Her er de nominerte til P3 Gull 2016

P3s musikksjef, Mats Borch Bugge, mener norsk musikk står sterkere enn noen gang.

Det er ikke lenge igjen før den fjerde utgaven av P3 Gull sparkes i gang på Sentralen i Oslo og direkte på moderkanalen NRK1. 26. november skal det norske musikkåret hylles og en vinner skal kåres i fire kategorier: Årets liveartist, Årets låt og Årets nykommer, samt den gjeve P3-prisen.

Christine avslørte alle de 15 nominerte til årets P3 Gull.

– Aldri hatt flere navn på blokka

Jury-formann på fjerde året og musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, mener norsk musikk står sterkere enn noen gang. Det har ført til lange og gode diskusjoner innad i juryen.

– Vi har aldri tidligere hatt flere navn på blokka. Det er mange som har stått ut – enten med gode låter, rivende opptredener eller formidabel suksess. Vi har kommet frem til nominasjoner vi mener er svært fortjente og gleder oss til å feire P3-gullet i år!

ÅRETS LIVE

Kvelertak
Higasakite
Karpe Diem
Sondre Justad
Aiming For Enrike

ÅRETS NYKOMMER

Dagny
Cezinando
Alan Walker
Julie Bergan
Anna Of The North

ÅRETS LÅT

Alan Walker – «Faded»
Julie Bergan – «Arigato»
Sondre Justad – «Riv i hjertet»
Tomine Harket & Unge Ferrari – «Nostalgi3Millioner»
Karpe Diem – «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din»

NB! Årets nykommer kåres av en jury, mens kategoriene årets liveartist og årets låt stemmes fram publikum. AVSTEMNINGEN ER NÅ AVSLUTTET.
 

Hvem blir Årets nykommer?

Cezinando, Julie Bergan, Alan Walker, Dagny og Anna Of The North har alle mulighet til å stikke av med prisen den 26. november.

– Julie, din samboer Astrid S vant jo i fjor. Er det året ditt i år? spurte Christine.

– Siden det var hennes tur i fjor, så er det min tur i år, svarte Julie Bergan lurt, men jeg har noen veldig verdige konkurrenter.

– Jeg har aldri blitt nominert til noen ting jeg, så dette er sjukt kult! Og endelig hører folk i Norge på oss, sa Anna Lotterud, den ene halvdelen av Anna Of The North.

Her er de nominerte til Årets nykommer! Fotomontasje: Kim Erlandsen, NRK P3
Her er de nominerte til Årets nykommer! Fotomontasje: Kim Erlandsen, NRK P3

Sondre Justad er nominert til Årets låt med «Riv i hjertet»

– Nei, ka faen? Er det sant? sa en overrasket Sondre til programleder Christine da hun avslørte nyheten.

Cezinando var på plass i studio og sang (!), ikke rappet, en egen versjon av «Riv i hjertet».

– Det er noe helt spesielt å sitte i samme rom som noen som synger en låt man selv har skrevet. Det var like før det kom en tåre. Det var veldig troverdig og som om jeg hørte teksten på en annen måte. Tusen takk, Cezinando!

Sondre Justad sin "Riv i hjertet" er nominert til Årets låt. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3.
Sondre Justad sin «Riv i hjertet» er nominert til Årets låt. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3.

Tomine Harket og Unge Ferrari er nominert til Årets låt med «Nostalgi3Millioner»:

Tradisjon tro skal alle de nominerte til Årets låt covres direkte på P3. Denne gangen var det Sondre Justad som tok for seg «Nostalgi3Millioner».

– Vi skal ha øyekontakt hele tiden, sa Unge Ferrari til Sondre før han satte i gang.

Da siste akkord på piano var spilt, lot ikke reaksjonene vente på seg.

– Jeg har gåsehud over hele meg! Det var vanskelig å ikke begynne å grine, kom det fra en tydelig rørt Tomine Harket.

– Det var et litt sånn «Hver gang vi møtes»-øyeblikk, tilføyer Unge Ferrari.

Unge Ferrari og Tomine Harket sin "Nostalgi3Millioner" er nominert til Årets låt. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Unge Ferrari og Tomine Harket sin «Nostalgi3Millioner» er nominert til Årets låt. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

«Arigato» er nominert til Årets låt

Med en nominasjon til Årets nykommer allerede i boks, ble Julie Bergan overrasket med enda en potensiell pris: Årets låt for «Arigato». Henrik The Artist, en fjerdedel av DJ-kollektivet Rytmeklubben, hadde fått i oppgave å lage en remiks av låten. Resultat falt i smak.

– Fyttikatta, for en kul remiks. Jeg vil gi ut denne, jeg likte den så godt!

Julie Bergan er nominert til Årets låt. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Julie Bergan sin «Arigato» er nominert til Årets låt. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Alan Walker er nominert til Årets låt med «Faded»:

I den anledning covret Aiming For Enrike, som er nominert til Årets live, låten direkte på P3. Og selv om «Faded» har over 700 millioner visninger på YouTube, hadde den gått bandet hus forbi.

– Jeg hadde ikke hørt den før og ikke Tobias heller, sa Simen etter opptredenen, til de andres forbauselse.

Alan Walker er nominert til Årets låt. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Alan Walker er nominert til Årets låt. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Slik blir showet

Den tidligere P3morgen-duoen Live Nelvik og Ronny Brede Aase gjenforenes for å lede det stjernespekkede showet og i ekte P3 Gull-ånd vil du bli servert storslåtte opptredener fra mange av de som har preget norsk musikk det siste året.

På scenen dukker nemlig Alan Walker opp, som nylig passerte 1 milliard strømminger på YouTube. Det samme gjør mannen som ble kåret til Årets Urørt, Cezinando. Både Astrid S og Matoma er for tiden på turné i USA, men tar en pause fra livet på veien for å underholde P3s publikum. Dagny trosser stemmetrøbbel og er klar for en eksklusiv opptreden og Julie Bergan tar med seg superlåten «Arigato» og lover å overraske publikum med nye, kule elementer i showet.

Vil du være med på P3 Gull? Følg med på P3s sosiale medier, nett og radio for å vinne billetter eller se det hele på NRK1 26. november.

MIMRE: Det beste fra P3 Gull

ÅRETS LIVE

Kvelertak
Norges mest hardtarbeidende liveband? Kvelertak stiller langt framme i køen. Rogalendingene sprer sin nekromantiske rock fra stadig flere internasjonale scenekanter, og med tre bunnsolide utgivelser i taska blir det stadig vanskeligere å krangle på at dette er Norges største og viktigste band innenfor den mest hardtslående sjangeren.
https://youtu.be/Vjp1qB2Nlns

Highasakite
Med den mildt sagt begavede vokalisten Ingrid Helene Håvik i front har Highasakite gang på gang utvidet fanbasen sin gjennom målrettet konsertvirksomhet – både her hjemme og utenfor landegrensene. Gruppens kompromissløse tilnærming til popmusikk (og hva begrepet kan romme) er sjelden vare, helt enkelt.
https://youtu.be/mkfBkRNoXQw

Karpe Diem
Der mange rapartister nøyer seg med en måtelig engasjert DJ, går Karpe Diem all in også som liveartister. Something Sally har vært gruppas husband i en årrekke, og det er kombinasjonen av energisk spilleglede, showmuskler og verbal presisjon som gjør at disse gutta er blant landets beste utøvere og kan selge ut tre Oslo Spektrum-konserter på rappen.
https://youtu.be/YAQliLLQUAA

Sondre Justad
Vår mann fra Henningsvær ga karrieren sin et ekstra dytt med en fabelaktig opptreden på tidenes første P3 Gull. Siden da har han perfeksjonert kvalitetene sine: Herlige låter, ditto formidlingsevne og en stemme som evner å forene sårbarhet og jubel, gjerne i én og samme samme stavelse.
https://youtu.be/r5Qx9ChaI8M

Aiming For Enrike
Tospannet med det pussige navnet er ikke de mest kjente blant årets nominerte. Snarere tvert imot. Men gitarist Simen Følstad Nilsen og trommis Tobias Ørnes Andresen utgjør en helt usannsynlig rå duo når de står på en scene. Umulig å klassifisere, men la oss kalle det intens, lynskarp og potensielt livsendrende musikk med utgangspunkt i gitar og trommer.

 

ÅRETS NYKOMMER

 
Dagny
Tilsynelatende ut av det blå serverte da ukjente Dagny kremlåten «Backbeat» på tampen av fjoråret, og EPen hun ga ut i høst viser at det er mer der den kom fra. I disse dager er hennes livsbejaende poprock i ferd med å ta av på ordentlig ute i den store verden.
https://youtu.be/7YWzSG8m1ZM

Cezinando
Tidligere i år vant han fullt fortjent Urørtfinalen. Tiden etter det har den sjarmerende og verbalt begavede 21-åringen Kristoffer Cezinando brukt på å vinne hjertet til de fleste med interesse for rap her til lands. Cez 4 prez!
https://youtu.be/GVIKzVvOUeU

Alan Walker
Du trenger ikke engang et fjes for å bli en global popstjerne i 2016. Ingen illustrerer dette bedre enn det norsk-britiske fenomenet Alan Walker, som har vokst seg ut av gutterommet i Fana og inn i ørene til mange hundre millioner lyttere på rekordtid. Og ennå er eventyret så vidt i gang.

Julie Bergan
Venninnen Astrid S slo kanskje gjennom først, men Julie Bergan har virkelig meislet seg ut en egen identitet. Hun er rå, frekk og har en markant urban slagside i musikken sin. Noen artister innehar den berømte stjernefaktoren, og Bergan er utvilsomt en av dem.
https://youtu.be/aypvaKVhCRk

Anna Of The North
Duoen Anna Of The North består av Anna Lotterud og produsenten Brady Daniell-Smith. Sammen lager de delikat, luftig og detaljrik elektropop som ikke bare vekker berettiget oppsikt på de kuleste musikksidene der ute, men som i tillegg sikret dem oppvarmingsjobb for Kygo tidligere i år.
https://youtu.be/bgqk8ncCnUc
 

ÅRETS LÅT

 
Karpe Diem – «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din»
Blant alle låtene fra Heisann Montebello-prosjektet er det kanskje «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» som slår aller hardest, både lyrisk og musikalsk. Magdi og Chirag bekrefter sin posisjon som overlegne ordsmeder, og duoen knar det norske debattklimaet ned til fem intense og tankevekkende minutter.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0f1E7Qnm_Sc&w=100&h=100]

Sondre Justad – «Riv i hjertet»
Han berørte mange med debutsingelen «Nu har du mæ», Sondre Justad. Men lofotværingen lodder et enda større dyp med storslåtte «Riv i hjertet», der boblende livsglede og ettertenksom melankoli river i hver sin del av et rørt lytterhjerte.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Way1kOK1szk&w=100&h=100]

Alan Walker – «Faded»
Den maskerte og lett mystiske karen fra Bergen har brukt det siste året på å bli en vaskeekte verdensstjerne, og den melodiøse og uimotståelige singelen «Faded» er hans hittil største suksess. Selv bysbarnet Kygo må se seg forbikjørt hva strømmetall og videovisninger og videovisninger angår. En låt med mye lim.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=60ItHLz5WEA&w=100&h=100]

Julie Bergan – «Arigato»
«Arigato» er det japanske ordet for takk, men i Julie Bergans største hit så langt må det tolkes i betydningen «takk for nå» til en brysom kjæreste. Telemarksartisten har uansett fått sitt store – og høyst fortjente – gjennombrudd med denne svært fengende popgodbiten.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zfHMiamJ4rs&w=100&h=100]

Tomine Harket & Unge Ferrari – «Nostalgi3Millioner»
Norskspråklig r&b har plutselig blitt en sjanger å regne med, mye takket være den dynamiske duoen Tomine Harket og Unge Ferrari. Den nydelige balladen «Nostalgi 3Millioner» tar for seg den trøblete kjærligheten med en presisjon og troverdighet som er uvanlig, uansett musikkstil.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vQh0f-2W_M8&w=100&h=100]