Ny musikk på P3

Pink, The Weeknd og Lindstrøm er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Åtte nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Lindstrøm – Vōs-Sākō-Rv (Vokal Edit)

La oss omfavne den spontane hverdagsdansen og dens mange variasjoner, folkens. Ta for eksempel den klassiske kontorstol-snurringen, blomsterpiketripping på vei til bussen, rytmisk sportsgymnastikk med gaffateip på byggeplassen. Danser som oppstår etter små og enda mindre seirer i hverdagen. Nå får dansen en ny dimensjon takket være den lekne “Vōs-Sākō-Rv (vokal edit)” som er å finne i sin opprinnelige form på space-disko siddisen Hans-Peter Lindstrøms siste album Smalhans.

Vokal-editen kan du laste ned gratis her
P3 Musikk anmelder Lindstrøms Smalhans

The Weeknd – Wicked Games

Internettfenomenet Abel Tesfaye, bedre kjent som The Weeknd rystet hele bloggsfæren i fjor med sin mørke og skitne variant av crossover-r&b. Han slapp miksteipene House of Balloons, Thursday og Echoes of Silence i et imponerende tempo i 2011. Nå i 2012 har kanadieren remastret og samlet alle tre utgivelsene til sin første offisielle utgivelse Trilogy. “Wicked Games” er en ekte slow jam med noe uforklarlig Phil Collinsk over seg. Vakrere enn det skal det godt gjøres å fortelle om utroskap og prostitusjon.

Les anmeldelse av House of Balloons, hvor «Wicked Games» opprinnelig var

Kate Boy – Northern Lights

Kate Boy er en popkvartett med medlemmer fra Sverige og Australia. Tidligere har samtlige av medlemmene skrevet og produsert musikk for andre artister, før de nå nylig slo hodene sammen og skapte Kate Boy. Og der stopper faktisk informasjonsstrømmen om denne gjengen som har mer tilfelles med The Knife enn mystikken rundt prosjektet. “Nothern Lights” er en hårreisende bra produsert poplåt med et skandinavisk tilsnitt og en vokal som har mye av de samme trekkene som Karin Dreijers karakteristiske stemme.

Nico D – Jungelen

Hele Norges reaggaestjerne, Nicolas Albert Holter (30) – aka Nico D, som nylig røk på hodet ut av Stjernekamp på NRK og som tidligere har vært listet på P3 med sommerslegeren “Soul Searching”, går nå over til å synge på norsk med sin nye julejungellåt – “Jungelen”. Why did the lion get lost? Because the jungle is massive!

The Killers – Miss Atomic Bomb

Til å være fra Las Vegas, virker ikke The Killers særlig glad i å gamble på annet enn sine årlige julelåter, for oppfølgeren til elskbare «Runaways» er den solide Stuart Price-produserte singelen “Miss Atomic Bomb”. Stuart Price er også mannen som gjorde killer-hitten (hoho!) “Human” i 2008.

P3 Musikk anmelder The Killers’ Battle Born

Wake Owl – Gold

Fra Vancouver, Canada kommer dette ferske folkbandet som har en sound som kommer til å få selv den mest forfrosne nordmann til å bli varm og myk i hjerte. “Gold” er elegant oppbygd med gitarer, tangenter, strykere og vokalharmonier og er alt som har vært godt med folkmusikken i 2012. Vi tipper at gjengen har klart å bygge seg opp en real fanbase allerede når debut-EPen deres kommer ut i slutten av januar.

Alfred Hall – Safe & Sound

Vi ble oppmerksomme på Alfred Hall da de var Ukas Urørt I fjor med vakre “So Bright”, for så å få masse radiotid på P3. Nå er de to Drammensguttene endelig tilbake med nytt gull, lystige “Safe & Sound”, som nok en gang viser Hans Thomas Kiær og Bjørn Tveits teft for sterke popmelodier. Debutalbumet er ventet i begynnelsen av 2013 og vi gleder oss.

Pink – Try

Til tross for at det har rukket å gå 12 år siden Alecia Beth Moore debuterte som Pink med “There You Go”, har hun klart å holde seg relevant og er alltid en kraft å regne med når det kommer til å lage hits. Fra hennes sjette album, The Truth About Love, har vi hentet den Greg Kurstin-produserte “Try”.

P3 Musikk anmelder Pinks The Truth About Love