Ny musikk på P3

Alt-J, Blood Orange og Proviant Audio er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg fem nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Charlotte Qvale & Thomas Eriksen – “The Fire”

Både Charlotte Qvale og Thomas Eriksen har i ulike konstellasjoner figurert på P3s hitlister de siste årene, men dette er første gang de samarbeider i en duett. “The Fire” er hentet fra Qvales kommende album (2014), der hun i tillegg til Eriksen har samarbeidet med Mats Lie Skåre (Jaa9 & OnklP, Truls) og Anders Tjore (Montée).

Proviant Audio – “Once I Thought”

Mathias Stubø er en hyperproduktiv og –talentfull fyr. Han har vært Ukas Urørt to ganger (én av svært få), har gitt ut et album som Proviant Audio (Trine ga albumet full pott her hos oss) og ett under sitt eget navn, og samarbeidet med folk som LidoLido og Prins Thomas. For et par måneder siden slapp han sitt andre Proviant Audio-album, Drift Days And Disco Nights, hvorfra dette er andre singel. Dette er uortodoks klubbmusikk, laget av en virtuos fyr som ikke er redd for å tenke annerledes.

Blood Orange – “You’re Not Good Enough”

Dere vil gjenkjenne Devonté Hynes som å ha skrevet og produsert låter for Solange Knowles, Sky Ferreira og de tre gjenforente Sugarbabesene, men briten har langt flere triks enn de rene poplåtene i bakhånd. Én ting er hans bakgrunn i dance/punkbandet Test Icicles (der han riktig nok ikke var den ivrigste låtskriveren), som Weezer-fan i det noooe overvurderte bandet Lightspeed Champion – eller i Blood Orange-tapningen, der han nå på sitt andre album Cupid Deluxe gir seg den glatte åttitallssoulballaden i vold, og kommer triumferende ut på den andre siden. Dette er andre singel fra det imponerende albumet, som vi har anmeldt her.

Kids Of The Apocalypse – “Empire”

De siste årenes mest irriterende musikalske trend er å hemmeligholde identitene sine, og nyeste – og mest interessante – skudd på denne stammen er KOTA, som vi er temmelig sikre på ihvertfall er delvis svenske og spiller i andre konstellasjoner som vi tidligere har spilt her på kanalen. Tiden får vise om vi har rett i dét, men Kids Of The Apocalypse gjorde seg før i år bemerket med en remiks av London Grammars P3-hit “Wasting My Young Years”, og nå slipper de singelen “Empire” – en slags skummel klubblåt med – etter videoen å dømme – tung miljøpolitisk kritikk. Miksen mellom en slags gregoriansk chant og nittitalls-drum-n-bass-trommer er uansett uhyre effektiv og suggererende. En låt som setter spor.

Alt-J – “Dissolve Me”

Britiske Alt-J kom fra intet til både kritiker – og publikumssuksess med det prisvinnende debutalbumet An Awesome Wave, og dette er fjerde singel derfra vi spiller her på P3. Ikke uten grunn: Leedsbandet har kokt opp en sjelden blanding av catchy og eksentrisme på den svært gjennomtenkte platen. En outsider i dagens alternativ pop-klima som sakte, men sikkert har blitt allemannseie.