For en uke siden seiret trioen Dårlig Vane i Urørtfinalen. Gjenopplev alle finalelåtene – og programleder Live Nelviks elleville kor-medley med gamle Urørt-klassikere.

Onsdag 1. mars skrev den hardtslående Loddefjord-troikaen Dårlig Vane norsk musikkhistorie i Kulturkirken Jakob: For andre år på rad var det hiphop som trakk det lengste strået i Urørtfinalen, og fjorårets vinner Cezinando la ikke skjul på gleden da han overleverte trofeet til de tre lykkelige karene på scenen.

Urørtfinalen:

Årets Urørt 2017 er Dårlig Vane.

Andre finalister var Pom Poko, Lüt, Emma Jensen.

Urørtfinalen sparket i gang årets by:Larm.

Se seiersintervjuet med Dårlig Vane:

https://youtu.be/qbAsa5vnVQk

Les også: Dårlig Vane er Årets Urørt!

Vi har samlet de fire finalistenes opptreden da det telte som mest – og slengt inn et aldri så lite bonusspor, i form av programleder Lives uredde og freidige vokalferd gjennom et knippe Urørt-klassikere.

Pom Poko – «It’s A Trap»:

Den fargesterke kunstpunkpop-kvartetten Pom Poko, anført av den energiske vokalisten Ragnhild Fangel Jamtveit, vant garantert en rekke nye fans etter sin innsats under Urørtfinalen. «En eksplosjon live», mente juryformann og P3s musikksjef Mats Borch Bugge, og «It’s A Trap» illustrerer poenget hans ypperlig.

https://youtu.be/N1NXqAr4KQI

Lüt – «Du vet ingenting»:

Hard rock på sitt mest catchy og allsangvennlige? Det sekshodede Tromsø-trollet Lüt er blant bandene som holder den fanen høyest her til lands i 2017. «Hvis kirken hadde vært mer som dette, ville flere vært kristne», sa programleder Live etter at ungguttene hadde leverte et gnistrende minisett med «Du vet ingenting» som selve kronjuvelen.

https://youtu.be/Ybjlfw9puHA

Dårlig Vane – «Gikk i bakken»:

Selv om de tre bergenserne i Dårlig Vane kanskje hadde den største fanbasen i forkant av finalen, var de på bortebane både geografisk og sjangermessig, etter eget sigende. Men som de utbryter på «Gikk i bakken»: Veni, vidi, vici – de kom, de så, de vant. Og de fikk Julie Bergan til å vurdere å skifte sjanger, ifølge popstjernen selv.

https://youtu.be/9lUKbSyFo4I

Emma Jensen – «Closer»

Etter tre på ulike vis temmelig harde og konfronterende sett føltes Emma Jensens luftige elektropop ekstra velkommen i kirkerommet. Det ferske artist- og produsenttalentet fra Nesodden greide med enkle virkemidler å henføre publikum, og jurymedlem Izabell utropte henne like godt «Norges nye popstjerne».

https://youtu.be/jwew5a1CfNY

Live Nelvik feat. Swell – «Oh My God/I Spy/Gal/Lyset»:

P3s underholdningsmaskin numero uno har lenge båret på drømmen om å synge for et større publikum. I år fikk hun endelig slippe til som sanger – riktignok med det fabelaktige koret Swell i ryggen, samt låter av Ida Maria, Mikhael Paskalev, Arif og Kristian Kristensen i et herlig potpurri. Selv om hun ble introdusert som «Norges mest middelmådige vokalist» av medprogramleder Eirik Havelin: Innsatsen sto til gull.

https://youtu.be/TrRQ43qRJmE