Se ukjent artist imponere hos P3-Christine

Ary (21) covre Kendrick Lamar.

Ary spilte live hos Christine.
Ary spilte live hos Christine.

«King Kunta» av Kendrick Lamar er en av de beste låtene så langt i 2015. Den viser oss en av rapperne, kanskje DEN rapperen, med mest substans om dagen, samtidig som den er fengende nok til å pumpes ut av radioen på dagtid. Lamar gyver løs på det klassedelte samfunnet, medgangssupportere og rappere som lar andre skrive låtene sine.

Med låta skriver han seg inn i en sterk tradisjon for politisk, farget musikk ved å kalle opp singelen fra To Pimp A Butterfly etter slaven Kunta Kinte, kjent fra romanen og tv-serien Røtter. 

Nytt talent

Det er med andre ord et ambisiøst cover-prosjekt det hittil ukjente talentet Ary begir seg ut på når hun trår inn i P3s studio. Ute er det tjue grader og endelig sommer. Inne i radiostudioet er rullegardinen dratt ned. Etter et kort intervju med programleder Christine Dancke skal Ary spille to låter. Hennes egen, Karin Dreijer-aktige, debutsingel «Higher» er produsert av Carl Louis som tidligere utgjorde halvparten av CLMD, og har fått musikkbransjen til å snakke begeistret om et nytt talent, både som artist og som låtskriver og produsent.

– Jeg har ordentlig sansen for det jeg har hørt fra Ary og har troa på at hun kan nå langt som artist. Ekstra spennende er det at hun også både produserer musikk og skriver låter for og med andre artister, noe som gir henne flere ben å stå på i musikkbransjen, sier Marie Komissar, som er med på å velge musikken til P3 og mP3.

Straight outta Sandvika

Ary heter egentlig Ariadne Loinsworth og har kun laget musikk et drøyt år. Trønderen med røtter i Trinidad har blitt plukket opp av musikkmiljøet i Sandvika, som har fostret navn som Kid Astray og CLMD. Hun sier hun er redd for å virke cocky, men mener oppskriften på å bli artist er relativt enkel.

– Du må bare jobbe litt, sa hun i intervjuet med Christine. 

Ut fra innsatsen med den ambisiøse coveren du kan se øverst i saken, kan det virke som Ary har jobbet ganske hardt.

– Hun har en veldig elegant og smakfull tilnærming til musikk, noe coveren hennes av Kendrick Lamar viser veldig tydelig, sier Marie Komissar.

Sjekk også ut liveversjonen av «Higher» fra samme dag:

https://youtu.be/7Bul4gubXUw