Premiere: Trygdekontoret

Thomas Seltzer er tilbake – nå på radio.
Les også: Farvel FK Fotball

Vi har sagt farvel til FK Fotball, så nå er det på tide å si velkommen til Thomas Seltzer og Trygdekontoret. Dette er radioprogrammet hvor usakligheten skal regjere, og ingen spørsmål eller tema er for dumme.

En rekke gjester er klare for hjelpe Seltzer til å fatte vedtak om ulike problemstillinger, og første episode handler om kriminalitet.

Besøk Trygdekontoret på Facebook

Politi og røver

Panelet kommer til å bestå av ulike personer som alle bidrar på hver sin måte, og i første sending får vi møte tidligere politimann Johnny Brenna, og en av kjeltringene som han spanet på i mange år, «Petter R».

Eks-spaner Johnny Brenna. Her sammen med Filmbonanza for å se filmen om Nokas. (Foto: NRK)
Eks-spaner Johnny Brenna. Her sammen med Filmbonanza for å se filmen om Nokas. (Foto: NRK)

– Med disse får man et artig perspektiv på kriminalitet. De er jo kompiser og kommer fra samme fagfelt, men med forskjellige ståsted. Petter er jo en gullgutt, han er på mange måter en vanlig FRPer som har tatt det hele litt lengre, sier Seltzer.

Se Trygdekontoret i nett-tv!

Usakligheten skal regjere

Temaene skal strekke seg fra kriminalitet til mote, menn og kvinner, konspirasjoner, og homofili. Mye for alle og enhver her altså. Gjennomgått med akkurat passe mye usaklighet og pissprat, alt etter hvordan du ser det.

Seltzer har beskrevet Trygdekontoret slik:

– Det er som et gammeldags trygdekontor, hvor folk kommer med problemer eller påstander som blir behandlet. Noen ganger går du derfra med flere spørsmål enn du kom med, andre ganger fatter vi et vedtak.

Trygdekontoret på radio er ganske lik tv-programmet som startet det hele. Se en episode her!

Les også: – Ikke vær så saklig

Rett og feil

Tv-versjonen av Trygdekontoret tok for seg både de store og de små tingene i samfunnet, noe som også vil bli tatt videre på radio.

– Det handler om at vi stiller feil spørsmål til de riktige folkene, og de riktige spørsmålene til feil personer – slik at man innimellom alt pisspratet kan se konturene av noe som er sant og noe som er riktig, sier Seltzer.

Så har vi det store spørsmålet: hvem kan egentlig lære noe av Trygdekontoret? Kan programmet opplyse og gi lytterne nyanserte og viktige debatter?

– Media- og debatt-Norge er i all sin veslevoksenhet tilsynelatende styrt av og for 11-åringer, så vi driter i de reglene som finnes der, og treffer dermed LITT eldre aldersmessig, et sted mellom 14 og 15 år, sier Seltzer

Les også: Gud ser ut som Åge

Trygdekontoret, altså. Hør på mellom kl. 12.00 og 14.00 hver søndag.