Ny musikk på P3

Thea & The Wild, Kvelertak og Autobarn er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Tretten nye låter på P3s spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Kvelertak – Bruane brenn

I mars kommer Kvelertaks etterlengtede andrealbum Meir. Første smakebit fra Meir er “Bruane brenn”, en hyllest til livet på veien og en feiring av et liv uten forpliktelser. Det er en stor sjanse for at denne låta blir en ny fredagsklassiker med refrenglinjen: “Veien er mitt nye hjem, skal aldri gå på jobb igjen”.

The Good, The Bad, The Zugly – Nowhere To Go

Etter å ha markert seg i undergrunnen med fire saftige sjutommere er Oslo-rockerne i The Good, The Bad & The Zugly klar med sitt debutalbum. Anti World Music slippes 1. februar på det kritikerroste labelet Fysisk Format. Andresingelen “Nowhere To Go” er en umiddelbar punkrocklåt, med et ekte rope-med-refreng. Er du allerede fan av Honningbarna og Turbonegro kan det godt hende at du har fått deg et nytt, skittent favorittband i The Good, The Bad & The Zugly.

Frode Johannessen – Kjør meg hjem

Det Stavangerbaserte poprockbandet Popface ga ut noen til tider råfine album rundt årtusenskiftet, men når nå eks-frontmannen Frode Johannessen går solo OG på egen dialekt, får hans komplekse melodier og sterke stemmeprakt en helt ny dimensjon. Albumet Ein Liden Tegning ble gitt ut relativt useremonielt på et lite selskap i fjor, og ble forbigått av de aller fleste. Dette endres herved på: “Kjør Meg Hjem” er en av de sterkeste, mest unorske norske rocklåter fra 2012.

Eva & The Heartmaker – Joanna

De fleste har rukket å bli kjent med radiohitten og tittelsporet fra det kommende albumet Traces Of You, men ekteparet og popduoen har åpenbart spart på godsakene og kliner nå til med det som kan komme til å bli deres beste låt noensinne, «Joanna». Albumet Traces of You slippes 4. februar, etterfulgt av en norgesturne utover våren.

Thea & The Wild – Cry Sometimes

Thea Glenton Raknes viser oss med “Cry Sometimes” hvordan den tidligere Norma Sass-vokalisten høres ut som soloartist. Ved hjelp av Kenneth Ishak (Beezewax, heyerdahl) på produksjon byr hun på tilbakelent folkpop som sender tankene like mye tilbake til 70-tallet som til Jewel og Feist. Du kan både se og høre henne under by:larm. Thea & The Wild er også på vår liste over lyden av 2013.

Autobarn – Et passe nivå

Autobarn er et samarbeid mellom ordsmed Lars Vaular og den unge og særdeles flinke produsent Sigurd Lauritzen aka Ciscoe som før jul ga ut en selvtitulert EP. Herfra har vi hentet “Et passe nivå” som både er myk, tilbakelent og ikke minst utrolig elegant.

Skylar Grey + Eminem – C’Mon Let Me Ride

26 åringen fra Wisconsin, USA, sikter utvilsomt mot toppen av hitlistene med sine nye singel, hvor hun har funnet frem hotpantsen, leid inn Eminem som gjesteartist og lånt et saftig refreng fra Queens “Bicycle Race”. Holly Brook Hafermann, som er hennes virkelig navn, har også vært gjestevokalist for Diddy (“Coming Home”), Dr.Dre (“I Need A Doctor”) og Lupe Fiasco.

Jonas Alaska – I Saw You Kid

Jonas og Mikhael Paskalev er gode kompiser, men nå tar førstnevnte vennskapet til nye høyder ved å gå i fotsporene, eller ettere sagt lydsporene, til kompisen, på sin nye singel “I Saw You Kid”, som på mange måter høres mer Paskalev ut Paskalev selv. Fansen kan i hvert fall glede seg over at Alaska nå går mer i en uptempo og vårfrisk retning, så se ikke bort i fra at dette blir en P3-favoritt i vår.

Peace – Wraith

Britiske Peace er kanskje ukjent for mange her til lands enda, men det kan fort forandre seg i 2013. I fjor slapp bandet et par singler og Delicious EP som fikk strålende tilbakemelding i britisk presse. Både NME og BBC Radio 1 har plukket ut Peace som en av de bandene de har mest tro på i 2013. Det er ikke vanskelig å skjønne når man hører singelen “Wraith” som slippes 13. januar. “Wraith” snurrer seg et sted mellom Oasis og Foals, og er mesterlig krydret med en John Frusciante-aktig gitarlinje på refrengene og et frekt innslag av eurodancepiano som bygger opp avslutningen.

Lilla Namo – Höy Volymen

Lilla Namo må være den kuleste damen i Sverige akkurat nå. Hun debuterte i 2012 med singelen “Haffa Guzz”. Hun studerer til å bli ingeniør på Kungliga Tekniska Högskolan. Hun er nominert til årets hiphop/soul i P3Guld. Hun er sykelig opptatt av negledesign. Og så har hun laget “Höy Volymen”, en hiphop-banger som til og med burde få kranglefantene Angel Haze og Azealia Banks til å skjelve litt i buksene.

Les Lilla Namos negleblogg her

Haerts – Wings

Brooklynbaserte Haerts er nesten like multikulturell som smeltedigelen selv med medlemmer fra Tyskland, England og USA, med produksjon gjort av sør-afrikanske St. Lucia (vel verdt en lytt han også). “Wings” er deres aller første låt og er som en nostalgisk reise inn i fremtiden, med Nini Fabis vokal som får det hele til å virkelig skille seg ut i mengden. “Wings” kan lastes ned helt gratis fra bandets Facebook-side.

Rihanna + Mikky Ekko – Stay

Fra Rihannas syvende album Unapologetic har vi hentet “Stay”, en vakker ballade hvor Rihanna gir massiv drahjelp til den amerikanske singer-songwriteren Mikky Ekko. Samtidig viser hun akkurat hvor inderlig hun kan være. Et av de definitive høydepunktene på et album som spriker i alle retninger.

Anmeldelse av Unapologetic

will.i.am + Britney Spears – Scream & Shout

will.i.am trykker på knappene til fansen med den nye bangeren som allerede topper hit- og danselister verden over. Låten kunne helt fint vært en Black Eyed Peas-singel, men Will så nok sitt snitt til å bytte ut Fergie med Britney – et bytte de fleste sikkert kan leve med.