Ny musikk på P3

Hør ukas nye P3-låter!

Denne uka får du nordnorsk rap, Ukas Urørt, tysk-nigeriansk soul, Stargate-produsert singel fra Marina & the Diamonds og en rekke andre godbiter. Hør de nye låtene på P3 nedenfor!

Se alle låtene på P3s spillelister

Fortell oss gjerne hva du mener om musikken i kommentarfeltet.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Ny musikk på P3 uke 40

Roman Holiday – Fuel the Fire

Filmvitere forbinder sannsynligvis Roman Holiday med den romantiske komedien fra 1953 med Audrey Hepburn; bandet Roman Holiday er derimot en gjeng på fire fra Seattle, som kan minne om både Kings of Leon og Artic Monkeys i soundet, uten at det går på bekostning av bandets egenart. Låten og soundet i ”Fuel The Fire” kler P3 som en svart skinnjakke på en MC-fører; der stopper for øvrig likhetene. Kan fort bli en P3-hit!

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/10/Roman-Holiday-Fuel-the-Fire.mp3|titles=Roman Holiday – Fuel the Fire]

Roman Holiday (Foto: Promo)
Roman Holiday (Foto: Promo)

Marina & The Diamonds – Radioactive

Marina Lambrini Diamandis sang seg inn i våre hjerter med debutalbumet The Family Jewels i 2010, og både ”Mowgli’s Road” og ”I Am Not A Robot” ble spilt mye på P3. Den gresk-walisiske jenta gir i 2012 ut Electra Heart, som også er et slags alter ego, motsetningen av henne selv som står for den korrupte siden av amerikansk ideologi.

Norske Stargate har produsert ”Radioactive” og tatt Marina mye nærmere klubbene enn hun noen gang har vært.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/10/Marina-the-Diamonds-Radioactive.mp3|titles=Marina & the Diamonds – Radioactive]

Marina and the diamonds. (Foto: Promo)
Marina and the diamonds. (Foto: Promo)

Joddski + Chris Lee & Onkl P – Blikker meg

Joddski slapp albumet Bensin på Bålet i sommer, men er allerede nå ute med nytt materiale. Denne gangen har han fått med seg silkestemmen til Chris Lee og rampegutten Onkl P på en frisk, unorsk klubblåt produsert av Basmo Family.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/10/Joddski-ft.-Chris-Lee-Onkl-P-Blikker-Meg.mp3|titles=Joddski + Chris Lee & Onkl P – Blikker Meg]

Joddski. (Foto: Rune Bendiksen, myspace.com/joddski)
Joddski. (Foto: Rune Bendiksen, myspace.com/joddski)

Gotye + Kimbra – Somebody That I Used To Know

Wouter “Wally” De Backer heter australieren som skjuler seg bak navnet Gotye, og han har lenge nok vært en skjult perle i hjemlandet sitt. ”Somebody That I Used To Know” er hentet fra hans tredje album, Making Mirrors, og han får hjelp fra new zealandske Kimbra på heartbreak-duetten som nå skal gi litt ekstra følelse til den norske høsten. Låta har for øvrig ligget på 1. plass i Australia gjennom hele sommeren.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/10/Gotye-ft.-Kimbra-Somebody-that-I-Used-to-Know.mp3|titles=Gotye + Kimbra – Somebody that I Used to Know]

Gotye (Foto: Promo)
Gotye (Foto: Promo)

Nneka – My Home

Keen på noe nigeriansk soul sier du? Ja visst. Soundet på Nnekas ”My Home” har klare referanser til soulpopbølgens fremste skinker som Duffy, Amy Winehouse (r.i.p.) og Cee-lo Green, men låter likevel originalt. Med en nigeriansk far og en tysk mor kunne hun fort blitt en målmaskin i kvinnelig Bundesliga, men et sted på veien må stemmen og musikken hennes ha vunnet og banet vei for en lovende artistkarriere, og takk for det.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/10/Nneka-My-Home.mp3|titles=Nneka – My Home]

Nneka (Foto: Promo)
Nneka (Foto: Promo)

Wilco – Dawned on Me

Fra den åttende skiva til Chicago-bandet Wilco, som etter alt å dømme kommer til å meske seg i toppen på journalistenes årslister for 2011, kommer denne lystige gitarpoplåten med trampetakter. The Whole Love heter albumet og kom ut i september i år.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/10/Wilco-Dawned-on-Me.mp3|titles=Wilco – Dawned on Me]

Jeff Tweedy i Wilco - her fra Øya 2009. Foto: Rashid Akrim, NRK P3
Jeff Tweedy i Wilco - her fra Øya 2009. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Cobra Starship + Sabi – You Make Me Feel…

Den amerikanske synthpop-gruppa Cobra Starship har holdt det gående i et par år, men det er nok med ”You Make Me Feel…” at de skal slå seg opp på ordentlig.

Gladlåta, som nesten er i overkant fengende, er forresten skrevet av norske Ina Wroldsen.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/10/Cobra-Starship-ft.-Sabi-You-Make-Me-Feel….mp3|titles=Cobra Starship + Sabi – You Make Me Feel…]

Sabi (Foto: Promo)
Sabi (Foto: Promo)

I Am Sound – Soulmates

Oslo-bandet I Am Sound er denne denne uka Ukas Urørt, og spilte seg i samme slengen inn på P3s spillelister. Gruppa finner inspirasjon i stemningsskapende musikk som Fever Ray, Bon Iver, Sigur Rós og Björk, noe vakre ”Soulmates” bærer preg av. Urørtredaksjonen sier om låta at ”I am Sound arrangerer lyder, instrumenter og harmoniske vokalparti på nydelig vis. ”Soulmates” er en omfavnende, episk og varm låt – og den føles like magisk som å møte en sjelevenn”.

Les også: I Am Sound er Ukas Urørt

Last ned “Soulmates” fra Urørt

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/10/I-Am-Sound-Soulmates.mp3|titles=I Am Sound – Soulmates]

Sway – Still Speedin’

Med genialt gjenbruk av Black Box-slageren ”Ride on Time”, ser det ut til at briten som har holdt det gående siden 2004, endelig kan få sitt kommersielle gjennombrudd.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/10/Sway-Still-Speedin.mp3|titles=Sway – Still Speedin’]

Sway (Foto: Promo)
Sway (Foto: Promo)