Disse tar over P3morgen

P3morgen: Adelina Ibishi (27) og Martin Lepperød (26) blir de nye stemmene i morgenprogrammet til NRK P3.

Nylig annonserte P3morgens nåværende programledere Markus Neby, Silje Nordnes og Ronny Brede Aase at de skulle gi seg.

Onsdag morgen ble det klart at det blir Martin Lepperød og Adelina Ibishi som skal lede P3morgen fra og med januar 2020.

– Vi gleder oss masse til å sette i gang og våkne opp sammen med lytterne, sier Ibishi og Lepperød til P3.no.

FROKOST: Lepperød elsker hardkokt egg til frokost og som lommevarmere. Ibishi liker litt mer gourmet med rødbeter på brødskiven. Foto: Xueqi Pang

– Skrekkblandet fryd

Ifølge de nye programlederne, skal det ikke bli store endringer i kjøreplanen til den nye P3morgen. De forsikrer om at morgenprogrammets formål fortsatt vil være å gi lytterne en god start på dagen.

Ibishi og Lepperød lover god musikk og spennende gjester, ikke ulikt det lytterne kjenner til fra før av, men sier at de ikke er de nye Ronny, Silje og Markus.

– Vi er de nye Martin og Adelina, sier Lepperød.

– Ronny, Markus og Silje har inspirert meg gjennom min radiokarriere, men det blir litt rart hvis Martin og jeg skal prøve å være dem, for det er vi ikke, sier Ibishi.

– Den gamle trioen har gjort dette lenge – Ronny i ti år. Blir dette som å hoppe etter Wirkola?

– Ja, det blir jo det. Det er jo skrekkblandet fryd å ta over etter Ronny, Silje og Markus, sier Ibishi.

– Men samtidig har de laget et så godt grunnlag for hvordan man skal lage morgenradio at vi vet hva som funker og ikke, legger Lepperød til.

Unge morgenstemmer ved frokostbordet

NYTT TIÅR: – Det er et nytt år, nytt tiår og nye muligheter, og jeg håper vi får en mulighet til å vekke folket. Jeg håper folk har lyst til å gi oss en sjanse, sier Ibishi. Foto: Xueqi Pang

Adelina Ibishi kommer opprinnelig fra Sarpsborg og har radioerfaring fra programmet «Norske tilstander», som hun lager sammen med Tete Lidbom. Hun har også sammen med andre P3-profiler ledet P3aksjonen to år på rad.

Martin Lepperød er fra Nesodden og er hentet fra standup-scenen i Oslo. Han er også kjent fra P3-programmet «Karakter», som han lager sammen med Henrik Farley og Jonis Josef.

Lepperød har dessuten skuespillererfaring fra blant annet komiserien «Kongen av Gulset» og «Blank».

Tidligere i høst var også komikeren vikar i P3morgen sammen med Live Nelvik.

– Det var intenst å være vikar, fordi jeg måtte styre radioteknikken. Jeg har aldri vært så svett i mitt liv, men jeg ble overrasket over hvor hyggelige folk er. P3morgen er en av de hyggeligste jobbopplevelsene jeg har hatt, forteller Lepperød.

Han håper at det blir Ibishi som skal styre radioteknikken fremover.

Digger morgenradio

BLI KJENT: – Jeg håper folket der ute tar seg tid til å bli kjent med oss, sier Lepperød. Foto: Xueqi Pang

Både Ibishi og Lepperød forteller at de er morgenmennesker, og at morgenradio er noe de begge ser frem til å lage.

– En ting jeg elsker med morgenradio er at man blir en gjeng – morgenfolket. Lytterne er litt trøtte, vi er litt trøtte, og vi drikker kaffe sammen. Vi er på en måte samlet gjennom P3morgen, sier Lepperød.

– Morgenen er døgnets fredag, skyter Ibishi inn.

Duoen garanterer at humoren vil prege den nye P3morgen også, men én ting lover Lepperød at han ikke skal levere.

– Jeg lover at det ikke blir en stand-up-spalte i P3morgen. Folk skal slippe å våkne opp til stand-up på morgenkvisten på direktesendt radio. Vi skal levere ektefølte historier og god stemning, sier Lepperød.

«Et drømmepar som elsker radio»

Mats Borch Bugge, P3s redaksjonsleder for radio i Oslo, kaller den nye duoen for «et drømmepar», og sier at det er flere grunner til at valget falt på Ibishi og Lepperød.

– Adelina og Martin er knallbra folk og flinke programledere. De har god kjemi og er begge grunnleggende nysgjerrige på folk og ting som skjer rundt oss. Videre har de begge mye erfaring med formidling, henholdsvis fra radio og scene. Også er de jo to unge mennesker med sine utfordringer, akkurat som alle andre. Og de er ikke redde for å dele dem med andre, sier Borch Bugge.

– Hvilke forandringer blir det?

– Vi tar med oss det beste fra det som har vært og lar Martin og Adelina tilføye det de har med seg inn. Så vil vi helt sikkert utvikle oss og skru programmet etter hvert som tiden går. Men vi skal fortsette å lage en god start på dagen for alle som hører på.

NYE VENNER: De to splitter nye programlederne kjenner hverandre ikke fra før av, men latteren sitter løst under deres første pressemøte med P3.no. Foto: Xueqi Pang

To istedenfor tre

– Hvorfor valgte P3 å gå for to programledere istedenfor tre?

– Adelina og Martin har alle de egenskapene vi har lett etter, og på den måten har de alt som skal til for å lage god morgenradio. De ser verden på litt ulikt vis, de er gode formidlere og vil garantert strekke ut hendene sine for å ta imot alle som hører på dem på en varm og ærlig måte, sier radiosjefen.

– Hva skjer med «Karakter» og «Norske tilstander»?

– Vi ønsker selvfølgelig å fortsette med «Karakter», så får vi se om kabalen som handler om Martins arbeidstid går opp. Når det gjelder «Norske tilstander» er dette en hovedprioritet i disse dager. Programmet er kjempeviktig for P3, sier Borch Bugge.

DUO: Martin Lepperød tiltrer i sin første ordentlige «voksenjobb», ifølge ham selv. Adelina Ibishi har litt mer erfaring fra voksenlivet som programleder for P3 i Tyholt. Foto: Xueqi Pang

Siste P3morgen-sending med Ronny Brede Aase, Silje Nordnes og Markus Neby er 20. desember fra Operaen i Oslo.

SE MER: Sjekk ut P3morgens julekalender

LES MER: Ikke til å kjenne igjen: Fra Adelina Ibishi til Lisbeth Salander

LES MER: Se høydepunkter fra fjorårets P3morgen-julefrokost