Se Silja Sols Snapchat-video

Videopremiere – «Semmenemme»: Silja Sol tar oss med på en reise i sin hverdag gjennom Snapchat.

Semmenemme - cover - silja sol

Tidligere i år slapp Silja Sol albumet Ni liv til strålende kritikker. Nå har tredjesingelen med den svært så bergensk-klingende tittelen «Semmenemme» fått tilhørende musikkvideo som du ser øverst i saken.

Les også anmeldelse av Silja Sol – Ni Liv: Liv laga

Men hva betyr semmenemme?

– «Semmenemme» er inspirert av de gangene man snakker forbi hverandre, når man snakker samme språk, men likevel ikke gjør det i det hele tatt, sier Silja.

Silja har også fått ulike folk til å forklare utrykket semmenemme: Kjartan Lauritzen oversetter det med «samma faen», mens dePresno derimot mener uttrykket brukes i sammenheng med felling av trær – sjekk ut video her.

For å bli klokere på uttrykket før vi dykker ned i videoen spurte P3 Silja om noen klassiske selvopplevde semmenemme-situasjoner.

– Jeg tok på meg trusen på vrangen. Det er så sykt semmenemme. Og når jeg var i Australia og skulle bestille kaffe, bestilte jeg en «long, flat black». Kelneren så lenge på meg og sa: – Sorry? Det heter enten flat white som er kaffe med melk, eller long black, som er svart kaffe. – Det er veldig typisk semmenemme, sier Silja.

– Ikke noe million dollar-greie

I videoen har Silja samlet snaps fra sin egen hverdag; fridager, arbeidsdager, og reiser i inn- og utland. En idé Silja forteller produsenten hennes kom med da hun nevnte at hun synes musikkvideoer er litt vanskelig å få til.

– Jeg digget idéen og hadde allerede lagret en del av snapsene mine, så jeg synes det ble til et veldig ærlig innblikk i Silja sitt lille univers. Ikke noe million dollar-greie, bare meg usminket på Snapchat, liksom.

Avhengig av sosiale medier

Silja Sol har sluppet Snapchat-musikkvideo til singelen "Semmenemme". (Foto: Promo)
Silja Sol har sluppet Snapchat-musikkvideo til singelen «Semmenemme». (Foto: Promo)

Silja kommuniserer helst gjennom Instagram, Snapchat og Facebook, og beskriver et elsk/hat-forhold til sosiale medier.

– Jeg blir så fort avhengig, vil være oppdatert liksom. Liker det fordi det er så umiddelbart og føles nært, med mye fett som skjer, stilige bilder og morsomme videosnutter. Man kan henge med i alt som skjer, når det skjer. Likevel er det jo nettopp det at det er så umiddelbart, og føles nært som er litt forvirrende. Det viser jo kun en del av en helhet, hvor noe av det er «pyntet» på.

Hvordan kommuniserer du på Snapchat i hverdagen selv?

– Jeg sender ofte rare bilder av meg selv, eller snutter av morsomme ting som skjer rundt meg. Prøver å spre litt glede og humor. Ofte litt smårare, morsomme greier, som at jeg spiller en karakter som passer til et av filtrene.

Topp tre du følger på Instagram?

Ulrikke Falch er bare 100%, Tarjei Ström er sykt gøy på instastory, og funnywhenitswrong.

Silja jobber for tiden i studio og mens vi venter på ny musikk kan hun følges på snap: Siljasolen.

– Vi er helt i startgropen, så vi får se hvordan det ender opp. Jeg skal jobbe sammen med folk som jeg ikke har jobbet med før, det blir veldig ut av komfortsonen, og GØY.