Cezinando - Barn av Europa

På sin egen sti

Urørtvinneren leverer et snedig og variert minialbum.

CEZINANDO_ROSA_sRGB_SKJERM

En chilla type med mange tanker. Rapper Cezinando har en personlighet som er vanskelig å ikke legge merke til, og nå har Oslo-artisten levert et godt sammensatt album med Barn av Europa hvor ordlek, stilige beats, og aparte tilnærming er nøkkelord.

Illeig, Årets Urørt-vinnerens faste produsent, lager låter som kler Cezinando. I Outkast-ånd får vi spacea futuristiske beats: Rapperen, som er dyktig på refreng og melodi, varierer mellom hyper- og henslengt-modus.

Se: P3 Spanderer med Cezinando

Førstesingel “Blinkesko/Video” er en energibunt av en låt som retter blikket på kommunikasjon. “Fritidsaktiv” kunne ha vært et outtake fra et Dungeon Family-album der den funky grooven driver fram sporet til neste låt: “Ingenting R Nok” med finfine strykere og med en tekst som belyser at ja, ingenting er nok, mer vil ha mer.

«Botanisk hage»:

Fra hektisk til rolig. Midtveis i minialbumet får vi pene “Botanisk hage”, en ballade som handler om “din sjanse til å tilbringe meningsfull tid med naturen, men alt er menneskeskapt og stammer fra en idé noen hadde”, som Cezinando forklarer til 730.

Ivrige “Limbo m/Lindmo” skifter bane tilbake til det ekstroverte, i alle fall lydmessig. “Pixl3rt” er en hodenikk-fremkallende sak – bare ren groove. Minialbumet rundes av med den deilige piano-lekne balladen “Usynlig”, undertegnedes favorittspor som kommer til å passe perfekt til lyden av feinschmecker-pølser som sprekker på engangsgrillen i sommermånedene.

Vekslingen mellom frenetisk funky og det fredfulle er vellykket. Cezinando tilbyr noe friskt. Med hell.

Ali Soufi