Se ny Michael Jackson-video

Kongen av pop gjenoppstår i ny musikkvideo, som inneholder tidligere usette bilder av den innflytelsesrike artisten.

Michael Jackson i musikkvideoen til "A Place With No Name". (Foto: Skjermdump)
Michael Jackson i musikkvideoen til «A Place With No Name». (Foto: Skjermdump)

Selv om det er fem år siden Michael Jackson døde, fortsetter musikk og bilder, som aldri tidligere har blitt sett eller hørt, å finne sin vei ut til fansen.

Les også: Jackson tjener bedre som død

Nå har en splitter ny musikkvideo til popkongens siste singel, «A Place With No Name», blitt sluppet på Twitter.

Se musikkvideoen her!

Skriver historie

Musikkvideoen ble publisert kl. 04.00 natt til torsdag på Jacksons Twitter-konto. Med det slippet fortsetter den avdøde popstjernen å skrive historie, siden det sannsynligvis er den første musikkvideoen som noensinne er blitt sluppet på mikrobloggtjenesten.

Videoen inneholder tidligere usette bilder, som er hentet fra filmingen bak kulissene til «In The Closet»-musikkvideoen fra 1992.

Les også: Neverland selges

Tidsforskjellen tilsier at videoen ble sluppet kl. 22.00 onsdag kveld på østkysten av USA, og da ble den også vist på Sonys enorme storskjerm på Times Square i New York.

Prøvde å lage den slik Michael likte

Musikkvideoen begynner i svart-hvitt på en strand, før den tar deg med inn i ørkenen. Der får man se bilder et dansende par, før også Michael gjør sin entré med noen av sine berømte dansesteg.

Les også: – Michael satte en viss standard

«A Place With No Name»-videoen er regissert av Samuel Bayer, som tidligere har jobbet med musikkvideoer som Nirvanas «Smells Like Teen Spirit» og Robbie Williams’ «Angels». Ifølge Forbes skal Bayer ha forsøkt å lage musikkvideoen akkurat slik Michael likte dem.

Allerede på mandag begynte flere av popkongens fans å glede seg. Da annonserte nemlig Jackson-boet og Epic Records, plateselskapet som eier mye av popstjernens materiale og har sluppet flere låter og album etter hans død, at det var en ny musikkvideo på vei.

Stargate-produsert

Mikkel Eriksen i Stargate var med å produsere "A Place With No Name". (Foto: NTB Scanpix, Fred Prouser)
Mikkel Eriksen i Stargate var med å produsere «A Place With No Name». (Foto: NTB Scanpix, Fred Prouser)

«A Place With No Name» er produsert av den norske superduoen Stargate, som også står bak hits som Rihannas «Diamonds», Katy Perrys «Firework» og Beyoncés «Irreplaceable».

På femårsdagen til Jacksons død, gjorde NRK et intervju med Mikkel Eriksen, den ene halvdelen av Stargate. Han fortalte om hvordan han var blitt påvirket av popartisten, og at de produserte «A Place With No Name» som en hyllest.

– Vi hadde æren av å møte ham før han gikk bort, der han ytret ønske om å jobbe med oss. Vi gjorde låten i hans ånd og som en hyllest til ham, sa Mikkel Eriksen.

«A Place With No Name» er en ny og omgjort versjon av Americas klassiker «A Horse With No Name» fra 1972, som opprinnelig ble spilt inn av Jackson og Dr. Freeze i 1998.

Slapp album etter sin død

Omslaget til Xscape. (Foto: Promo)
Omslaget til Xscape. (Foto: Promo)

«A Place With No Name» er den andre singelen hentet fra Jacksons siste posthume album, Xscape.

Selv om platen ikke er noen Thriller, så har Xscape gjort det veldig bra på salgslister, og ganske ålreit hos musikkanmeldere.

P3s anmelder var litt mer lunken til Xscape og endte opp med å gi den terningkast tre, og skriver blant annet i anmeldelsen:

– Vi må ikke glemme at dette er forkastede ideer, noe man tidvis altfor godt blir minnet på gjennom denne utgivelsen. Ingen av låtene setter tydelige spor, slik vi er vant til når vi hører geniets karakteristiske stemme, og produksjonene er nå og da like lite passende som det jo er å melke penger ut av en død helt.

Se musikkvideoen til Michael Jackson – «In The Closet»: