Avtaler i boks for Carnival Kids

Urørtfinalistene har fått publiserings- og bookingavtaler, og spås et lysende 2014.

Carnival Kids, som deltok i Urørtfinalen i slutten av januar, har signert publiseringsavtale med Warner/Chappell Music – som fra før har blant andre Kvelertak i stallen. Avtalen innebærer blant annet at selskapet kommer til å jobbe for å få bandets låter inn i filmer, TV-serier og reklamer, og at de tar seg av rettighetsjobben rundt materialet.

– Betyr mye

– På LIPA ble vi opplært til at det var vanskelig å få i boks en sånn avtale, så vi er veldig fornøyde. Håpet er selvsagt at Warner/Chappell klarer å få en av låtene våre inn i en kul film eller et spill, sier vokalist Eric Molumby i Carnival Kids.

Avtalen er ikke en platekontrakt. Warner/Chappell kommer til å sitte på rettighetene til selve låtene til bandet – men ikke den ferdig innspilte versjonen.

– En slik avtale betyr mer for oss enn en standard platekontrakt ville gjort, sier Molumby.

Bandet har også signert en avtale med det norske bookingsselskapet TimeOut Agency & Concerts.

– Det er veldig godt å få på plass et apparat rundt oss i tillegg til manageren vår. Det er godt for oss å slippe å drive med alt papirarbeidet rundt, og heller kunne fokusere på musikken, sier vokalisten.

Se Urørtfinalen i reprise her.

– Kan nå langt

Stine Lieng er A&R i Warner/Chappell, og har stor tro på sin ferske signering.

– De kan nå så langt de bare vil. Vi kommer til å gjøre alt som står i vår makt får hjelpe dem på veien mot toppen. De er sterke låtskrivere, dyktige musikere og er et veldig hardarbeidende band som – allerede før de har albumdebutert – har opparbeidet seg et solid liverykte. De imponerer hver eneste gang de spiller live, sier hun.

Carnival Kids består av Eric Molumby (vokal), Andreas Westhagen (trommer), John Stark (bass) og Jethro Fox (gitar), og møttes da de studerte ved musikkskolen LIPA i Liverpool. De har allerede fått mye skryt for sin stadionvennlige, hardcore-influerte rock, blant annet fra dommerne i Urørtfinalen.

Les et større intervju med Carnival Kids her. 

– Dere kan begynne å leve av musikken i morgen! Jeg elsker amerikansk punkrock, radiorock, eller hva man skal kalle det – og dere nailer det. Låta er fint produsert, og funker også veldig bra live. Dessuten er Andreas min nye favorittrocketrommis, sa Tarjei Strøm fra (blant annet) Datarock under finalen.

P3s musikksjef Mats Borch Bugge var også imponert.

– Du er en gave av en frontfigur, og dere fyller et tomrom i norsk musikk, sa han til vokalist Eric Molumby etter at Carnival Kids hadde spilt sitt finalebidrag.

Legendarisk produsent

Carnival Kids skal spille inn sitt første album i august, med Bill Stevenson fra Black Flag i produsentstolen.

– Det blir helt sykt. Han er en av heltene våre, og måneden der borte blir kombinert ferie og bandjobbing. 2014 ligger an til å bli vårt aller beste år, sa det norsk-britiske bandet til P3 i et intervju i forbindelse med Urørtfinalen. 

Det hardtarbeidende bandet er godt forberedt.

– Sist uke var vi i studio i Oslo og jobbet frem sju-åtte nye låter. Nå har vi rundt tjue låter vi kommer til å ta med til studio i Colorado, hvor vi nok kommer til å spille inn rundt 12 av dem.

 Spiller på Slottsfjell

Black Flag er blant Carnival Kids sine favorittband, og både produsenthjelp fra anerkjente Stevenson og de nye avtalene kan forhåpentligvis hjelpe dem å realisere rockedrømmen.

– Håpet er jo å kunne leve litt komfortabelt takket vært musikken, har de tidligere uttalt til P3.

De siste årene har halve bandet bodd i Oslo og halve i Liverpool. Nå er de to engelskmennene i ferd med å flytte til Norge for å fokusere helt og fullt på musikken.

Kommende uke spiller Carnival Kids på Bylarm i Oslo. I sommer kan du se dem spille blant annet på Slottsfjell.

Se Carnival Kids spille «What To Do When Awake Within A Dream» under Urørtfinalen: