– Rekker LidoLido sin egen konsert?

Været utfordrer P3 SkoleSessions fra Eid videregående skole.

Tidsplanen fikk en kraftig sprekk da himmelen åpnet seg over Nordfjordeid tirsdag. I et lite propellfly sirklet LidoLido og bandet lenge over Sandane lufthamn, Anda. Ti over tolv fikk flyet endelig lande, i en blanding av tåke, regn og snø. Ankomsttiden klaffet heldigvis med ferjetidene som bandet var avhengig av for å komme seg helt frem til Nordfjordeid.

– LidoLido skulle landet klokka 10, men grunnet tekniske problemer måtte han skifte fly før avgang fra Oslo. Været har gjort oss usikre på om han rakk å åpne showet, men fest på Nordfjordeid blir det uansett, sier prosjektleder Stian Eliassen.

Aishath Afeef og Niklas Baarli skal lede showet fra Eid, og foreslår spøkefullt talkshow med spalten “Spør en homo” som erstatning. Se video med programlederne øverst i saken.

Les også: – Jo flere, jo bedre

Forkjølelse og tett nese stopper ikke konserten til Margaret Berger på P3 SkoleSessions. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Forkjølelse og tett nese stopper ikke konserten til Margaret Berger på P3 SkoleSessions. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Forkjøla sanger

En annen utfordring er forkjølelsen til Margaret Berger, og hun er spent på sin egen vokal under showet.

– Jeg har ikke vært syk på lenge, men dette er heldigvis lokalt, og jeg er klar til å kjøre på, forteller Margaret til P3.no før SkoleSessions.

Samtidig som regnværet går over til store snøflak, beskriver MGP-finalisten en følelse av Murphys lov over dagens show.

– Det fører til at vi får ekstra kampvilje, og tenker at dette skal vi få til uansett. Jeg håper at også LidoLido kommer seg på plass snart, og får roet seg ned før konsertstart. Han er uansett så proff at dette kommer til å gå helt fint, mener Margaret.

Det var ikke bare flyet til LidoLido som måtte byttes ut før avreise fra Oslo, mandag kveld ble også flyet til Margaret Berger kraftig forsinket fra Oslo.

– Det var sprøtt, lynet hadde slått ned i flyet som skulle ta oss med til Nordfjordeid, så da tok vi en øl på Gardermoen mens vi venta på nytt fly. Jeg er egentlig ikke flyredd, og føler meg trygg på at et fly aldri ville blitt sendt opp hvis det ikke var trygt. Som de fleste er jeg likevel ikke glad i turbulens, sier Margaret.

Siste stopp før MGP-finale

Margaret jobbet selv i P3 da ideen om å lage P3 SkoleSessions oppstod, og allerede da kicka artisten på konseptet.

– Jeg kommer selv fra en liten plass, og synes dette er et bra tiltak. Jeg heia på Eid, og da må man ta utfordringene som kommer ved å reise til et lite og delvis utilgjengelig sted. Det er jo meningen at vi skal dra til sånne steder!

Konserten er det siste artisten gjør før hun skal konkurrere for Norge om en plass i Eurovision-finalen i Malmö 18. mai.

– Da jeg så datoen for konserten, så jeg at det kom til å bli tett opp mot Eurovision. Dette blir en utrolig fin måte å avslutte april på, sier Margaret.

Video: Eid videregående skole får vinnerbeskjeden