– Send denne til alle som ble krenket av «Barbie»

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fem nye låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Skaar og Hudkreft.

Fieh – «Streamline»

Oisann! Er Fieh sinna nå? Dette er i hvert fall en mye mer konfronterende side av funk-gruppa enn jeg er vant med. Og jeg liker det!

En tydelig og markant basslinje følger låta fra start til slutt, mens vokalist Sofie Tollefsbøl kommer med skjenneprekener mot hårsåre gutter med for høy selvtillit. Send denne til alle som ble krenket av «Barbie»!

Rett og slett en kul låt fra et av Norges beste band. Alle som skal se dem på Balestrand Badeklubb Festival neste helg, er heldige!

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Skaar – «Imposter Syndrome»

«I’m a fraud, I’m a fake, I’m an imposter». Hilde Skaar går ikke rundt grøten på sitt seneste slipp, men heldigvis er ikke «Imposter Syndrome» en sørgelig og selvmedlidende sang om å ikke strekke til.

25-åringen fra Stord serverer i stedet vittige vers om frykten for å bli avslørt som en ubrukelig bedrager som har lurt alle hele veien. En destruktiv tanke hun definitivt ikke er alene om å ha.

Den brutalt ærlige, men også tøysete teksten lydlegges av en leken og lystig produksjon signert Eivind Helgerød. Resultatet er det perfekte soundtracket til en mental drittdag.

Skaar med «Imposter Syndrome» er ukas låt på NRK P3!

Janne Monsen Tveit
Musikkprodusent

GKR + Nossán – «Aha aha»

Dersom du ikke har hørt på Nossán i sommer, så har du ikke hatt en like god sommer som meg. I juni kom EP-en «Over byen», et kvarter med elleville produksjoner og nonchalant rapping. Sjekk ut hele greia dersom du elsket Marstein og Dutty Dior sine prosjekt i fjor!

Men så må jeg også trekke frem denne singelen som kom i slutten av juli. Sammen med den nydelige islandske rapperen GKR (som spiller på Bylarm i september!) har Nossán gitt ut en dritgøy låt som jeg tror har gode sjanser til å komme høyt på min wrapped i desember.

Delen til GKR ble spilt inn på et forsøk, men da i en mye tregere versjon. Det vi nå hører fra verset hans, er faktisk den trege originalversjonen, bare speadet opp. Heldigvis tok han også med seg Nossán på det andre verset, slik at vi kan forstå halvparten av hva som blir sagt i denne snacksen av en låt.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Hudkreft – «10.000 soler»

​​Leiken, tullete og tempo. Det er orda som dukkar opp når eg høyrer på Hudkreft si nye låt, «10.00 soler».

Teksten tar for seg diverse eventyr, som saman med punkrock-sounden blir tullete gøy. Det høyrest nesten ut som om ein gjeng med tiåringar skulle ha skrive ein song – og det meiner eg på best mogeleg måte!

Det er vanskeleg å ikkje dra parallellar til tidleg Honningbarna. Særleg den ti sekundar lange starten med trommene og gitaren sender meg rett tilbake til punkbandet frå Kristiansand. Men i det Hudkreft-vokalist Leah Røkke leverer fyrste tekstlinja stoppar samanlikninga.

Hudkreft står på eigne bein når dei leverer ein dansbar headbanger, med tekst ein kan synga med på etter å ha høyrt fyrste vers. Og slikt blir det god stemning av!

Marit Eide
Journalist

Anzee – «Knirker i maskineriet»

Rå r&b/rap! Kjenner ikke til Anzee fra før, men fra første gang jeg hørte denne låta takket være «Urørt», elsket jeg den!

«Urørt» profilen til Anzee, hvis ekte navn er Anne Bredeli, skriver hun blant annet at hun er inspirert av 070 Shake. Og det er en artist jeg gjerne tar en norsk variant av!

Teksten går stort sett i desperate linjer som «Knirker i maskineriet, ingen annen måte å si det» og «Tror jeg trenger olje ellerno sånt». Men selv om det kan høres litt vel ensformig ut, så leveres det på en såpass god melodiøs måte at det låter troverdig.

Jeg kjøper at maskineriet til Anzee knirker litt for tiden!

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: