Står du på Sexamen?

Ta testen, hvor mye kan du om sex?

sjekkfasit

31 Responses to “Står du på Sexamen?”

   • Robert Paulsen

    Jeg hadde 100% rett, men testen er dårlig pga idiotiske subjektive spørsmål: “Er det vanskelig å si nei til sex med en du liker?” Hva i all verden betyr dette spørsmålet? Her er det ingen korrekt vitenskapelig basert fasit-svar, men ideologisk synsing. Derfor er testen dårlig. Spørsmålet kan tolkes på mange måter. Klart det er følelsesmessig vanskeligere å si nei til sex fordi du vil ikke såre none du liker, men det er ikke fysisk vanskeligere å si nei. Så hva i all verden betyr dette spørsmålet. Testen er full av subjektive synse-spørsmål. Derfor er denne testen ELENDIG selv om jeg altså fikk 100% korrekt.

    • Mjolz

     Enig i at testen bare er tull, men det er begrunnelsene fra VGS-biologien din også. For eksempel, sex og kåthet er mye mer enn bare testosteron og evolusjonsteori. I følge din logikk burde alle gutter vært mer kåte enn alle jenter, stemmer det da? Nei, nemlig. I tillegg. Jenter blir mer og mer kåte samstemt med samfunnsutviklingen og at kvinnen styrkes og at det aksepteres at kvinnen kan væte kåt/ha flere partnere/være dominant på soverommet. Får jentene mer testosteron? Eller hva er det som skjer her mener du? Bengt Bengtsen

     • Robert Paulsen

      Dette er ikke “min” teori, men rådene teorier innen evolusjonsbiologien.
      Dessuten er ikke dette noen forklaring på ‘individ-nivå’, men på epidemiologisk basis vil dette stemme. Klart du kan finne hankjønn som ikke har noe spes. sexdriv og kviner som har veldig høy. Dette falsifiserer overhodet ikke påstanden.

      Forøvrig, jo, testesteron ER den enkeltfaktoren som i ALLER HØYESTE styrer sexlysten. Å hevde at testostron IKKE er en vesentlig del av sex driven er beviselig feil. Det er bare å se på de som har lave testo-nivåer, det første de mister i tillegg til potensen er sexlysten. Det samme med de som har for høy testo-nivå. Det er direkte linket til sexdriven og kåthet.

      • JanRunarBrunsvik

       Disse tingene er ikke kontroversielle vitenskapelig sett, men som du nevner har noen idelogiske briller på og da blir svarene ofte annerledes.
       Jeg leste en artikkel for noen år siden (har dessverre ikke spart på link til den) som omhandlet kvinners testosteronnivåer og deres seksualdrift. Kvinner har vekslende nivåer, dog alltid lavere enn menn, de kvinner som hadde ett høyt naturlig nivå hadde en seksualdrift som lignet mer på menns med hyppigere lyst, mer fokus på det visuelle og en større vilje til uforpliktende sex med ukjente, blant annet. Kvinner med lavere nivåer hadde mer fokus på sex og følelser. Kvinner som eksperimentelt fikk tilført testosteron så de kom opp på samme nivå som menn hadde også en seksuell drift og atferd svært lik menns. De menn som har hatt sex med kvinner på steroider (type kroppsbyggere) vet godt om dette.

      • Mjolz

       Nei, det er reduksjonistiske teorier som overfladisk beskriver mekanismer på en måte som er enkel å forstå for allmennheten. Det blir som å definere menneskelig motivasjon etter Maslows behovspyramide. Og nei, testo styrer ikke sexlysten. Det er en viktig faktor, absolutt. Vet heller ikke hva du mener med “direkte linket”, men antar du ikke mener at penisen fyller seg med testo når den blir hard? Poenget mitt er at du er alt for upresis i språket til å være så bastant i uttalelsene dine.

       • Robert Paulsen

        Man må selvsagt forkorte ting i en nettdebatt.
        Med direkte link mener jeg at høy testo = mye kåthet, lav testo = lite kåthet. Dette kan lett både kvantifiseres og verifiseres vitenskapelig.

        • Lene Carmelita Olsen

         Det der høres veldig rart ut!

         Jg har to kompiser som er kåte hele tida. Av ulike årsaker har begge fått stadfestet lavt testonivå! Så lavt at legen vil gi injeksjoner.

         Det er jo litt mer avansert err det du.beskriver.
         Kroppsbyggere feks, som bruker testo, slutter å være kåte, og får ikke lenger ereksjon!

          • Lene Carmelita Olsen

           Jg forstår ikke dette her.
           Jg kjenner flere som har brukt, og bruker steroider, da i hovedsak testosteron og veksthormoner.
           Alle disse klager over at de ikke lenger har den.lysten de hadde før. Ei heller er det like lett å få ereksjon. Når de får ereksjon, er den.ofte mye svakere og mer ustabil enn tidligere.
           Dette er gutter og menn fra ca 20-40. Alle bruker fast.
           Hvis de skal feks på byen og sjekke, bruker de viagra, nettop fordi de ikke lenger stoler på egne evner.
           To av dem er så.og si ikke i stand til å få ereksjon lenger i det hele tatt.
           Et par av dem.har også sagt at de mener penis og pungen har blitt mindre.

           Dette stemmer jo overhodet ikke overens med det du referer til.
           I og med at de er aktive brukere, burde de jo fungere helt normalt, eller være enda kåtere enn før!

         • Robert Paulsen

          Det er noe som heter negativ feedback-system i endokrinologien. Dvs at et hormon slutter å bli produsert når nivået av det hormonet er høyt. Når kroppsbyggerne som tar testosteron (anabole steroider) fører det til at hypofysen deres ikke produserer gonadotropiner (LH og FSH) slik at testiklene ikke lenger blir stimulert til å produsere testosteron. (Fordi de har for høyt nivå at det som følge av testoseron injeksjoner) Denne påvirkningen gjør at de blir impotente.

          Dette er veldig elementær nivå av hormonfysiologi som bør være basalkunnskap hos alle som prøver å delta i en debatt. (Altfor ofte har folk sterke meninger om et tema de ikke har noe faglig forutsetning til å uttale seg noe om. Dette ser jeg spesielt i kostholdsdebatter og rusmiddeldebatter.)

          • Lene Carmelita Olsen

           Var dette innlegget et svar til meg, eller generelt?

     • Robert Paulsen

      Du må skrive med fullt navn, ellers blir innlegget ditt slettet.
      Så må du sette deg inn i disse teoriene. Dette er de rådende teoriene innen evolusjonsbiologien. Naturvitenskapelig fakta tar ikke hensyn til DIN spesifikke politiske ideologi eller det å være politisk korrekt.

    • 050986

     Du har stort sett rett i det du skriver. Menn er mer kåte en kvinner først og fremst fordi de produserer sæd konstant, og det sprenger på stedet den oppbevares til en får utløsning, og det er stort ubehag forbundet med å holde på uutløst sæd (det kalles kåthet). Kvinner har ikke noe som kan sammenlignes med det. De har bare testosteron (og øyne! og en porsjon sunn fornuft, eller usunn snusfornuft — pengebegjær, osv).

    • skullejoholdemegunna

     Jeg forstår argumentasjonen din, men det blir i realiteten et svar på om single menn er kåtere enn single kvinner. Det kan godt være at menn som ikke er i et fast forhold er gjennomsnittlig kåtere enn kvinner, grunnet bla faktorene du nevner. I parforholdet synker ofte testosteronivået hos menn drastisk, mens kvinnekroppen gjør seg klar for graviditet. Så for meg er det ikke vanskelig å forestille meg at den gjennomsnittlige monogame kvinne er kåtere enn menn i liknende forhold.

 1. Gjest

  Dere må få rydda opp i linkene deres.man kommer deg ikke inn hit via linken deres på FB. Og link til fasit er død… Skjerpings;-)

  • AMO

   Fasit-linken er ikke død. Du må klikke på hvert spørsmålsbilde i fasiten, deretter får du mulighet til å se spørsmålslagers “riktige” svar. Tungvint, men dog. 🙂

 2. Wanya Valkyrie Drage

  Jeg synes dette var veldig bra! Fasiten var både morsom og fengende. Anbefaler denne “testen” for alle som lurer på noe om sex.

 3. DogDish

  Talentløst opplegg. Dårlig formulerte spørsmål, spørsmål hvor flere av svarene er/kan være riktige, disse intervjuobjektene hjelper ikke akkurat på saken. Pinlig.

 4. Helene Kaltenborn

  Initiativet var bra, men spørsmålene var dårlig formulert. “Er en norsk penis 17cm?” Det er sikkert mange norske menn med 17cm lang penis, men hva spør dere om, egentlig? Svaralternativene var ofte litt for bastante, men det skyldes nok at spørsmålene var dårlig formulert. Men tommel opp for at dere setter dette i fokus.

  • BedCrunch .

   helt enig. jeg har en doktorgrad på faget og fikk bare 24. synd at det ikke var noe snakk om HPV virus. irrelevante spørsmål, som er dårlig formulert.

  • Lars Steinsland

   Denne gamle gubben tok testen også. og jeg er sikker på at jeg fikk feil, blant annet på dette pørsmålet, men egentlig hadde jeg rett.
   Alle spørsmålene var for bastante slik du sier, fordi mange av dem setter en standar for Norge. Men det er feil. Også under spørmål om blir en kåt av eller ikke.. Ingen fasit der heller, det er jo folk som blir kåte av å bruke lillefingen mot partnerens lilletå….
   Også selve resultatet av testen. (26 av 30) Så besvares det: ville ligget med deg??? (men brukt kondom)
   Men jeg ville ikke ha ligget “med dem” Og aldri aldri uten kondom.
   Jeg kom til denne testen via en artikkel om det å klare å si nei, og det å kunne tolke nei som et nei. Og da blei resultatet av denne testen, og egentlig hele testen I seg selv totalt feil I forhold til poenget med artikelen jeg leste.
   Derfor så flott at flere jenter ser feil I denne testen også, og ikke bare en gammel gubbe som meg 😉

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.