Radiomaraton på P3aksjonen

Live, Ronny og Ken er klare til dyst.
LES: Verdens største dugnad | Ken til Sudan

– Det er bare sånn, det lukter mer fis av pusten til menn, mener Live Nelvik, som sammen med Ronny Brede Aase og Ken Wasenius-Nilsen skal være programledere for årets P3aksjon.

Torsdag 21. oktober entrer de studioet, og sitter på utstilling midt på Rådhusplassen.

72 timer direkte radio

I år som i fjor skal P3 ha en direktesendt sending som varer i tre døgn, for å samle inn penger til TV-aksjonen og Flyktninghjelpen. Ken og Ronny har erfaring med glassbur og mange radiotimer fra i fjor, mens Live besøkte sendingen som gjest.

– Jeg la merke til at det lukta fis i fjor, forteller Live. Det kommer nok til å lukte fis i år også.

–  Men er det ikke gutten sin oppgave å lukte vondest, og jenta sin oppgave å klage over det, spør Ken. Vi skulle hatt en baby der inne, for å avbalansere, eller det blir jo Ronny. Han er en skikkelig, skikkelig stor baby, når han på andre døgnet er overtrøtt og går rundt og roper. I år er jeg forberedt på det, men i fjor holdt jeg på å gå på veggen da det skjedde.

Se: P3aksjonen 09 i bilder

– Lufta i fjor var topp etter min mening, men alle som kom innom studioet kommenterte den dårlige lufta. Og lufta blir nok det aller verste, tror Ronny.

P3morgen-programlederen koste seg under fjorårets aksjon, og kaller hele eventet for «good times».

Slik forventer Ronny at humøret holder seg under årets aksjon:

En liten humørknekk er ventet det andre innelåste døgnet. (Faksimile: NRK P3)
En liten humørknekk er ventet det andre døgnet. (Faksimile: NRK P3)

– Det beste med P3aksjonen er det ekstreme omfanget, faktisk verdens største aksjon! Det er gøy å gjøre dette på en bra og litt annerledes måte, sier Ronny.

– Men det glemmer man fort når man kommer inn der. Det er en psykisk påkjenning å sitte isolert så lenge, sier Ken.

Kens brakkesjuke-kurve:

Ken tror nakenhet kommer til å by på både oppturer og nedturer. (Faksimile: NRK P3)

Blodsukkerdropp

– Det er overraskende lett å lage radio selv om man ikke har sovet. Og så er det jo grisedigg å samle inn penger til et godt formål, sier Ronny.

Det korte bofellesskapet blir blant annet krydret med gjester, auksjoner og konserter, noe som i fjor resulterte i 266.000,- kroner til TV-aksjonen. Live forteller at hun er lett å bo med, og frykter ikke dårlig stemning i buret.

– Jeg har bodd med fire gutter før, så dette er ingenting, sier hun.

– Har vi bodd sammen, Live, spør Ken.

– Har vi det? Jeg husker ikke, nei jeg var bare veldig mye hos dere i Volda.

Live som har våknet med Ronny i P3morgen i ett år nå, mener han er verdens letteste å være med, men hvis det er lenge siden han har fått mat, kan han bli litt grinete.

– Kunne sagt akkurat det samme om Live, svarer Ronny. Noen må passe på blodsukkeret der inne!

Sur eller gal

Live tror det verste som kan skje, er at hun opplever motstand i bunkersen.

– Om noen for eksempel skulle nekte meg sushi i det øyeblikket jeg har mest lyst på sushi, da kan det gå riktig illle. Det aller beste blir å kunne rope ut antall millioner jeg har samlet inn – på en indirekte måte. Jeg skulle jo gjerne ha fulgt nærmere opp, dratt ned og bygd et hus.

Når blodsukkeret til Live stuper, kan det gå to veier – gal eller sur.

– Jeg liker ikke den sure utgaven, men hun gale elsker jeg, ler Ronny.

I forkant av aksjonen sier Ronny ja til alle avtaler, for å gjøre unna det sosiale han går glipp av under 72 isolerte timer i glassbur. Live har foreløpig avlyst alle avtaler i perioden. De tror begge at P3aksjonen kommer til å bikke 500.000 innsamlede kroner.

Lives forventninger til eget humør:

Veien fra fet til sur kan bli kort i buret! (Faksimile: NRK P3)

Årets bitch?

Det å bli låst inne i et glassbur i 72 timer kan gi hvem som helst assosiasjoner til reality-tv, og i tillegg skal hele P3aksjonen streames live på nett. Vi garanterer at det verken blir øyråd eller publikumsavstemning over programledernes skjebne, men programlederne leker likevel med allianseplanene.

– Vi tre kjenner hverandre altfor godt, mener Ken. Vi kommer til å kjefte på hverandre hele tiden, eller så blir det litt leirskolestemning.

– Ronny og jeg jobber jo sammen til vanlig, det er Ken som blir outsideren, er Lives spådom. Som fersk programleder for P3aksjonen frykter hun ikke å bli holdt utenfor.

Og alt kommer på lufta. Konsekvensen av kontinuerlig direktesending er at redaksjonsmøtene og oppvasken blir tatt med mikrofonen til munnen.

– Hvis jeg har lyst til å drepe Live, sånn på ordentlig, så må vi ta det bak gardina, men hvis det bare er sånn 90 prosent så tar vi det på lufta, sier Bandens programleder lurt.

Vi tar et lite tilbakeblikk, til øyeblikket programlederne slapp ut av boksen i fjor: