VIDEO: P3aksjonen er i gang!

Niklas gleder seg til å være sammen med vennene sine i 80 timer. Ronny både gruer og gleder seg til folk som banker på veggene natt til søndag.

Klokka 15.00 gikk Silje Reiten Nordnes, Ronny Brede Aase, Niklas Baarli og Mathias Nylenna inn i buret i Spikersuppa i Oslo.

Der skal de sende direktesendt radio i 80 timer, og målet er å samle inn så mye penger som mulig til Amnesty som blant annet arbeider for bedre rettigheter for lesbiske,homofile,bifile og transer.

Nå er showet i gang og du kan se hva som skjer i buret til enhver tid her!

Det blir 80 timer med radiounderholdning, konserter, auksjoner og god stemning! Deltagerne gleder seg stort, men er også klar over at 80 timer sammen i et bur vil by på utfordringer.

Les også: Derfor bør du støtte årets P3aksjon.

Jo Nesbø

På et eller annet tidspunkt så tror jeg det klikker litt inni hodet vårt.

– Jeg gleder meg mest til å stå i studio med Ronny, Silje og Niklas og bare se hva som skjer. Når man lager radio i 80 timer i strekk, på et eller annet tidspunkt så tror jeg det klikker litt inni hodet vårt. Alt kan skje!, sa Mathias før han gikk inn i buret.

Hvem tror du at du blir mest lei av inne i huset da?

– Det må nok bli Niklas..Men det er fordi jeg jobber sammen med han hver dag til vanlig i Verdens rikeste land, og nå skal vi bo sammen i over tre døgn.

Kvalitetstid

80 timer sammen med vennene sine er jo helt konge!

Niklas på den andre siden gleder seg til å tilbringe kvalitetstid med de beste folka han vet om.
– 80 timer sammen med vennene sine er jo helt konge! Og jeg og Mathias har kjøpt oss en bok som vi skal lese sammen. Det blir deilig å støtte en god sak og bygge opp karma-kontoen. 

Niklas og Mathias har begge gått til innkjøp av Jo Nesbø – Snømannen, og håper det er en eiendel som kommer godt med i buret.

– Det er den andre boka jeg leser, og den aller første boka jeg kjøper sjøl. Jeg aner ikke hvorfor jeg kjøpte akkurat den, men det blir bra!, sa Niklas fornøyd før han gikk inn i buret.

P3aksjonen 2012. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
P3aksjonen 2012. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Lite søvn

– Jeg tror det kommer til å bli skikkelig folkehøgskole-stemning, sa Silje, som mener at hennes svakeste punkt under aksjonen er at hun har en “rygg-kink”. 

Alle programlederne var i hundre da de sparka P3aksjonen i gang med Blood Command i studio, men de er også klar for at det kan bli harde tak med over tre døgn på radio.

Mathias mener at hans akilleshæl er at han trenger mye søvn, og han håper han greier å få nok tid på puta.

– Jeg sliter alltid litt mer enn andre når jeg er på festivaler og sånn. Jeg vet at jeg sliter når jeg ikke får nok søvn.

De kommer til å komme rett fra en hyggelig bar i nærheten etter å ha drukket 38 fernet-shots.

Ronny tror at natt til søndag blir det mest kritiske tidspunktet for gjengen.

– Den største utfordringa blir nok de folka som kommer til å stå utenfor vinduet vårt og banke på natt til søndag. De kommer til å komme rett fra en hyggelig bar i nærheten etter å ha drukket 38 fernet-shots. Så ser de at det er folk her og tenker at det er en lur ide å banke på.

Du kan se alt som foregår i buret hele tida på p3.no!