Ny musikk på P3

Truls, Kakkmaddafakka og Madcon er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg sju nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Kindred Fever – “Tabula Rasa”

Hils på vestlandets White Stripes, Kindred Fever. Jarle Langåker og Sofie Hagen Olsen fra Haugesund har skapt et bluesrock-monster som sist uke ble kronet Ukas Urørt. Da deres buldrende “Tabula Rasa” ble spilt opp i Popsalongen forrige torsdag var sms-tilbakemeldingene fra lytterne rett og slett overveldende. Så da var det bare rydde plass til denne herlige energicocktailen av en låt på P3s spillelister.

Kindred Fever – “Tabula Rasa”

Truls – “The Next”

Truls er tilbake med en ny låt etter å ha solgt til platina med debutsingelen “Out Of Yourself”. Den nye singelen heter “The Next” (duh!) og er i likhet med “Out Of Yourself” produsert av Mats “Slipmats” Lie Skåre. Refrenget på “The Next” er om mulig enda mer nynnbart enn på debutsingelen og melodilinjen på mellompartiet er like eventyrlig som filmmusikken til en storslått Disney-film. Truls er kommet for å bli på den norske musikkstjernehimmelen.

“The Next” har premiere i Popsalongen nå på torsdag.

Lorde – Tennis Court

Se opp for New Zealands neste sangstjerne! Neste, spør du? Ok, New Zealand er nok mest kjent for sin praktfulle natur, men i fjor fikk de sjeldent mye oppmerksomhet på grunn av en til da nokså ukjent kvinnelig artist, nemlig Kimbra. Kimbra ga nemlig Gotye vokalhjelp på en av fjorårets mest populære låter, “Somebody That I Used To Know”. Med seksten år gamle Lorde på vei opp og fram kan det hende at New Zealand ender opp med å bli mest kjent for sine kvinnelige musikktalenter. Ella Yelich-O’Connor som jenta bak Lorde egentlig heter debuterte med The Love Club EP i desember i fjor, og gikk rett inn på første plass i hjemlandet. Nå er hun ute med Tennis Court EP hvor hun blander Lana Del Ray-esk melankoli med sparsom, men effektiv elektronika.

Lorde – Tennis Court

2 Chainz & Wiz Khalifa – “We Own It”

2 Chainz, som tidligere kalte seg for Tity Boy (ikke akkurat en mester på navn) har sammen med den heltatoverte Wiz Khalifa fått det ærefulle oppdraget med å lage en låt til den den nyeste Fast & The Furious-filmen. Den endeløse gatebil-serien med Vin Diesel i hovedrollen er overraskende nok i 2013 mer populær enn noen gang. “We Own It” er en brautende hiphop-låt med hoggende strykere og blytung rytme. Det er nesten så en skulle tro at Sean Combs aka. Puff Daddy, Diddy, P. Diddy eller Sean “Puffy” Combs, om du vil, satt i produsentstolen.

For ordens skyld, “We Own It” er produsert av The Futuristics.

Kakkmaddafakka – Someone New

Brødrene Axel og Pål Vindenes etablerte Kakkmaddafakka i 2004, og siden den gang har det livlige åttemannsbandet, som ikke er fremmed for å ta med opptil tolv mann på scenen, rukket å bli en festival- og livefavoritt i både Norge og Nord-Europa, da spesielt Tyskland hvor de skal på en omfattende turné til høsten. Med sin nye låt “Someone New” har bergensgutta laget en, nesten i overkant, sommervennlig og morsom radiolåt, som faktisk kan bli deres store gjennombrudd her til lands. Det er ikke første gang P3 spiller Kakkmaddafakka; i 2011 lå låten “Restless” mange uker på listene.

Axwell & Ingrosso – Roar

Swedish House Mafia er kanskje historie, men gutta ligger åpenbart ikke sedate på Rivieraen og teller royalties. I forbindelse med Disney Pixars megastore film, Monster’s University, har den mektige filmgiganten spurt, sannsynligvis litt for sent, om å få en spesiallaget SHM-låt til filmen, og endt opp med å få noe vel så bra – uten innblanding fra sistemedlemmet Steve Angello. “Roar” er en utypisk låt for både Ingrosso og Axwell, som minner mer om noe Justice eller Madeon kunne gjort. Men resultatet er smashing, og signaliserer kanskje også en ny retning for to av verdens mest kjente produsenter og DJ-er.

Axwell – Roar

Madcon – One Life

Gutta i Madcon er utvilsomt to av landets største stjerner, men det var likevel overraskende at de med sin nyeste singel “One Life” fikk muligheten til å samarbeide superstjernen Kelly Rowland fra Destiny’s Child. Selv om Kelly har levd litt i skyggen av Beyoncé siden Destiny’s Child ble oppløst i 2005 har hun klart å holde liv i sin egen solokarriere med hitlåter som “Dilemma” med Nelly og “When Love Takes Over” med David Guetta. “One Life” er pop i sin aller reneste form og har et refreng som gløder sterkere en kullet på engangsgrillen.