Onsdag fyller de Rockefeller

Vinn billetter til konsertene!

Oslo Ess var en av fem finalister i fjorårets Urørtfinale. Selv om de ikke gikk til topps, har de gjort braksuksess de påfølgende 11 månedene – og 21. desember spiller de to utsolgte konserter på Rockefeller i Oslo. I tillegg ble de nylig nominert til Spellemann i klassen rock.

– Det å være med i Urørtfinalen gjorde at vi fikk et navn allerede før debutskiva vår ble sluppet, og var et springbrett vi ikke ville vært foruten, forteller vokalist Åsmund Lande.

Les om flere band som har gjort suksess etter at de var med i Urørtfinalen nederst i saken!

Han ser tilbake på et år som blant annet har bydd på over 80 konserter – et år hvor ingen norske band hadde flere festivalspillejobber enn Oslo Ess. Til tross for spillemengden har vokalisten på ingen måte blitt blasert – og mimrer med glede.

– Det konsertmessige høydepunktet kom på Slottsfjell i sommer. Vi skulle spille klokka fire på dagen en torsdag, og Ingrid Olava spilte før oss. Da vi kom satt det kanskje 6000 personer og så på henne, men de forsvant for å se andre band da hun var ferdig. Da jeg gikk på scenen, skjønte jeg at alle folka, og flere til, hadde kommet tilbake. Det var helt vilt å spille for 7000 fornøyde folk på dagtid en torsdag i Tønsberg, oppsummerer han.

Dobbeltgig på Rockefeller

Selv om festivalsommeren er over for lenge siden, er det ikke noe mindre hektisk for Oslo Ess. I januar spiller de 25 konserter rundt om i Norge – men før den tid står dobbeltkonsert i Oslos storstue Rockefeller 21. desember for tur.

– Vi skal spille to konserter der den dagen. Et akustisk sett tidlig på kvelden, og etter to oppvarmingsband spiller vi et vanlig sett. Vi skal prøve å ikke få fullstendig overtenning, men kan garantere at konserten blir en bombe, sier Åsmund.

Vinnerne av konsertbillettene har nå blitt trukket.

Konserten er bandets første som headliner på Rockefeller – og de kommer til å fremføre nytt materiale.

– Vi kommer til å spille noen låter fra den kommende skiva vår.

Bandet følger opp debuten Uleste Bøker og Utgåtte Sko med et nytt album i juni. Den første singelen slippes vil vinteren.

Oslo Ess vokalist Åsmund. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Oslo Ess' vokalist Åsmund Lande . (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Team Me i medvind

Også Team Me har gjort det stort det siste året. Indieorkesteret har riktig nok skapt trøbbel med låttittelen «With My Hands Covering Both Of My Eyes I Am Too Scared To Have A Look At You Now», men har også gitt ut et av årets beste norske debutalbum, fått hederlig omtale i utenlandske medier og gang på gang levert knallbra konserter.

Se:Team Me på Lydverket

For to år siden var de med i Urørtfinalen.

– Da hadde jeg ikke en gang et band. Det satte jeg sammen etter at jeg hadde fått vite om finaleplassen, forklarer vokalist Marius Drogsås Hagen – som altså startet Team Me som et soloprosjekt. 

I et intervju med Urørt tidligere i år fortalte Hagen at han ikke hadde noen ambisjoner for Team Me før den dagen.

– Urørtfinalen ble det nødvendige sparket i rævva for vår del. Etter finalen begynte det plutselig å komme konsertforespørsler, og vi skjønte at vi måtte satse på dette prosjektet.

I oktober fikk vi høre et håndfast resultat av satsingen. Albumet «To The Treetops» ble mottatt med jubelbrus av både anmeldere og publikum. Takket være den glimrende skiva. Team Me er i år nominert til Spellemannpris i klassen pop, samt for årets nykommer i konkurranse om stipend fra Gramo.

Team Me på Lydverket (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Team Me er en av årets største norske debutanter. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Flere med suksess

* Lars Vaular: Karrieren til bergenseren har skutt fart etter finaledeltagelse i 2009. Med sitt særegne uttrykk har han posisjonert seg ikke bare som landets fremste rapper; men også som en av våre aller beste artister, uansett sjanger. I fjor vant han Spellemann for årets hiphopalbum – og var i tillegg nominert i tre andre kategorier. I år er han nominert til årets tekstforfatter og i hiphop-klassen.

Se hans ferskeste musikkvideo:

* John Olav Nilsen & Gjengen: Også dette bergensbandet deltok i Urørtfinalen for tre år siden, og i etterkant har de utviklet seg til å bli et av norges beste liveband. For debutplaten fra 2009 fikk de flere «årets beste»-priser i tillegg til Spellemann i klassen rock. Årets album Det nærmeste du kommer har også høstet en del gode kritikker.

Se dem fremføre «Skrekkfilm» fra Lydverket tidligere i år:

* Kvelertak: Stavangergutta kom på en knepen andreplass i Urørtfinalen 2010, og like etter begynte snøballen å rulle. Debutalbumet ble hyllet som årets beste av flere norske musikkredaksjoner, og har også gjort stor suksess i utlandet. Nylig ble de tildelt pris for å være amerikanske Itunes’ metalnykommer av året.

Lydverket fulgte Kvelertak på turné i England da ting var i ferd med å ta av:

* Proviant Audio: 19 år gamle Mathias Stubø er at av norges mest lovende produsenttalenter. Låta han deltok i Urørtfinalen 2010 med, «High Five», var å finne på årets album Real Love Tastes Like This, som ble belønnet med terningkast seks blant annet fra Lydverket. 

*Ida Maria: Urørtvinneren 2008 har fått god innpass på det amerikanske markedet. Låta «Keep Me Warm» ble tatt med i en dramatisk scene i Greys’ Academy. Ida Maria møtte veggen i 2009, men har det siste året gjort comeback med nytt album og gjenopptatt turnévirksomhet.

* Katzenjammer: De fire jentene i Katzenjammer kapret tredjeplassen i Urørtfinalen 2008, og har siden gitt ut to album og herjet listene blant annet i Tyskland i tillegg til her hjemme.

* Pirate Love: Oslobandet var med i Urørtfinalen 2008. De har i manges øyne gitt ut et av de beste norske albumene i 2011, og er i stadig uttrykksmessig utvikling både live og på plate.

* Donkeyboy: Drammenserne var med i Urørtfinalen 2006, mens deres karrierepeak kom i 2009. Da lå de to singlene «Ambitions» og «Sometimes» på første- og andreplass på VG-lista; et meritt kun The Beatles har klart før dem. I tillegg fikk de tre Spellemannpriser for albumet Caught In a Life.

*Superfamily: Har hatt flere radiohits, samt fått Alarm- og Spellemannpriser etter at de var med i Urørtfinalen 2006. For tiden jobber de med sitt fjerde album.

20. januar møtes Mikhael Paskalev, Overthrow, Lemâitre, BENDIK og Autolaser i Urørtfinalen 2012. Bli bedre kjent med dem her.

Hvem er din Urørtfavoritt? Legg gjerne igjen en kommentar under!