Ny musikk på P3

Alina Devecerski, Oslo Ess & OnklP og Kendrick Lamar er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Ni nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Razika – Oslo

Bergenskvartetten Razika sjarmerte oss alle med deres “Vondt i hjertet”, som hadde et av fjorårets aller flotteste norske refreng. Nå er Maria, Marie, Marie og Embla tilbake med mer indieskapunk, denne gangen en anti-kjærlighetslåt til Oslo (med spor av kjærlighetssorg) og jentene låter bedre enn noen gang.

Alina Devecerski – Det e dark nu

Svenske Alina Devecerski leverte årets sommerhit med “Flytta på dej”, en låt du mest sannsynlig enten elsket eller hatet. Etter to singler til, som begge spiller på de samme strengene er det nå deilig å få høre en ny og litt mørkere side ved Alina. “Det e dark nu” er hentet fra det kommende debutalbumet Marathon, og er på mange måter en blanding av det beste Sverige har å by på innen kvinnelig popmusikk – Veronica Maggio og Robyn.

Lydverket anmelder Alina Devecerski på Slottsfjell

Lupe Fiasco & Guy Sebastian – Battle Scars

Sammen med den australske popstjernen Guy Sebastian har amerikanske Lupe Fiasco laget en låt for bade radio og hitlistene. “Battle Scars” fortsetter der alle store hiphoplåter med sterke refreng de siste årene har sluppet, og kan godt være Guy Sebastians første steg mot resten av verden og Lupes første hit i Norge.

Amanda Jenssen – Ghost

Svenske Amanda Jenssen husker du kanskje fra 2009, da hun hadde hiten “Happyland” her til lands. Nå er hun klar med sitt andre album, Hymns For The Haunted, og på første single “Ghost” går hun Adele i næringen på en “Rolling in the Deep”-aktig sak som viser at Amanda Jenssen fortsatt er et navn å bite seg merke i.

John Olav Nilsen & Gjengen – Bensinbarn

Det er smått utrolig å tenke på at det nå har gått over tre år siden vi ble introdusert for Loddefjord-rampen John Olav Nilsen. På de tre årene har han sluppet like mange plater og vært både skyhøyt og steinlavt. Alle opp- og nedturer til tross, John Olav er fortsatt like (u)fokusert som vi ønsker at han skal være. “Bensinbarn” er som John Olav selv, med sine intime vers og høytflyvende refreng.

Trine Aandahl anmelder Den eneste veien ut

The Airborne Highfives – Monster

Er du klar for en real bakoversveis? The Airborne Highfives er (til nå) et helt ukjent rockemonster fra Trondheim. Singeldebuten deres “Monster” har et så stort lydbilde at man skulle tro den var spilt inn på selveste Lerkendal Stadion. Neste gang 30 Seconds to Mars tar turen til Norge skal du ikke se bort i fra at The Airborne Highfives varmer opp for Jared Leto og co. Herlig ambisiøst!

Låta kan du laste ned helt gratis via P3 Urørt

Kendrick Lamar – Swimming Pools (Drank)

Kendrick Lamar, den ikke-røykende godgutten fra Compton ser virkelig ut til å bli kongen av hip-hop i 2012. Med selveste Dr.Dre i ryggen slapp han i høst sitt debutalbum good kid, m.A.A.d city som P3s anmelder Ali R. S. Pour ser på som en “sterk kandidat til årets rapskive når vi nærmer oss slutten av 2012”. “Swimming Pools (Drank)” har en lekker hodenikkende beat med Lamars signaturflow flytende over. Tro oss, den gjør seg like godt i bilen på vei hjem fra jobb, som siste låt på vorspielet i helga.

Les Ali R.S. Pours anmeldelse her

Oslo Ess & OnklP – Fritt fram

Selv om firerbanden i Oslo Oss nå, kanskje endelig vil noen si, forlater Bislett Stadion, fortsetter de åpenbart å presse ned rundetidene; deres nye singelen “Fritt Fram” er faktisk bare to minutter og fem sekunder lang! Sammen med OnklP leverer Oslos heiteste rockeband en travel ska-party-godbit som garantert blir fint å jogge til. Singelen ligger på albumet Verden på nakken, venner i ryggen.

Totto Mjelde anmelder Verden på nakken, venner i ryggen

Monika May – Ghost

Monika May, eller The Voice-Monika som er hennes fulle navn i Folkeregisteret, har nylig fått vist frem stemmen sin i Norges fremste, eh, vis-frem-stemmen-din-show, og nå er hun klar med sin egen singel. Kul på håret leverer hun en fin og lettcatchy poplåt om spøkelser, som fikk P3s musikkgruppe til å trykke på den seteroterende knappen.