OnklP har blitt pappa – er festen over?

Hva skulle Pål «OnklP» Tøien drevet med om det ikke var musikken? Vi har sendt ham til karriereveileder.

Som nybakt far mener Pål «OnklP» Tøien selv det er på tide å se på flere muligheter karrieremessig. Tidligere livsstil med turneliv og festing lar seg ikke umiddelbart kombinere med bleieskift og våkenetter.

Men som han selv sier i Glir Forbi – «en ni til fem kommer ikke på tale». Noen kontorrotte med stemplingsur blir onkelen pappaen aldri.

  • I P3s nye podkastserie Karriereveilederen sender Christine kjente, norske artister inn til coach og karrieveileder Elaine Bloom.
  • Først ut er OnklP, som trenger flere bein å stå på når han nettopp har dannet familie.
  • Andre artister er Sandra Lyng, Ingrid Helene Håvik, CLMD, Hkeem, Kaja Gunnufsen og Marion Ravn.
  • Målet med serien er å finne ut hva artistene kunne jobbet med dersom de ikke skulle drevet med musikk, eller hva de kan drive med på siden av artistkarrieren.

Derfor må coach og karriereveileder Elaine Bloom finne ut hva han er opptatt av, hva han brenner for – og hvordan dette kan overføres til en alternativ bransje. Uten å ta fra ham friheten.

Hør hele samtalen i podkast her!

Den nye livssituasjonen gjør at han ikke gidder å kaste bort tid på party. Med en baby i hjemmet føler han seg enda mer fokusert på arbeidslivet enn han noensinne har vært.

– Nå, j*vler, nå skal det jobbes!

Arkitekt vs. grafitti

Da Pål var liten var planen å bli arkitekt, noe han tok med seg til videregående skole på tegning, form og farge. Da grafittibølgen kom til Lillehammer, var det også en vei å gå for et ungt hiphop-hode. Men tross talent med kullstifttegninger ble han aldri særlig flink. Etter videregående begynte han på reklameskole i Oslo, som var mer et påskudd for å flytte til byen.

Men som kjent etablerte han seg som artist allerede som 19-åring, og da ble det ikke tid til noe undervisning.

– Jeg fullførte ikke skolen, og så ble det full rock’n roll.

Men hva skal han drive med?

Hver gang livet har bydd på opp- eller nedturer er det skriving OnklP har tydd til. Det er også i stor grad tekstene hans som blir trukket fram som hans store talent, i tillegg til det å kunne lage show. Så kanskje er det forfatter han skal bli?

– Det har jeg tenkt på en del, faktisk!

OnklP har lyst å skrive en krim en dag, men mangler fortsatt en morder. La oss håpe han finner en!

Se P3 Spanderer med OnklP i Kulturkirken Jakob!

OnklP drømmer om å skrive krim. Foto: Elise Vatsvåg, VRANG produksjon/NRK
OnklP drømmer om å skrive krim. Foto: Elise Vatsvåg, VRANG produksjon/NRK