Ny musikk på P3

Kaja Gunnufsen og Store P er noen av artistene som er lagt til på våre spillelister. Hør låtene, og si hva du mener om de her!

Vi serverer deg seks nye låter til våre spillelister.

Se alle låtene på P3s spillelister.

Vil du være med å bestemme musikken på P3? Meld deg inn i P3s musikkpanel!

Highasakite – «Leaving No Traces»

Highasakite har hatt en eventyrlig utviklingskurve fra å være et hobbyprosjekt til å bli et fullvoksent, sammensveiset band, og det samme kan sies om Ingrid Helene Håviks låtskriverevner, som fra utgivelse til utgivelse vokser seg større, viktigere og bedre. Denne uka slapp bandet sitt andre album i Norge (det første internasjonalt), Silent Treatment, som allerede kan kalles et av 2014s beste album. I produsentstolen sitter Kåre Vestrheim, i førersetet sitter Ingrid Helene Håvik, og bak henne et band av internasjonalt format. Til sammen blir dette en vårt akkurat nå største popband, og «Leaving No Traces» er erkeeksempelet på hvorfor: Catchy, fengslende, skummel og repeatknapp-oppsøkende.

Les anmeldelsen her

Store P – «Vikje være i din verden»

Store P kjenner du kanskje som DJ-en til Lars Vaular eller som en tredjedel av A-Laget. Kanskje har du aldri hørt om han før, men nå er det på tide å åpne ører og hjerte. Med «Vikje være i din verden» leverer bergenseren et ekstremt sterkt bidrag til norsk rap spesielt og norsk musikk generelt. Soloalbumet Regnmannen er rett rundt hjørnet, er en svært sexy affære og et album vi tror også vil kjempe i teten når 2014 skal oppsummeres. En ekstremt god uke for ny norsk musikk.

Les anmeldelsen her

Spring King – «Mumma»

Spring King er bandet til britiske Tarek Musa, og vi oppdaget denne låta på Urørt, pussig nok – en av de svært få britiske bandene som har lagt ut musikken sin der. Artig nok i seg selv – heldigvis er det svært fengende greier de begår også. Vi skal nærme oss et erkeengelsk terreng her,
befolket av band som Kaiser Chiefs (i sine yngre år), Bloc Party og The Subways. Energisk gitarpop uten betenkeligheter eller innvendinger.
«Mumma» gis ut på Transgressive Records, som har band som Foals og Pulled Apart By Horses i stallen.

Jadudah – «When I Sleep»

Man skulle nesten tror at den alternative rocken var død og begravet i 2014, i hvert fall er til lands. Men Tromsøbandet Jadudah vil det annerledes. De har tidligere vært Ukas Urørt og er i løpet av året ute med sitt debutalbum. «When I Sleep» er første smakebit og viser virkelig fram vokalist Helle Larsens kraftfulle stemme og bandets evne til å blande rufsete nittitalls-riff med storslagne stadionrock-akkorder.

Kaja Gunnufsen – «Faen ta»

Kaja Gunnufsen er både kul og rar også lager hun supersøt og naivistisk popmusikk. På «Faen ta» prøver Oslojenta å ta et oppgjør med seg selv for å forstå at hun har det bedre enn de fleste – selv når livet byr på utfordringer. I starten av mars drar Kaja ut på en omfattende Norgesturné med Bendik og har du mulighet er det vel verdt å ta turen for å se vittige Kaja og hennes flinke trubadurer.

Oscar Key Sung – «All I Could Do»

Oceania er på offensiven – og spesielt Australia. Oscar Key Sung fra Melbourne har drevet med både r&b og hiphop med andre prosjekter tidligere, men med «All I Could Do» viser han ikke bare sin beste musikalske side til nå, han står også på egne ben. Låten krever akkurat nok av lytteren til at det blir skikkelig spennende, når sval vokal og nedpitchede samples møter en atypisk og hoppende beat.