Avstemningen er avsluttet.

Nord-Norges store sønn har siden debuten i 2014 blitt en av landets mest folkekjære artister. Han er – godt hjulpet av bandmedlemmene Lars, Kjetil, Runar, Sjur og Nicolay – særlig kjent for å overbevise i konsertsammenheng. Få, om noen, spiller flere festivaler rundt om i Norge enn denne gjengen; tidligere har de spilt opp mot 40 festivaler på en sommer – i år klokket de inn på «bare» 29. I år har Sondre og bandet er nå klare for å konkurrere om P3 Gull-tittelen som Årets liveartist. Vinneren avsløres på P3 Gull den 30. november klokka 21.25.

PS: Du kan stemme så mange ganger du vil, helt fram til tirsdag 12.november klokka 13:00!

Sondre Justad

BESTÅR AV: Sondre Justad + Lars Haug Nilsen, Sjur Husom Vonen, Runar Nybø, Nicolay Tangen Svennæs og Kjetil Bjelvin.
FRA: Henningsvær.
ALDER: 29 år.
DEBUT: 2014.

  • Helt i starten av karrieren var turnélivet litt for spennnede for noen i gjengen. Etter deres aller første konsert hadde et ikke navngitt bandmedlem det så gøy at han forsov seg til avreise og måtte betale 6500 kroner for å komme seg hjem fra Finnmark.
  • I april 2018, da Sondre skulle spille sin største egne konsert noensinne på det tidspunktet, foran 3500 publikummere i Bodø, tok lysmikseren fyr midt under konserten.
  • Felleskap har alltid stått sterkt. Et eksempel er at lastebilen med utstyret ble parkert inne etter fjorårets turnéavslutning på Sentrum Scene. Da samlet de en gjeng, deriblant tilfeldig forbipasserende, og fysisk løftet bilen bort så de kunne komme inn i lastebilen.