– Selv streikeskuffede lærere kan begynne å smile

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fem låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Ramón og Combos.

Ramón – «Egg og Bacon»

Dette er en makeløs, moderne klassiker med svai og leken oppbygning og et helt latterlig fengende refreng.

Her står ikke arrangementet tilbake for selveste Anderson .Paak, og lyduniverset på denne låta er uendelig mye rikere enn på de øvrige låtene på det dagsferske albumet «Så klart det gjør vondt». Her handler det riktignok atter om kjærlighet, men denne gangen skal vi på nach og spise egg og bacon.

Er det ikke en helt sjuk idé å spise egg og bacon på nach? Har aldri hørt om noen som gjør det, men bare tanken gir enda mer til låta. Hvem faen sier nei til noen som byr på nach og egg og bacon?

«Egg & bacon» er faktisk en av de beste norske låtene jeg har hørt i år.

Les hele anmeldelsen av «Så klart det gjør vondt» her

Espen Borge
Anmelder

espen borge

Kamara – «Patterns»

Jeg husker Kamara sin konsert på Øya i år veldig godt. Spesielt husker jeg da hun spilte en låt som ikke var gitt ut enda. En låt som førte til umiddelbar taktslig klapping hos publikum. Siden har jeg ventet på at den enormt catchy og klappevennlige låten skulle se dagens lys.

I dag er dagen! Dagsferske «Patterns» fyller kroppen min med glede på lik linje som iste. Jeg får lyst til å steppe meg gjennom byen og svinge meg i lyktestolpene. Jeg tror selv streikeskuffede lærere kan begynne å smile av denne.

Istedenfor å ta refrenget et steg opp etter bridgen, tar Kamara og bandet en pust i bakken og leverer et lavmælt hook som fester seg til hodet som en partyhatt. Kamara sier selv at låta er et oppgjør med dårlige vaner, og dersom du ikke slutter å tygge negler etter å ha hørt denne, så blir det nok vanskelig.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Combos – «Wildin»

Av og til er band så lett å kjenne att at du berre treng eit par sekund av ein ny låt for å vite kven det er. Combos er eit slikt band. Ikkje fordi dei er så einsformige, men fordi dei meistrar greina deira innan pønken så til fingerspissane at den ikkje er til å ta feil av.

Trondheimsbandet følger opp alle lovorda dei hausta for konserten deira på Øyafestivalen med dagsferskt materiale i form av EP-en «Combos for life». Eit namn som lovar mykje, og med låten «Wildin» viser dei at sjølvtilliten og energien står heilt i stil til lovnadene.

Celebert besøk har karane også fått. Converge-gitarist Kurt Ballou, som har gjort ei rekke strålande samarbeid med Kvelertak, sit bak miksepulten og sørgar for at Combos let tightare og meir slagkraftig enn nokon gong.

I staden for å ta ein lang og kjedeleg debatt om kvar ein heilt nøyaktig skal sjangerplassere Combos, lat oss heller berre kalle dei for garantistar for ypperleg sparke-inn-døra-og-ta-seg-til-rette-rock.

Sjur Systad Tyssen
Journalist

Gjenfødt Kultur – «Der torner gror»

Hyggelig rap fra Tønsberg er det nye for meg. Kollektivet Gjenfødt Kultur, bra navn for øvrig, har levert en topp, liten samling med spor som teller ni minutter. De treffer bra der de leker seg med et sampletungt og nedpå uttrykk, stort sett, i alle fall.

EP-en «Sola er finest når hun må hjem» er oppfølgeren til «:Koloritt», og den er verdt hvert minutt av din tid. Åpningssporet «Der torner gror» speiler EP-en. Masse varme, keegness og moro i teksten som matcher produksjonen.

Kjemien mellom artistene Endre og Hani og måten sang og raps flettes inni hverandre funker veldig bra. I alle fall i mine ører. Du hører de har det gøy, og sånt smitter.

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkansvarlig i NRK P3

Marstein – «Frida Kahlo»

I min navnesøsters ånd (ydmykt) fortjener denne ukegamle låta en runde i bokseringen.

Marstein har en vilt effortless tone. Det høres liksom ut som han ikke bryr seg – også bryr han seg jo bare om Frida Kahlo! Og ost, kunst, vin – «hmm».

For meg er 19-åringen ofte melankoliens smed i Undergrunn. Men «Frida Kahlo» (som er en del av hans nyslupne soloalbum) er bare gøy. Den gir klubblåt-vibes, med digg bass, digg riff, digg vrengt koring. Rett og slett digg!

Sarkastiske stikk og lekne beats kler den unge Medici! Miksen av Ferragamo, «ti buketter» og «elleve retter», levert med en litt quirky tone skaper en søt, liten knockout.

Frida Wattne Lindland
Journalist

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3.NO: