Ny musikk på P3

Kaja Gunnufsen, Alt-J og Disclosure er noen av artistene som er lagt til på våre spillelister. Hør låtene, og si hva du mener om de her!

Vi serverer deg hele åtte nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Thea & The Wild – Hots for you

Allerede i 2010 fikk Thea Glenton Raknes (25) sin P3-debut via den kritikerroste gruppa Norma Sass og singelen “The Robbery”. Bandet som ble oppløst året etter. Siden den gang har Thea stått på egne ben, og det tok ikke lang tid før hun med sololåten “Cry Sometimes” igjen fant veien til P3-listene. Indiefavoritten fra Oslo er nå aktuell med sommerlåten “Hots for you” – en utålmodig og uptempo poprocklåt med Theas signatursterke vokal.

Hør “Hots For You” i Spotify

Smallpools – Dreaming

Kok opp 4 dl California-pop, bland inn 100 gram Passion Pit-essens, kutt opp frisk salat og vannmelon, og vips har du en perfekt sommerrett for alle anledninger. Smallpools “Dreaming” er sommerlåten du har lett etter – catchy og grillvennlig, med et refreng som gir deg solskinn i hjertet – uavhengig av hva som måtte bli Yr.nos sommerfasit. Låten gis ut på plateselskapet Neon Gold, som har tidligere har gitt ut artister som nettopp Passion Pit og Marina & The Diamonds.

NONONO – Pumpin Blood

Ingen P3-sommer uten en plystrelåt på listene. I år har den svenske trioen NONONO tatt ansvar med en feelgood og jordnær indiepoplåt, som nærmest er skreddersydd for radio med sine store beats og lekne synthlyder. Oddsen for at “Pumpin Blood” dukker opp i en reklamefilm i løpet av sommeren er rimelig lav.

Disclosure – You & Me

Først var det “Latch”, så kom “White Noise” – de to megalåtene som satt de unge brødrene i Disclosure på manges lepper. For undergrunnsrottene var det en fryd å se at Guy og Howard, som de egentlig heter, endelig nådde overflaten. Gutta er henholdsvis 21 og 18 år, og det er bare å bøye seg i støvet for alt de har fått til det siste året. Første gang de ble plukket opp på radio var nemlig så sent som i januar i fjor. Om bare to uker kommer deres første album Settle og med tanke på deres nyeste UK funk-låt “You & Me” er det ikke annet å gjøre enn å glede seg til det. På vokal har de fått med seg britiske Eliza Doolittle og sammen skaper gutta igjen behagelig synthpopmelodier over deilig UK funk/garagerytmer.

Robin Thicke – Blurred Lines

Ett ord: Oh! Som kanskje ikke regnes som et ord engang. Det beskriver i hvert fall denne låta helt perfekt. “Blurred Lines” er en svingende, funky og frekk liten rakker som vil sette hoftene i fart hos de aller fleste denne sommeren. Pharrell er i toppform og snekrer halvskittne og groovy singler på rekke og rad. Sammen med fløtepusen, Robin Thicke, og novelleforfatteren (!) og Atlanta-rapperen T.I. serverer de på tampen av mai denne sjelfulle soulperlen. Musikkvideoen ble imidlertid ansett som for drøy og bannlyst av YouTube, så hvis du vil nyte låta visuelt, må du ta til takke med at de snertne modelljentene er påkledde.

Alt-J – Breezeblocks

Leeds-bandet har etter hvert blitt gjengangere på våre spillelister, og tidligere har man blitt eksponert for fantastiske “Matilda” og “Tessellate”. Nå er det klart for en av de mer luftige og sommerlige låtene på den velfortjent roste og prisbelønnede debutalbumet An Awesome Wave. “Breezeblocks” er blant bandets muntreste øyeblikk, og lader godt opp til deres konsertturné i Europa i sommer, der de også besøker Slottsfjellfestivalen.

Kaja Gunnufsen – Desp

24 år gamle Kaja er en kontroversiell låtskriver med sine ufiltrerte, ironiske og tidvis triste tekster. Hun vokste opp med Neil Young som forbilde, og har hentet mye
inspirasjon fra hans enkle og fengende melodier. I fjor slapp hun den lille EPen Hei sveis etterfulgt av singelen “Au”. “Desp” er Kajas nyeste tilskudd i rekken, hvor Kaja, med sin barnslige stemme, synger om hverdagstanker uten å legge noe mellom linjene. Hvis du vil vite mer om Kaja anbefaler vi at du tar en titt på denne reportasjen fra P3.no.

Hør “Desp” i Spotify

Lewis Watson – Into the Wild

20 år gamle Lewis Watson leikar med Ed Sheeran-formelen og lukklast latterleg bra på låta “Into the Will”. Deilig singer-songwriterpop som kitlar deilig med øyra dine.
Lewis fekk seg gitar til sekstenårsdagen og har spelt sidan. Det byrja med covers av Bon Iver, Ben Howard og Bombay Bicycle Club på YouTube. No har han blitt signert hos Warner og jobbar med folk som tidlegare har tukla med musikken til både Jake Bugg, Arctic Monkeys og Florence + The Machine. Perfekt gitarpop for glade sommardagar!