Ny musikk på P3

Against Me!, Ilebek + Sisi og Royal Blood er blant nykommerne på våre spillelister. Si din mening i kommentarfeltet!

Vi serverer deg elleve nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

MØ – «Don’t Wanna Dance»

Danske MØ aka Karen Marie Ørsted har vært et navn på mange lepper en god stund allerede og i mars kommer debutalbumet No Mythologies To Follow. Herfra har vi hentet «Don’t Wanna Dance», som hun selv forteller handler om å være ung, gi faen, bli drita og leve i øyeblikket. I sommer tok vi med oss MØ til en hestegård utenfor Tønsberg for en akustisk versjon av «Maiden».

John Newman – «Losing Sleep»

John Newman ble kjent etter at Rudimental fant han på den lokale puben og spurte om han ikke kunne synge på «Feel The Love», som endte som en av de store sommerlåtene i 2012. Siden da har han hatt en kjempehit med «Love Me Again». Nå er det klart for neste låt, «Losing Sleep», som følger opp der «Love Me Again» slapp. Hitvarsel med andre ord.

Abidaz + Robyn – «Nitti5»

Den store svenske snakkisen på slutten av fjoråret var Abidaz og hans debut soloalbum In & Ut. Vi har sovet lenge nok på denne karen her hjemme, nå får det være nok. Med seg på «Nitti5» har han fått selveste Robyn til å rappe. Vi elsker det!

http://youtu.be/m7h0Jg9DnF0

Ilebek + Sisi – «Don’t Give Me Up»

Andreas Ihlebæk heter han, den norske soulsangeren som holder fort i Los Angeles. Dette er garantert ikke det siste vi hører fra denne herremannen i 2014, spesielt ikke når det starter slik som dette. Med seg på «Don’t Give me Up» har han fått med seg Sisi og Anders Tjore og Erlend Mokkelbost (Montée) står for produksjonen.

Bombay Bicycle Club – «Luna»

Er du glad i britisk poprock er sjansen for at du allerede har hørt om Bombay Bicycle Club stor. Er londonerne derimot et nytt bekjentskap kan du åpne opp for en god runde med musikalsk balsamering. Den fargerike «Luna» er andre smakebit på det kommende albumet So Long, See You Tomorrow som slippes 3. februar og løftes ytterligere fram av gjestevokalist Rae Morris – en talentfull pike fra Blackpool med Storbritanias vakreste hår (og stemme?).

Royal Blood – «Out Of The Black»

Royal Blood er en rocke-duo fra Brighton som vi i P3 føler har et stort potensiale til å treffe den norske rockefoten. «Out Of The Black» er en brunstig låt meislet ut av melodiøs stein (les: rock) med spor av (gammel) Muse, White Stripes og Biffy Clyro. De to medlemmene har forresten ganske så artige etternavn; Michael Kerr og Ben Thatcher.

http://youtu.be/-_3mNCaJgNM

Clean Bandit – «Rather Be»

Så hva er det vi nordmenn liker å danse til på vinterstid annet humorstek og rølpe-klassikere? Jo, varm og superpositiv eurohouse selvfølgelig! Den saksofonfylte «Jubel» av franske Klingande er allerede på god vei mot toppen av listene og vi er sultne på mer. Derfor spår vi at Clean Bandits «Rather Be» snarlig slår følge mot (ski)bakketoppen. «Rather Be» har samme lynnet som den gamle P3-hiten «Fireflies» (Owl City) og svøpes inn av store strykere, tangenter og Jess Glynnes sjelfulle vokal. «Jeg tenker opp når jeg er nede derfor er jeg en Optimist» – Jan Teigen

Tommy Tee + Kaveh + Arif + Vaular – «Untitld»

Norges hiphop-far (Tommy Tee) fikk med seg Norges hiphop-storebror (Lars Vaular) og to av landets mest lovende hiphop-sønner (Arif og Kaveh) for å gasse ned årets Spellemannshow med hyptnotiserende rap og fluorescent-tagging. «Untitld» gjorde nok ikke like kolossalt nntrykk som «Takin’ Ova» gjorde i 1998, men viser likevel at norsk hiphop-framtid er selvlysende.

I was a king – «One Of Us»

To år etter at I Was A King slapp I Love It Here, sitt mest polerte (og beste) album til nå, tyder 2014 på at dette kan bli en nokså drastisk stilskifte for bandet i forkant av slippet av deres fjerde plate. «One Of Us» har mye til felles med Anne Lise Frøkedals tidligere band Harrys Gym, og den lar også hennes fenomenale stemme slippe mer fri enn tidligere. En låt som virker beskjeden i starten, men som vokser seg større og lenger inn i hjertet for hver lytt.

Sleeper Agent – «Waves»

Kentuckybandet debuterte i 2011 med det nydelige Celabrasion, som på mange måter forente The Pixies’ uttrykk med fest på en svært appellerende måte. Derfra fikk vi også en av dét års beste gitarpopsingler, «Get It Daddy», som også fikk en del spilletid på kanalen. Nå har de fått internasjonal distribusjon og slipper About Last Night senere i år. «Waves» er mindre fussete enn tidligere, men desto mer blidspent.

Against Me! – «Talking transgender Dysphoria Blues»

Tom Gabel har vært gjennom litt av en prosess siden hans Against Me! Slapp det geniale punkrockalbumet White Crosses i 2011. Han sto frem som transseksuell i 2012, og har nå skiftet navn til Laura Jane Grace, til manges overraskelse. Derimot har ikke dette gått utover låtskrivingen – i tvert i mot har bandets ukesferske Transgender Dysphoria Blues – der hun tar oppgjør med sin egen seksualitet – blitt bandets karrierebeste: Hissig Springsteen-duftende rock med arrig gitarer, sylfrekk tromming og en tekst jeg ikke tør gjengi i tekst her.

Les anmeldelsen av Against Me!-albumet