Sara Høydahl er Årets stjerneskudd

Den første av årets Gullsnutten-priser går til stjerneskuddet Sara Høydahl. Hun har 43.000 følgere på YouTube og liker å snakke om «creepy shit».

Sara Høydahl (18) fra Svelvik har gjort stor suksess på YouTube med serien «Forsvinningsfredag», der hun diskuterer løste og uløste kriminalsaker. Hun blir selv innviklet i en kriminalsak når Gullsnutten overrasker henne med prisen for «Årets stjerneskudd». Se video i toppen av saken.

– Å vinne var det siste jeg hadde forventa. Det samme med nominasjonene. Jeg tenkte at når det er så mange flinke youtubere å velge i, så kom ikke lille meg til å stikke seg ut eller vinne, sier Sara.

– Sara Høydahl har blitt nominert inn av sine følgere, og deretter blitt vurdert av juryen som en verdig vinner av Årets Stjerneskudd, forteller Andreas Hatlevik, innholdsansvarlig i Nordic Screens, som arrangerer Gullsnutten.

I kategoribeskrivelsen til «Årets stjerneskudd» står det:

Youtuberen har markert seg med nyskapende innhold, og har først blitt oppdaget året som har gått. Innholdet er originalt og av høy kvalitet – og dette gjenspeiles gjennom raskt voksende visningstall. Stjerneskuddet er en ny kreativ og spennende stemme som vi venter oss mye av i årene som kommer.

Gullsnutten hedrer norske youtubere og i år er mP3morgens Martin Holmen programleder. Showet blir direktesendt på NRK 3 og her på P3.no.

Les mer: Og de nominerte er…

Sara Høydahl trodde hun skulle bli straffet for stjeling da Gullsnutten overrasket henne med pris. Foto: Thomas Brun

Slått bra an

Sara begynte med YouTube i starten av 2016. I starten laget hun mest sminkevideoer, men det ble fort for overfladisk.

– Det reflekterte ikke hvem jeg var så da starta jeg med noe nytt. Jeg er veldig interessert i «creepy shit» og ble den første i Norge til å snakke om drapssaker på YouTube. Jeg prøver å være objektiv, samtidig som jeg kommer med egne reaksjoner. Folk har nok en like stor fascinasjon for sånt som meg, så det har slått bra an, forteller hun.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5joG5xL2ffM]

 

Likevel synes Sara det er merkelig at folk velger å høre på henne. 43.000 folk for å være nøyaktig.

– Jeg synes det var stort da jeg fikk 1000 abonnenter. Det blir mer og mer surrealistisk. Hadde det stått 43.000 mennesker foran meg nå, så hadde jeg sikkert svimt av, sier hun.

Krysser fingrene

Selve Gullsnutten-finalen går av stabelen førstkommende lørdag, hvor Sara også er nominert i kategorien «Årets serie» med «Forsvinningsfredag». Dette er første gangen hun er nominert til Gullsnutten.

– Jeg krysser jo fingrene for å vinne, men det er ikke sånn at jeg jobber for å få en pris. Jeg får bekreftelse på at det jeg gjør er bra hver dag, resten av året også. For meg så er dette et ekstra bevis på at, «du gjør en dritbra jobb!».

Få med deg hele prisutdelingen og showet her på P3.no lørdag 14.april kl. 20.55!