum and bass, dancehall og hiphop. Noen kjente grimeartister: Lethal Bizzle (han med «Festa Skank» på spillelistene våre), Dizzee Rascal (duh!) og Skepta. Sistnevnte er altså grimeartist nummer to på P3s spillelister akkurat nå (hvis du ser bort i fra hun som heter Grimes da), og heite «Shutdown» blir også å finne på Skeptas fjerde album Konnichiwa som kommer i løpet av året.

Nero – «The Thrill»

Den britiske elektro-trioen Nero må ikke forveksles med den romerske keiseren eller Nidarsjokoladen med samme navn. Troikaen albumdebuterte i 2012 med Welcome Reality som likeså greit nådde toppen på den britiske albumlista. Og i 2013 vant de Grammy for remiksen «Promises» som de gjorde sammen med Skrillex. I august slipper de sitt andre album Between II Worlds hvor søkkvåte «The Thrill» både er andrelåt og andresingel.

TroyBoi – «No Substitute»

Nok en brite inn på lista denne uka, TroyBoi. Han er som de aller fleste fremadstormende artister i 2015, superheit på internettet, og svært god til å samarbeide med andre hete elektropoteter. På «No Substitute» har han med seg den arabiske elektroduoen Y.A.S, hvor den ene halvdelen Yasmine Hamdan også bidrar fløyelsmyk vokal. Hun kan å synge, det er helt sikkert. Mer usikker på hvor arabisk Asbjørn Slettemark er, men ser man nøye på arabernes bandnavn er det fristende å tro at han står bak de to siste bokstavene. Uansett, «No Substitute» er en deilig rusle-elektrolåt med tidsriktige hint til r&b og chill wave.

Refused – «Elektra»

Det er ingen overdrivelse å kalle svenske Refused tidenes mest innflytelsesrike hardcoreband, og da spesielt 1997-utgivelsen The Shape Of Punk To Come. Etter mange år med reaksjoner og motreaksjoner på egen suksess, gikk de for et par år siden sammen igjen og holdt blant annet en av de sterkeste konserter på norsk jord de siste årene, nemlig gjenforeningskonserten på Øya i 2013. Større er sjokket over at de i juni slipper nytt album, Freedom, og at de i tillegg skal turnere med Faith No More. Enda større er vel sjokket over at første singel «Elektra» er produsert og co-skrevet med Shellback, som blant annet skrev Taylor Swifts «We Are Never, Ever Getting Back Together» og «Shake It Off», for ikke å snakke om Maroon 5s «Moves Like Jagger». Det største sjokket er vel uansett at de låter like friske og bra som i 1997, og er dermed et av veldig få band som takler fordums helgenstatus ved å komme tilbake svært sterkt.

The Good, The Bad & The Zugly – «Way Out West»

Første låt på det kommende albumet fra dette oslobandet heter “Who Will Save Scandirock?”, og om svaret er retorisk eller spørsmålet er ironisk vites ikke, men det er i alle fall sikkert at én av undergrunnsrockens beste aktører sakte, men sikkert er på vei opp til overflaten. «Way Out West» er første singel fra nevnte, andre album, Hadeland Hardcore, og slippes 8. mai.

Sonny Alven – «Where do we go»

Sondre Alvestad er 21 år og kommer fra Bergen, og har i løpet av det siste året blitt oppdaget og omfavnet av både housefans og musikkbransje. Populære remikser av artister som Sivert Høyem, Angus & Julia og Chris Isaak, har ført til mye oppmerksomhet på Soundcloud, som igjen har ført til at den svenske EDM-stjernen Alesso personlig har spurt nordmannen om en remiks av sin nye låt «Cool». Den Universal-signede produsenten har også gitt ut eget materiale, deriblant sommerlåten «Shallow Water» som nærmest fikk topprotasjon på Wolfgang Wees i Sommershow på P3 i 2014. Sonny Alven spiller på Findings Festivalen i Oslo i sommer.

Michael Calfan – «Treasured Soul»

Allerede i 2011 ble Michael Calfan introdusert for klubbverdenen av svenske Axwell, som en av hans nye artister. Etter debutsuksessen med «Resurrection» tok det hele fire år før han kom med en ny stor låt, «Treasured Soul», som kom ut i januar i år. Franskmannen har også nylig remikset en av de store gutta i gamet fortiden, Oliver Heldens og hans singel «Koala».

Tove Lo – «Talking Body (KREAM Remix)»

Norske KREAM består av en brødreduo fra Bergen, som har hatt enorm suksess på Soundcloud det siste halve året. Deres halvårgamle remiks av svenske Tove Lo har nådd 2,3 millioner avspillinger, og deres tre måneder gamle Kygo-remiks av «Firestone» har allerede rundet millionen, låter som de har remikset på eget initiativ. KREAM gjør alt fra tropiske saxofonhouse (Firestone-remiksen), oppløftende pianohouse (Jessie Ware-remiksen), til sexy deep house (Major Lazer-remiksen), og fremstår som en av de mest talentfulle og spennende norske produsentene som blomstrer på nettet fortiden.