Ny låt fra Robyn

Robyn gikk rett til topps i iTunes etter tv-besøk. Nå ligger en ny singel ute på nett.

Robyn på besøk hos Skavlan. (Foto: Kyrre Lien, Scanpix)
Robyn på besøk hos Skavlan. (Foto: Kyrre Lien, Scanpix)

Dronningen av elektropop ble listetopp etter å ha vært på besøk i tv-stua. Nå er Robyns nye singel å finne på nett.

«Dancing On My Own» er den fjerde låta vi har hørt fra albumet Body Talk Pt 1, som kommer 14. Juni. Låta er produsert av KLEERUP, og er  en brennende heit syntlåt.

Hør «Dancing On My Own» her.

Til topps etter Skavlan

Skavlan-effekten har blitt et kjent fenomen i Norge. Mange artister velger å tre inn i norske hjem gjennom tv-skjermen på fredagskvelden. Og det å være gjest hos Skavlan, har vist seg å være en svært effektiv måte å markedsføre seg på.

LES: Kongen av musikknorge

Fembot er nummer en

Robyn har nå gjort det samme som flere store artister har gjort før henne. På fredag var den svenske elektropop-artisten på besøk hos Fredrik Skavlan. Samme dag kom singelen «Fembot» ut på iTunes.

Robyn gjorde en god figur i programmet, og fremsto som utrolig søt og sympatisk. Avslutningsvis fremførte hun låten sin til stor applaus fra publikum.

Robyn ligger nå på tredjeplass på den norske topplisten i iTunes. I Sverige ligger låta «Fembot» som nummer en.

SE: Robyn hos Skavlan i NRK nett-tv.

På besøk hos Lydverket

«Fembot» er den første singelen fra albumet Body Talk Pt. 1. Dette er første plate i en serie på tre album, som som Robyn skal gi ut i år.

Robyn var også på besøk flere steder da hun var i Norge. Det var koselig stemning i studio da hun var gjest hos Lydverket og Ruben Gran. Her kan du lese alt om besøket, og høre interbjuet med Robyn.

Robyn fremførte Fembot til stor applaus. (Foto: Kyrre lien, Scanpix)
Robyn fremførte Fembot til stor applaus. (Foto: Kyrre Lien, Scanpix)

Avgjørende effekt

Ida Lyxzen, hos EMI Music, har ansvaret for promotering av Robyn i Norge. Hun tror Robyn hadde fått gode tall i Norge og Sverige uansett. Hun er imidlertid enig i at det er god markedsføring for artister å komme på Skavlan.

– Det er klart det er positivt for artistene. Programmet er en bra plattform, spesielt siden det vises i to land.

Lyxzen mener videre at det å komme på tv samtidig som et plateslipp, er viktig for salgstallene.

– Det er mange faktorer som spiller inn. Men det er klart det har en avgjørende effekt å komme på tv i to land, samtidig som musikken slippes. Særlig hvis artisten gjør en bra fremtreden, har dette en effekt på salget av plater og singler.

Flere på topp

En annen artist som har dratt nytte av sitt besøk hos Skavlan er Cheryl Cole. Hun var gjest på programmet sist uke. Cole ligger nå som nummer en på den norske listen med låten «Fight For This Love». På den svenske topplisten finner vi Cole på andreplass.

Andre store artister som har vært på besøk hos «talkshow-kongen» er for eksempel Rihanna og Jay-Z.

Bonus – Se Fredrik Skavlan intervjue Jay-Z her: