Ny musikk på P3

Taylor Swift + Kendrick Lamar, Sandra Lyng og Aurora er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg hele fjorten nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Pokal – «På rømmen»

Bergensbandet Pokal kan man huske fra den tidligere listede (og Ukas Urørte) «For deg tusen ganger til», og «På rømmen» er en minst like fengende, snål og morsom poprocklåt fra de hordalandske drabantbyer.

Rytmeklubben – «Girlfriend»

Det trondheimsbaserte elektrokollektivet Rytmeklubben består av TORJUS, DJ Karaoke, Hi Tom og Henrik The Artist, og snart slipper de en EP der hver av de respektive medlemmene har med én låt hver, men der «Girlfriend» er singel. Som forrige P3-hit, «Seen», snakker vi om lekker, avansert og klubbvennlig elektronika med mange lag og produksjonsmessig finesse.

Magnus Bechmann – «Keep On Playing Nice»

Dette er debutsingelen til nittenårige Magnus Bechmann fra Bærum, og dens uanstrengte, sommerlige vibb og sterke produksjon av Kid Astray-vokalist Benjamin Giørtz vil falle i smak hos mange. Viril gitarpop i samme gate som Sondre Lerche og Two Door Cinema Club.

Razika – «Om igjen»

Dette er den beste radiolåten fra Razikas kritikerroste, årsferske tredjealbum Ut til de andre, og en potensiell livefavoritt for et band hvis konserter allerede er blant det morsomste man kan få med seg fra en scene om dagen.


Lemaitre + Jennie Abrahamsson – «Closer»

Den 30. juni slippes den nye singelen fra den nå LA-baserte, tidligere Urørtfinalistduoen Lemaitre på Astralwerks (The Chemical Brothers, Deadmau5, Empire Of The Sun), og det er nok deres beste låt så langt i karrieren. På vokal har de fått med seg svenske Jennie Abrahamson (som også har en god solokarriere), og denne blandingen (samt en nokså hissig blåser-overgang) gjør dette til en naturlig sommergulvs-banger.

FIDLAR – «40 oz. On Repeat»

Her er det bare å være så ærlig å si at dette er årets beste festrocklåt. FIDLAR, som står for Fuck It Dog, Life’s A Risk, debuterte med sin temmelig gode punkrock i 2013, men det er «40 oz. On Repeat» som blir deres store gjennombrudd. Akkompagnert av årets så langt morsomste musikkvideo er LA-bandet klar for å erobre Europa med fuzzpop av aller, aller beste merke.

The Weeknd – «Can’t Feel My Face»

Selv om det er fristende å si at debuten House Of Balloons er Abel Tesfayes beste stund så langt, må man vel snart stikke fingeren i jorda og erkjenne at det nå er greit for kanadieren å omfavne den kjendisstatusen han først og fremst fikk etter Fifty Shades Of Grey-lydsporet «Earned It». Da er det like greit, da, at han bare lar Max Martin (allerede gjeldende på P3-listene med Taylor Swift og Refused) styre ham i retning av hans beste, bredeste singel så langt i karrieren. Veien til Michael Jackson er kort. Hitstatus er garantert, ikke minst fordi den også var en stor del av lanseringen av den nye streamingtjenesten til Apple.

Sandra Lyng – «Play My Drum»

Når man hører «Play My Drum» er det lett å (ønske)tenke seg at Sandra Lyng hadde kommet til å ha gitt svenske Måns Zelmerlõws «Heroes» kraftig konkurranse om årets Melodi Grand Prix-tittel. Heldigvis er den stappet med såpass generøse mengder med tidsriktig saksofonlinjer, halsbrekkende stekepartier og tropisk gitarklimpring at mosjøværingen skal ha maks uflaks om hun i høst ikke kan kalle «Play My Drum» sin aller beste sommerflørt.

Cezinando – «€PA»

«€PA» er hovedstads-unggutten Cezinandos tredje singel i år etter «Sykt jævla kult» (som han ble Ukas Urørt med), og cybergoth-hyllende «Gud». Og Cezi fortsetter å imponere, med usedvanlig dynamisk og delikat rapping han. Også på «€PA» står Illeig for produksjonen – som her er mer fremoverlent enn noen gang – og Cezinando innrømmer med den herlige tekstlinja; «Jeg har ingen bil, og har ikke penger til en ny sykkel. Jeg har tre timer til å forsvinne på en bysykkel», at suksessen han har opplevd det siste halvåret verken har gjort han rik eller spesielt cocky. Bysykkelråning med Cezinando på øret kan bli en favorittaktivitet i sommer.

AURORA – «Running With The Wolves»

Som vi alle snart vet nå, heter hun Aurora Aksnes, og at vestlandsjentas kraftfulle stemme alene forsvarer at hun nå skriver Aurora i caps lock på utgivelsene sine. Vi vet at hun er Katy Perrys nye kjæledegge. Og at hun bare er 18 år (i en liten uke til)! Ja, også vet vi vel alle at hun lager mad fin popmusikk da, og hvis du ikke visste akkurat det – frykt ikke – for du kan høre «Running With The Wolves» på P3 i hele sommer. PS: Se også P3 Spanderer med Aurora.

Jamie XX + Young Thug + Popcaan – «There’s Gonna Be (Good Times)»

Hver for seg er Jamie XX, Young Thug og Popcaan store stjerner, om enn i mindre kretser. Og sammen – i hvert fall på papiret – er det nærmest umulig å høre for seg et velfungerende samarbeid mellom flinkisen, stoneren og dancehall-gutten. Men når du hører samarbeidet – som løftes opp av et «Good Times»-sample av The Persuasions (hør for deg Beach Boys i Mowtown-modus) – ja, da er det bare å omfavne sommergleden uansett hvilket langtidsvarsel du har foran deg

Foxes – «Body Talk»

Britiske Foxes, eller Louisa Rose Allen som hun egentlig heter, slo igjennom i 2013 med singelen «Youth» og ikke minst med Zedd-samarbeidet «Clarity». Før det skjedde skulle hun egentlig bli skjønnhetsterapaut og så er hun visstnok en habil trommis. Men først og fremst er hun altså en fantastisk popvokalist, med en egen evne til å låne små deler av digge melodilinjer, som hun med den største selvfølgelighet gjør til sine egne. Derfor kjører vi quiz: Hvor i låta finner du Lady Gagas «Poker Face», CLMDs «Stockholm Syndrome» eller hvilken som helst deilig 80-tallshit? Send svaret til bodytalk@nrk.no du. At låta heter «Body Talk» er nok heller ikke tilfeldig (ref. den «With Every Heartbeat»-aktige starten), hjertelig hilsen konspirasjonsteoretikerne.

Grace + G-Easy – «You Don’t Own Me»

Grace (ikke Kelly) Sewell er fra Australia, og er en uttalt fan av (det eldgamle) uttrykket til artister som Smokey Robinson, Shirley Bassey og Amy Whinehouse. Men siden hun i følge Wikipedia er 16 eller 17 år (skal ikke være så lett), er hun heldigvis såpass ung at hun helt ukomplisert urbaniserer uttrykket til sine helter, og på den måten skaper en sedvanlig egenart. På ungjentas (kommende) storhit, «You Don’t Own Me» har hun med seg den britiske rapperen G-Eazy, som virkelig slo igjennom i Storbritannia og USA med albumet These Things Happen i fjor. Sammen er de to gull, for å ikke si platina (lol). «You Don’t Own Me» er forresten en nyinnspilling av Lesley Gores sang med samme navn fra 1963, produsert av ikke ukjente Quincy Jones.

Taylor Swift + Kendrick Lamar – «Bad Blood»

Taylor Swift har for lengst bevist at hun er stor i kjeften, og at hun gjerne bruker sine enorme hitlåter som våpen mot de som har såret henne på veien. Tidligere har det gått hardest utover diverse eks-kjærester, men med «Bad Blood» er det en av hennes popkolleger som får kjørt seg (det er visstnok Katy Perry, som i skrivende stund jobber med en pareringslåt). Med glefsende Kendrick Lamar på versene, en stjernespekket, voldsom og Sin City-inspirert video og Taylors mest hardtslående refreng til nå må det nok mer enn et lite «Roar» til for å slå tilbake mot sinna-Swift.