Ny musikk på P3

Shy For Shore, Fall Out Boy og Franz Ferdinand er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg hele ni nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Jaa9 & OnklP – “Fjern”

Fra 9 og Ps nye album Diskoteket er stengt som fikk en firer av vår anmelder Ali, kommer singelen “Fjern” hvor deilig beat og sensommerstemning blir akkompagnert av en fin-fin gitarlinje som, med godvilja til, minner litt om klassikeren “911” fra Wyclef Jean og Mary J. Blige. Gutta gjør det best når de holder seg på dette nivået, noe vi også så i 2009 med singelen “Glir Forbi”.

Donkeyboy – “Triggerfinger”

Høsten er tid for comeback, og når listene våre er så godt som strippet for gladpop fra kvartetten i Donkeyboy, kommer det raskt nytt påfyll. Det har blitt tatt betraktelig ned etter ivrige “City Boy” og den lystige “Pull Of The Eye”. “Triggerfinger” er en mørkere, midtempo-låt med fine bassdetaljer og et klassisk poprefreng. Visste du forresten at Donkeyboy er mest opptatt av melodi når de lager musikk – noe som gjør at tekstene deres ofte høres ganske så uforståelige ut?

Alina Devercerski – “Gå För Långt”

Fra en heseblesende og hissig elektropoplåthit (“Flytta på dej”) via dypet med særs rolig ballade (“De e dark nu”) til dette fyrverkeriet av en poplåt. “Gå För Långt” er så nære Alina og kommer til å være, Håkan Hellström, og det funker! Singelen er spesialskrevet til Sveriges Radios nye satsning på radiodrama for unge, Terapioffer, og handler ifølge Alina om smerten ved å vokse opp og å sprenge grenser på godt og vondt.

AlunaGeorge – “Best Be Believing”

Den elektroniske duoen Aluna og George aka AlunaGeorge slapp nylig debutalbumet Body Music, med hele 19 spor. Alunas karakteristiske og søte stemme har blant annet vært brukt i låter som Disclosures “White Noise” og Rusties “After Light”, men sist vi hørte fra duoen selv var låta “Attracting Flies” som også ble lista her på P3. “Best Be Believing” er en herlig poplåt med godt humør, Alunas signaturvokal og en svært fin intro.

Johndoe – “Lengsel (Som aldri forsvinn)”

Dette er den uventede comebacksingelen fra et av de mest populære rockbandene fra Trondheim noensinne (deres to gjenforeningskonserter i høst ble begge utsolgt på få timer). Etter tre albumutgivelser fra 2003 til 2006, og adskillig kommersiell og kritikersuksess, la de ned bandet – men “Lengsel (Som aldri forsvinn)” er en svært potent retur. Singelen markerer også et betydelig skifte for kvartettens musikk, siden vokalist Jonas Skybakmoen nå for første gang synger på trøndersk.

Franz Ferdinand – “Evil Eye”

Dette er en av to låter på Franz Ferdinands fjerdealbum Right Thoughts! Right Words! Right Action! som er produsert av Todd Terje. Både låt og album har fått fortjent skryt: Dette er skottene tilbake på sitt mest yppige, og glemt er den småblasse Tonight: Franz Ferdinand (2009). Dette mente Totto Mjelde om albumet.

Freddy Caused Pain – “I’ve Got A Bad Feeling ‘bout This”

2013 ser ut til å bli det året da norsk ungdom endelig forstod at ikke alle kan prioritere skole og A4-liv i ung alder. Noen av oss er rett og slett satt her på jorda for å lage knallgod musikk. Ta sekstenåringene i det fyrrige punkbandet The Wolves og den jevngamle og talentfulle singer-songwriteren, Sigrid Raabe, som begge allerede er inne på P3s spillelister, som eksempel. Og med “I’ve Got A Bad Feeling ‘bout This” er det nå klart en ny gjeng med tenåringer inn i radioen din. Bergenske Freddy Caused Pain er også Ukas Urørt denne uka og Urørt-redaksjonen skriver dette om bandet: “Tenåringene i Freddy Caused Pain tar vare på norske hardcore-tradisjoner samtidig som de blander inn amerikansk punk ala Blink 182. “I’ve Got A Bad Feeling About This” er en knallhard popflørt hvor brautende vers møter allsangvennlige refreng.”

Ukas Urørt-intervjuet med Freddy Caused Pain

Fall Out Boy – “Alone Together”

Amerikanske Fall Out Boy slo igjennom for snart ti år siden med sin melodimarinerte og kommersielle pop-punk. Samtidig holdt de overraskende godt på gatekredibiliteten, først og fremst ved å være bestekompiser med verdens kuleste hardcoreband (sjekk ut deres youtube-serie Shit Happens) Every Time I Die. Men når de i år gjorde et slags comeback med det subtilt titulerte albumet, Save Rock and Roll, har Pete Wentz og gjengen annet en kredibilitet å tenke på. Fall Out Boy anno 2013 høres ut som pop-punkens Thirty Seconds To Mars og grip dagen-låta “Alone Together” er deres “Umbrella”. Livet er for kort til å være skamfull.

Shy For Shore – “Then The Heartbreak”

Den unge norsk-britiske elektropop-duoen Shy For Shore er bosatt i Amsterdam. Og i det du hører deres pulserende og drivende poplåt “Then The Heart Break” vil det føles naturlig at Mari Hartvedt Nordén og Oz Page har valgt Europas sykkelhovedstad som hjemby. For selv med låtens hjerteskjærende og sårbare bakteppe, pumper de svulstige melodiene og rytmene inn en selvtillit i lytteren som man virkelig trenger om man skal presse seg gjennom trafikken i morgenrushet på Dam Platz.

Shy For Shore ble Ukas Urørt sist uke, hør mer av musikken deres her

3 Responses to “Ny musikk på P3”

  1. RangoDjango

    Er det slutt på p3-panelet og musikkundersøkeler?

    • mariekomissar

      Hei RangoDjango. Neida, vi har ikke sluttet med det, P3-panelet har bare hatt litt sommerferie. Kommer sterkt tilbake til høsten. Hilsen Marie, P3