P3 Spanderer: Sandra Lyng

«Play My Drum» ble fremført på VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen, ti år etter at Sandra Lyng sto på samme scene. Se henne fremføre sommersmashen akustisk!

Mosjøværingen møter oss på Akershus Festning med et smil. Hun tar fort regien med gitarist Jesper Hasnaoui og saksofonist Jørgen Lund Karlsen, skisserer ut en plan, og vips, en flott P3 Spanderer-innspilling er i boks.

P3-listede «Play My Drum», en låt P3s musikkprodusenter omtaler som «tidsriktig saksofonlinjer, halsbrekkende stekepartier og tropisk gitarklimpring», skal fremføres.

Hvordan var det å spille inn one-take-opptak?

– Det var skikkelig artig fordi man får en sjanse til å gjøre det bra. Og det var gøy å ha med saksofonist og gitarist.

Kontrasten er stor fra den offisielle videoen?

– Denne tok tre minutter, den andre i Maldivene tok tredve timer. Men det er jo helt nydelig her i dag, jeg likte å spille inn her godt.

Kan du fortelle hva låten handler om?

– Den handler om … at du skal spille på tromma mi. Du får finne ut selv hva tromma betyr. Det kan defineres som man vil. Det kan være snakk om en fysisk tromme, en mental tromme. Eller rævtromma.

Sandra Lyng avbildet under P3 Spanderer-innspilling på Akershus festning. Foto:  Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3
Sandra Lyng avbildet under P3 Spanderer-innspilling på Akershus festning. Foto: Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3

– Noe av det største jeg gjør

Titusener skal se deg opptre på Skandinavias største gratiskonsert, og du skal turnere med Topp 20-toget. Hva slags forhold har du til arrangementet?

– Jeg er oppvokst med Topp 20-musikken. Det var den lista man gikk etter da man skulle laste ned musikk eller kjøpe singler. Å være med på dette er veldig kult, for ti år siden fremførte jeg «I morgen» sammen med Whimsical og Kleen Cut. Jeg husker at det var veldig stort. Nå, på tiårs-jubileet, skal jeg fremføre «Play My Drum». Det her kommer til å bli noe av det største jeg gjør. Gleder meg veldig!

Hva gjør du for å roe nervene før en såpass stor begivenhet?

– Jeg skal spille i Kristiansand tidligere på dagen, jeg må ta helikopter for å rekke showet. Det er viktig å stille opp for de fem tusen som møter opp i Kristiansand.

Sandra Lyng spiller på VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen. Foto:  Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3
Sandra Lyng spiller på VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen. Foto: Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3

Hemmelighetsfull før Topp 20

Hvem gleder du deg til å henge med på backstagen og hvorfor?

– Det er alltid like gøy å møte den gamle Pass It-gjengen, Nico D og de der. Det var på en måte der jeg startet karrièren som sekstenåring. Alltid koselig med gjenforening med den gjengen. Også manageren min, det er gøy å henge med ham, faktisk.

Ifølge ryktene blir din opptreden en relativt storslått seanse. Kan du avsløre litt hva som er tenkt?

– Jeg har egentlig ikke lyst til å avsløre for mye…

Kan det være i tråd med det som er spilt inn i dag?

– Ja, det kan det, smiler Sandra Lyng som har planen fremover fylt opp med spillejobber.